Home Chatten Grooming opsporingstechniek voor chat apps op komst

Grooming opsporingstechniek voor chat apps op komst

1 minuten leestijd
0
nope fout

Cyberpesten, sextortion en grooming: internet kan een gevaarlijke plek zijn voor kinderen, tieners en jongeren. Dat beseffen de techbedrijven als geen ander en daarom werken ze aan een nieuwe opsporingstechniek voor chat apps om grooming te ontdekken.

Het nieuwe initiatief, Project Artemis, werd vorige week gelanceerd en is een samenwerkingsproject tussen Microsoft en een handvol andere bedrijven. Een van deze bedrijven is The Meet Group, eigenaar van populaire chat en dating apps MeetMe, Tagged en Lovoo.

Wat is grooming?

Letterlijk vertaald betekent grooming niets anders dan ‘voorbereiden’, maar in de context van chat apps en social media wordt er wat anders mee bedoeld. We hebben het dan over een proces waarin een kind of jongere wordt klaargestoomd om seksuele handelingen te verrichten, bij zichzelf of bij de groomer.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Zoals we allemaal weten is contact leggen tamelijk eenvoudig, zelfs als je iemand nog nooit hebt gezien of gesproken. Dankzij het internet kun je met iedereen in contact komen, sneller dan ooit tevoren. Per e-mail, WhatsApp of iMessage, maar ook via chatrooms, social media, datingsites, games en chat apps. De anonimiteit van al deze communicatiemiddelen maken het lastig om groomers te ontdekken, maar een aantal techbedrijven denken de oplossing te hebben gevonden.

Project Artemis

Met een nieuwe anti-grooming techniek willen zij online grooming sneller ontdekken, herkennen en een gepaste reactie voorbereiden. De techniek werkt met tekstgesprekken en scant, evalueert en beoordeelt zo het gesprek om te bepalen of er sprake zou kunnen zijn van grooming.

Als de techniek een hoge grooming-rating geeft aan een gesprek, dan wordt deze rating ter beoordeling verzonden naar menselijke moderators van de deelnemende bedrijven. Deze kunnen de bedreiging identificeren en eventueel de politie informeren.

De nieuwe techniek is het resultaat van een uitgebreid samenwerkingsproject van meerdere techbedrijven in verschillende sectoren. Microsoft heeft samengewerkt met appmakers The Meet Group, Roblox, Kik en anderen om de chat apps een stukje veiliger te maken voor kinderen en jongeren.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Chatten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Succesvol flirten: de beste manier om flirten die ‘elke keer’ werkt

Als je iemand om flirtadvies vraagt, dan krijg je nooit hetzelfde antwoord. En afhankelijk…