Home Dating apps Hacker lekt gegevens van 2,28 miljoen gebruikers dating app MeetMindful

Hacker lekt gegevens van 2,28 miljoen gebruikers dating app MeetMindful

1 minuten leestijd
0
meetmindful

Een bekende hacker heeft afgelopen week de gegevens gelekt van meer dan 2,28 miljoen gebruikers van dating app MeetMindful, een dating app die is opgericht in 2014. Volgens ZDNet zijn de gegevens gratis te downloaden op een hackforum dat bekend staat om de handel in gehackte databases. In het geval van MeetMindful gaat het om een bestand van 1,2 GB dat lijkt op een volledige uitdraai van de gebruikersdatabase van de app. Het nieuws is vandaag bevestigd door MeetMindful.

Gevoelige, persoonlijke gegevens

In een blogpost op de eigen website geeft MeetMindful aan dat het hen ‘ten zeerste spijt dat dit is gebeurd en ze willen zo openhartig en transparant mogelijk zijn over wat er is gebeurd, wie er is getroffen en hoe ze verder gaan’. In de verklaring aan gebruikers legt de app uit welke gegevens zijn gelekt en welke gebruikers zijn getroffen door de openbaring van hun gegevens.

ZDNet zegt dat de inhoud van het bestand, dat al meer dan 1500 keer is bekeken, een schat aan informatie bevat die gebruikers hebben verstrekt bij het opzetten van profielen op de MeetMindful-site en apps. Enkele van de meest gevoelige gegevens in het bestand zijn:

Klaar met swipen?

lexa "NIET swipen, MEER diepgang: Lexa is precies dat. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

 • Echte namen
 • E-mailadressen
 • Stads, staats- en postcode-gegevens
 • Lichaamskenmerken
 • Datingvoorkeuren
 • Burgerlijke staat
 • Geboortedata
 • Breedtegraad en lengtegraad (locatiegegevens)
 • IP-adressen
 • Bcrypt-gehashte accountwachtwoorden
 • Facebook gebruikers-ID’s
 • Facebook authenticatietokens

Risico op chantage

Uitgewisselde berichten tussen gebruikers zijn niet in het gelekte bestand opgenomen, maar dat maakt het incident niet minder gevoelig. Aan de hand van de bovenstaande gegevens is het immers vrij eenvoudig om een echt persoon te koppelen aan een MeetMindful-profiel. En als de combinatie wordt gelegd tussen mensen die al een relatie hebben en tegelijkertijd actief zijn op MeetMindful, dan zou dit zomaar kunnen leiden tot chantage.

MeetMindful geeft aan dat de gegevens ongeveer 6 maanden oud zijn, waardoor er geen recente informatie is gelekt. Daarnaast zijn er geen creditcard- en betaalgegevens gelekt door de publicatie van database. Er zijn ook geen foto’s, gesprekken, favorieten, views en persoonlijke informatie over matches gelekt. Dat neemt niet weg dat het bestand alsnog een schat aan informatie bevat dat cybercriminelen voor sextortion zouden kunnen gebruiken.

Alle gebruikers die in het bestand voorkomen, hebben inmiddels een e-mail ontvangen van MeetMindful. Ben je actief (geweest) op de mindfulness dating app? MeetMindful raadt alle gebruikers aan om hun wachtwoord onmiddellijk opnieuw in te stellen.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating apps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Onderzoek: ‘Tweederde van relaties begint als vriendschap’

Dat er meerdere wegen naar Rome leiden, weet iedereen. En dat er meerdere wegen naar een r…