9 manieren om ‘ik mis je’ te zeggen zonder het te vertellen 

Michelle Mulder
Door Michelle Mulder
7 minuten leestijd

Als je graag bij iemand bent, dan mis je deze persoon wanneer hij of zij er niet is. Dit kun je tegen die persoon zeggen als je elkaar weer ziet of je stuurt bijvoorbeeld een lief appje waarin je dit uitdrukt in woorden.

Wil je nu wel graag duidelijk maken dat je iemand mist, maar dit op een andere manier dan anders doen? En niet steeds alleen maar ‘ik mis je’ zeggen? Dan geven wij je een aantal andere manieren om dit te doen. Lees ze eens door en bekijk wat jij geschikt vindt om te doen of te zeggen.

9 manieren om ‘ik mis je’ te zeggen

Je kunt in plaats van ‘ik mis je’ zeggen, aangeven dat je iemand mist – zonder het te vertellen met de exacte ‘ik mis je’-woorden. Als je wat meer variatie wilt brengen in de dingen die je tegen je lover zegt, dan kun je deze zinnen gebruiken.

Wat wil jij?

"Iedereen heeft het over zichzelf, maar wat wil JIJ? Stel deze 999 vragen aan jezelf: kijk vooruit, spreek wensen uit, vraag feedback, geef jezelf cijfers."

1. ‘Ik zou willen dat je hier was’

Met deze zin maak je duidelijk dat je iemands aanwezigheid mist. Is er bijvoorbeeld iets gebeurd dat je met de ander zou willen delen? Dan kun je zeggen: “Ik wou dat je er ook bij was.” Of als het iets is dat op dit moment gebeurt: “Ik wou dat je hier was.”

2. ‘Ik blijf steeds aan je denken’

Een andere manier om aan te geven dat je iemand mist is door te zeggen dat je steeds aan diegene denkt. Op die manier geef je duidelijk aan dat je het minder leuk vindt als de ander niet bij je is. Je kunt het zeggen, door een appje te versturen met deze tekst, maar je kunt bijvoorbeeld ook een subtiele hint achterlaten in de woning van de ander.

3. ‘Ik tel de seconden totdat je er weer bent’

Wanneer je zegt dat je de seconden telt dat de ander bij je is, dan geef je ook duidelijk aan dat je hem of haar mist. Je laat weten dat de tijd niet zo snel lijkt te gaan als je lover er niet is. En daar is maar één reden voor: dat je wil dat je liefje weer snel bij je is zodat jullie samen kunnen zijn.

4. ‘Ik blijf naar je foto’s kijken’

Als we mensen missen, dan hebben we de gewoonte om naar foto’s te kijken. Dat weet en doet iedereen. Het is voor jezelf fijn om ernaar te kijken, maar zo weet de ander ook meteen dat je hem of haar het liefst in levende lijve zou willen zien.

5. ‘Ik droom van je’

Om aan te geven dat je de ander erg mist, kun je ook zeggen dat je van hem of haar droomt. Het is ook niet vreemd dat je werkelijk droomt over de ander als je verliefd bent. Je verlangen naar de ander is zo groot dat je er overdag aan denkt en dat je er ’s nachts zelfs van droomt. Dit is voor de ander een duidelijk teken dat je hem of haar mist.

25 zinnen die het verschil maken

Heb je trouwens deze kant-en-klare berichtjes voor op WhatsApp of Tinder al gezien? Het zijn de beste zinnen om iemand stapelgek op je te maken.

6. ‘Alles doet me aan jou denken’

Als je zegt dat alles je aan hem of haar doet denken, dan zeg je daarmee dat je iemand mist. Het laat je lover weten dat je constant aan hem of haar denkt, wat natuurlijk ook het geval is als je iemand heel erg mist. Als je geliefde bijvoorbeeld in het buitenland zit en je ziet dingen die je erg aan hem of haar doen denken, dan zou je daar verdrietig van worden. Zeg je dit tegen de ander? Dan weet deze ook dat je het samenzijn erg mist.

7. ‘Ik tel de dagen tot je er weer bent’

Is je lover ver van huis of moet deze bijvoorbeeld voor een bepaalde periode weg? Dan houden jullie contact, versturen elkaar berichtjes en waarschijnlijk ben je ook geregeld aan het videobellen. Maar dat is niet hetzelfde als fysiek bij elkaar zijn. Als je aangeeft dat je de dagen telt tot de ander er weer is, geef je daarmee aan dat je de ander mist.

8. ‘Duurt het nog lang voordat je er bent?’

Vraag je met regelmaat hoelang het nog duurt voordat jullie elkaar weer zien, ook al weet je best hoelang dat nog is? Dan geef je daarmee aan dat je de ander mist. Het is een enthousiaste manier om te zeggen dat je iemand graag wilt zien. Want je wilt natuurlijk niets liever dan dat je liefje meteen weer voor je neus staat.

9. ‘Ik kan niet slapen zonder jou’

Als je gewend bent dat je partner of lover naast je ligt in bed, is het lastig om alleen in bed te liggen. Geef je dit aan, dan weet deze ook dat je diegene mist. Niemand om mee te knuffelen, geluiden die je normaal gesproken nooit hoort: alleen slapen is niet hetzelfde zonder je vaste partner in bed.

Er zijn natuurlijk nog veel meer manieren om aan te geven dat je de ander mist. Zelfs zonder het te zeggen kun je aangeven dat je iemands aanwezigheid mist. Maar er zijn ook nog genoeg andere manieren om affectie te tonen. We geven je een aantal suggesties:

  • Stuur een berichtje met een lieve tekst.
  • Verstop een ‘ik mis je’ post-it.
  • Laat een cadeautje achter.
  • Bel eens een keertje om de anders stem te horen.
  • Laat de ander weten dat je hem of haar graag ziet.

Meer mensen zoals jij...

... weten niet welke liefdestaal ze spreken. En dat is niet zo gek als je helemaal niet weet dat iedereen een eigen moedertaal der liefde heeft. In ‘De vijf talen van de liefde’ ontdek je welke taal jij spreekt en nog belangrijker: hoe je daarmee je liefdesleven verbetert. Verhelderend, een eyeopener: kom er zelf achter waarom dit boek ‘het best beoordeelde’ relatieboek is.

Deel dit artikel
Geef je reactie