Home Relatie Het relatiespel: kaarten en vragen om je relatie en liefde voor elkaar te versterken

Het relatiespel: kaarten en vragen om je relatie en liefde voor elkaar te versterken

2 minuten leestijd
0
relatiespel

Hoe vaak heb je je écht verdiept in de psyche van je geliefde? Heb je je wel eens afgevraagd hoe goed je elkaar écht kent?

Je drukke leven en de dagelijkse routine voorkomen dat je er bewust mee bezig bent om de liefde voor elkaar te versterken. En daar ben je niet de enige in. We zijn er allemaal schuldig aan; de een wat meer dan de ander. Maar het is nog niet te laat.

Met ‘Het Relatiespel’ voorkom je dat je relatie ten einde loopt. Het risico op de sleur is reeel en om niet uit elkaar te groeien is het noodzaak om te blijven investeren in de relatie, hoe weinig tijd je ook hebt voor elkaar. Het relatiespel kan je daarbij helpen, om op een speelse, vrolijke manier de liefde voor elkaar te versterken.

Wat wil jij?

"Iedereen heeft het over zichzelf, maar wat wil JIJ? Stel deze 999 vragen aan jezelf: kijk vooruit, spreek wensen uit, vraag feedback, geef jezelf cijfers."

Bekijk '999 vragen aan jezelf'

Wat is ‘Het Relatiespel’?

Het is niet nodig om een affaire te beginnen om je relatie spannend te houden. En ook hoef je geen kaartjes te kopen voor de Kamasutrabeurs. Je relatie nieuw leven inblazen of gewoon weer interesse in elkaar tonen, zoals je dat ooit ook deed, kan ook met ‘Het Relatiespel’. Maar het kan je relatie ook helpen als je lastige kwesties uit de weg wilt ruimen.

Een intelligent kaartspel

Het spel is ontwikkeld door relatiepsycholoog Pieternel Dijkstra die het maakte in samenwerking met Psychologie Magazine. Met 48 interessante en uitdagende kennisvragen, opdrachten en discussiekaartjes leer je elkaar op een andere manier kennen. Het daagt je uit om je partner’s behoeften te onderzoeken maar ook die van jezelf.

Al deze onderwerpen zijn verdeeld over verschillende thema’s zoals intimiteit, huishoudelijk taken, meningsverschillen, smaak, het heden maar ook het verleden. Sommige vragen voer je meteen uit, anderen blijven geheim, maar allemaal helpen ze je relatie.

Zo is ‘Het Relatiespel’ een slim kaartspel dat al vele relaties geholpen heeft om de diepgang te zoeken. En dat doet het spel al vele jaren; een klassieker onder spellen in deze categorie. Met de 1e druk in 2007 heeft het spel het eerste decennium al doorstaan. Het succesvolle spel ‘Het Relatiespel’ is hier in nieuwe vorm verkrijgbaar:

Bekijk ‘Het Relatiespel’

Over de schrijfster

Dr. Pieternel Dijkstra is psychologe maar ook de schrijfster van meer dan 20 boeken over onderwerpen uit de psychologie.1 Sommige daarvan zijn bedoeld voor het brede publiek, anderen geschreven voor studenten en professionals in de hulpverlening of in organisaties. Ze schrijft artikelen, doet wetenschappelijk onderzoek naar relaties en ontwerpt psychologische tests voor populaire tijdschriften. Kortom, ze weet waar ze het over heeft. Deze specifieke kennis is terug te vinden in ‘Het Relatiespel’; het enige echte relatiespel dat de tand des tijds heeft doorstaan.

Meer mensen zoals jij...

... weten niet welke liefdestaal ze spreken. En dat is niet zo gek als je helemaal niet weet dat iedereen een eigen moedertaal der liefde heeft. In ‘De vijf talen van de liefde’ ontdek je welke taal jij spreekt en nog belangrijker: hoe je daarmee je liefdesleven verbetert. Verhelderend, een eyeopener: kom er zelf achter waarom dit boek ‘het best beoordeelde’ relatieboek is.

Bekijk de vijf talen van de liefde
Laad meer artikelen
Laad meer in Relatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Dit type relatie is langdurig stressvol, volgens onderzoek

Van regelmatig een date-night tot de tijd nemen om inhoudelijke gesprekken te voeren, er z…