Home Dating apps Jaumo verwijderen: dit is hoe je je Jaumo account opzegt

Jaumo verwijderen: dit is hoe je je Jaumo account opzegt

4 minuten leestijd
0
jaumo verwijderen

Jaumo heeft misschien niet de vertrouwde naam als Tinder, maar dat neemt niet weg dat het zo langzamerhand al meer dan 40 miljoen geregistreerde gebruikers heeft mogen verwelkomen. Wie een zoektocht begint naar een nieuwe dating app in een willekeurige app store, of dat nu die van Apple of Google is, ziet al snel de Jaumo app tevoorschijn komen. En waarschijnlijk is dat ook de reden waarom je je hebt aangemeld bij Jaumo.

Dat gezegd hebbende, er is een tijd van komen en er is een tijd van gaan. Vanzelfsprekend wil je niet vele jaren actief blijven op Jaumo en daarom komt iedereen op het punt dat het profiel verwijderd moet worden. Maar… hoe doe je dat? We leggen je uit hoe je je Jaumo account opzegt.

Download en installeer de app

Het klinkt misschien wat tegenstrijdig, maar om je Jaumo account te verwijderen dien je toegang je hebben tot de app. Althans, als je het op de meest eenvoudige manier wilt doen. Download en installeer dus eerst de Jaumo app, zodat je toegang krijgt tot je account. Als je de app nog niet hebt verwijderd, log dan in op je account. Ben je je wachtwoord vergeten? Vraag dan een nieuw wachtwoord aan en log vervolgens in op je account.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

App StoreGoogle Play

Jaumo account verwijderen

Ben je ingelogd op de app van Jaumo met de account dat je wil verwijderen? Dan gaan we nu de stappen langs om je profiel op te zeggen. Tik op het profiel-icoon dat rechtsonder in beeld wordt weergegeven. Dit brengt je naar de pagina met de details van je profiel, waaronder je profielfoto. Tik op Instellingen en op de Instellingen-pagina tik je vervolgens op Account. Tik op de Account-pagina op Verwijder account, bevestig het met Ja, geef een reden op en tik op Opslaan. Door deze stappen te volgen wordt je account definitief verwijderd.

 1. Log in op je Account.
 2. Tik op het profiel-icoon.
 3. Tik op Instellingen.
 4. Tik op Account.
 5. Tik op Verwijder account.
 6. Tik op Ja.
 7. Geef een reden op.
 8. Tik op Opslaan.

Let op: als je het Jaumo VIP-lidmaatschap hebt genomen, dan heb je een abonnement afgesloten. Dit abonnement staat los van je Jaumo account. In de praktijk betekent dit dat je abonnement doorloopt wanneer je alleen je account verwijderd. Om onnodige betalingen te voorkomen is het raadzaam om eerst je abonnement stop te zetten – nog voordat je je profiel bij Jaumo verwijdert.

jaumo account verwijderen

Tijdelijk stoppen

Heb je je ideale match aan de haak geslagen? Dan wil je natuurlijk onderzoeken of die magische klik in het echt net zo fantastisch is. In dat geval is het verstandig om tijdelijk te stoppen met Jaumo – al is het alleen maar om het een eerlijke kans te geven. Je hoeft echter niet meteen je account te verwijderen.

Jaumo biedt de mogelijkheid om je profiel te verbergen. Daardoor kun je je account behouden, terwijl niemand je profiel tegenkomt in de app. Voor anderen is het net alsof je je account hebt verwijderd. Mocht je – op een later moment – willen terugkeren naar Jaumo, dan hoef je niet opnieuw alle gegevens in te vullen. Tijdelijk stoppen met Jaumo doe je op deze manier:

 1. Log in op je Account.
 2. Tik op het profiel-icoon.
 3. Tik op Instellingen.
 4. Tik op Account.
 5. Tik op Verberg mijn profiel.
 6. Schakel Verberg me op Jaumo in.
 7. Kies een periode.

jaumo verbergen

Jaumo VIP opzeggen

Heb je het VIP-lidmaatschap van Jaumo genomen? Dan zit je vast aan een abonnement dat automatisch wordt verlengd. Het beheer van dit lidmaatschap valt niet onder de app, maar is onderdeel van de app store van je apparaat. In het abonnementen-gedeelte van de app store is de informatie te vinden op het betaalde lidmaatschap van Jaumo – zowel de duur, wanneer het afgelopen is en ook tot wanneer het abonnement stopgezet kan worden.

De automatische verlenging van het VIP-abonnement stoppen is mogelijk tot 24 uur voordat de contractperiode afloopt. Dit is de werkwijze om Jaumo VIP op te zeggen op een iOS of Android apparaat:

iOS:

 1. Open de Instellingen-app.
 2. Tik op je naam.
 3. Tik op Abonnementen.
 4. Tik op Jaumo.
 5. Tik op Annuleer abonnement.1

Android:

 1. Ga naar de Google Play Store-app.
 2. Open het menu.
 3. Tik op Abonnementen.
 4. Tik op Jaumo.
 5. Tik op Abonnement opzeggen.
 6. Volg de instructies.2

Wanneer je deze stappen volgt, wordt het VIP-abonnement van Jaumo per direct stopgezet. Je kunt dan nog wel gebruikmaken van het VIP-lidmaatschap totdat het verloopt op de einddatum. Het wordt dan echter niet meer automatisch verlengd.

Jaumo app verwijderen

De laatste stap? Het verwijderen van de app. Gelukkig neemt dat slechts een seconde van je tijd in beslag, want de app verwijder je op precies dezelfde manier als elke andere app. Niet bekend ermee? De Jaumo app kun je op deze manier verwijderen:

 1. Log uit in de Jaumo app.
 2. Houd het app-icoon ingedrukt.
 3. Tik op de X om te verwijderen of sleep naar de prullenbak.

lexa

Alternatief voor Jaumo

Was Jaumo niet precies wat je ervan verwacht had? Zoek je een app waar de singles iets serieuzer zijn? Het goede nieuws is dat Jaumo slechts één van de vele dating apps is. Sterker nog: er zijn veel betere dating apps dan Jaumo, die én meer Nederlandse leden hebben én meer opties. Een alternatief voor Jaumo is Lexa: een van de bekendste dating apps van Nederland:

Bekijken op Lexa

Veelgestelde vragen

Zijn er vergelijkbare apps als Jaumo?

Ja, een andere maar vergelijkbare app is Badoo.

Hoe stop ik de automatische verlenging?

De automatische verlenging van het abonnement kan opgezegd worden via de app store van je apparaat.

Kan ik ooit weer een nieuw profiel creëren?

Ja, je kunt met hetzelfde e-mailadres een nieuwe account creeren als je je profiel eerder hebt opgezegd.

Wordt mijn Jaumo profiel verwijderd als ik de app verwijder?

Nee, je Jaumo profiel blijft actief wanneer je alleen de app van je apparaat verwijdert.

Worden mijn gegevens bewaard na het verwijderen?

Nee, de gegevens van je account worden verwijderd uit het systeem.

Wordt het VIP-abonnement stopgezet als ik mijn profiel verwijder?

Nee, je VIP-abonnement staat los van je profiel. Deze blijft actief en wordt automatisch verlengd.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating apps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

‘Dating app match online inspecteren verkleint kans op romantiek’

Je veegt naar rechts in een datingapp en wordt verrast door de instant match. Nog voordat …