Wat zijn Kletspotten? Het idee van de Kletspot uitgelegd

Michelle Mulder
Door Michelle Mulder
8 minuten leestijd

Ben je op zoek naar een leuk en origineel cadeau voor iemand, maar weet je niet zo goed wat je moet kopen? Dan hebben we een goede tip voor je: koop een Kletspot. Nu vraag je je misschien wel af wat dat dan is. We hebben daarom eens goed bekeken wat dit precies inhoudt en zullen je er het een en ander over vertellen. Zo weet je straks niet alleen precies wat een kletspot is, maar vind je het misschien wel zo’n leuk cadeau dat je deze ook meteen gaat kopen.

Wat is een Kletspot?

Een Kletspot is, zoals de naam al doet vermoeden, een pot. Maar dan eentje met kaartjes erin waarop allemaal verschillende vragen staan. Om de beurt of na elkaar beantwoord je de vragen die op de kaartjes staan. De pot is in diverse uitvoeringen te koop en zorgt voor veel vermaak als je deze opent. Je kunt namelijk urenlang gezellig bezig zijn met elkaar vragen te stellen die de ander moet beantwoorden.

De Kletspot zorgt voor gezellig vermaak voor gewoon thuis, maar bijvoorbeeld ook voor op een date, wanneer je op vakantie bent of als je een gezellige avond met vrienden of familie hebt gepland. Het is de pot die je mee terugneemt naar de ouderwets gezellige tafelgesprekken uit de tijd dat smartphones nog niet bestonden.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

De Kletspot is niet alleen leuk om aan een ander te geven, maar kun je zeker ook aan jezelf cadeau doen. Vergeet je online beslommeringen, leg je telefoon of tablet aan de kant en ga eens samen een spelletje doen. Dat deden we immers vroeger ook en dat zorgde toen ook voor leuk vermaak.

Wat voor vragen zijn het?

In een Kletspot zitten verschillende soorten vragen. De gezellige pot bevat bijvoorbeeld lachwekkende vragen, leuke suggesties en dilemma’s om over na te denken. De vragen in de kletspotten kunnen worden onderverdeeld in de volgende categorieën:

 • Vragen
 • Dilemma’s

De vragen kunnen werkelijk over van alles en nog wat gaan. Denk aan vragen over vroeger, over nu, over komische zaken, wat je leuk vindt en wat je graag lust. De dilemma’s kunnen soms wat moeilijker zijn om te beantwoorden, maar zo kom je wel meer over de andere personen die meedoen aan het spel te weten. Een ding is zeker: met de vragen uit de Kletspot hoef je je niet te vervelen en zal het zeker niet stil zijn.

Je kunt ervoor kiezen om een bestaande Kletspot te kopen, maar als je een echt origineel exemplaar wilt hebben, denk er dan ook eens over na om zelf de vragen te maken. Je kunt bijvoorbeeld ook een bestaande Kletspot met vragen kopen en er zelf extra vragen bijmaken. Zo kun je vragen maken die echt specifiek voor bepaalde personen zoals je vrienden bestemd zijn en deze toevoegen voor nog meer speelplezier.

Bekijk de Kletspotten

25 zinnen die het verschil maken

Heb je trouwens deze kant-en-klare berichtjes voor op WhatsApp of Tinder al gezien? Het zijn de beste zinnen om iemand stapelgek op je te maken.

Verschillende Kletspotten

Een bestaande Kletspot is in verschillende varianten te koop en kost gemiddeld tussen de € 15,- en € 20,- dus dat is ook nog eens een leuk en betaalbaar cadeau om te geven. De Kletspot kan ingezet worden om een spelletje mee te doen. Maar als je de pot even niet gebruikt, is het ook nog eens een leuke pot om gewoon als decoratie in huis te zetten. Je kunt onder andere de volgende Kletspotten kopen:

 • Kletspot Bluf: wie vertelt de waarheid of verzint een leugentje bij het antwoorden?
 • Kletspot Destijds: met vragen over vroeger waarmee ook de oudere deelnemers herinneringen kunnen ophalen.
 • Kletspot Dubio: met enkel gestoorde dilemma’s.
 • Kletspot Fratsen Next Kids Editie: voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar met 100 vragen en 100 tips om verveling tegen te gaan.
 • Kletspot Gozers: speciaal voor mannen met vragen over sport, drank, misdaad, auto’s en meer.
 • Kletspot KIDS: junior versie van de Kletspot voor kinderen vanaf 9 jaar.
 • Kletspot Klessebessen: met leuke vragen voor het hele gezin maar is ook voor alleen kinderen geschikt.
 • Kletspot Lieveling: voor koppels
 • Kletspot Mamalief: speciaal als Moederdagcadeau geschikt.
 • Kletspot Reiseditie: kleiner formaat dat je makkelijk meeneemt op vakantie.
 • Kletspot Stout: alleen voor volwassenen.
 • Kletspot Studenten: speciaal voor studenten, met extra opdrachten.
 • Kletspot Ukkepukkepot: speciaal cadeau voor een babyshower of wanneer je op kraamvisite gaat.

Zelf een Kletspot met inhoud samenstellen

Heb je leuke ideeën over vragen of wil je een Kletspot zelf maken zodat de vragen uniek zijn en perfect geschikt zijn voor de ontvanger? Of wil je gewoon graag meer vragen erbij doen voor een langere tijd vermaak? Dan kun je de Kletspot zeker ook zelf maken.

Online vind je allerlei ideeën voor leuke vragen (dit is echt het moeilijkste onderdeel om zelf te maken) en kun je ook een mooie pot kopen. Duur hoeft het niet te zijn, maar het wordt wel een super origineel cadeau om te geven en de ontvanger zal het zeker waarderen dat je er zelf zoveel moeite voor gedaan hebt en tijd hebt ingestoken.

Hoeft niet duur te zijn

Schrijf met de hand de vragen op of print ze, doe ze in de pot en versier de pot zelf ook. Zeker als je de pot voor een speciale gelegenheid geeft, kun je deze precies zo maken zoals jij wilt. Is de pot een cadeautje dat je samen met andere personen geeft? Laat dan iedereen een paar vragen maken die je erin doet. Dat maakt het nog leuker en persoonlijker en zo heeft iedereen een bijdrage aan het cadeau geleverd. De pot hoeft niet duur te zijn dus ook voor mensen met een wat kleine beurs is het een prima cadeau om te geven.

Hoe pak je het aan?

Maak je een Kletspot voor iemand die bijvoorbeeld veel van dieren houdt? Dan kun je talloze vragen stellen over zijn of haar favoriete dier. Is de ontvanger gek op auto’s en motoren? Bedenk daar dan interessante vragen over. Zo zijn er natuurlijk tal van leuke onderwerpen te vinden. Kom je er zelf niet helemaal uit? Kijk dan eens online voor meer inspiratie of koop een Kletspot met bestaande vragen zodat je op goede ideeën wordt gebracht.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe Elitedating een extreem hoog succespercentage behaalt.

Deel dit artikel
Geef je reactie