Home Chatten Wat is Kik Messenger en hoe werkt het?

Wat is Kik Messenger en hoe werkt het?

2 minuten leestijd
1

“Connecting the world through chat”; dat is de slogan van de populaire chat app Kik. Heb je er nog nooit van gehoord en vraag je je af wat Kik is? Het is een makkelijke manier om met vrienden in contact te blijven maar ook om redelijk anoniem met anderen te chatten. De Kik Messenger is een gratis app die je kunt vergelijken met Whatsapp, alleen is het natuurlijk niet helemaal hetzelfde. De berichten die je via de app verstuurt kosten niets, in tegenstelling tot sms.

De chat app bestaat nu al heel wat jaren met wereldwijd meer dan 300 miljoen leden die de app dagelijks gebruiken. Het was origineel ontwikkeld als een gebruiksvriendelijke versie van AOL Instant Messenger. Dat is aardig goed gelukt en daarom is het aantal leden dat ook explosief gestegen. Het is snel in gebruik, ziet er goed uit en let op je privacy; bij Kik hoef je namelijk geen telefoonnummer te delen met anderen maar alleen je username. Dit is wat je kunt doen met Kik:

 • Eén op één chatten
 • Groepsgesprekken
 • Nieuwe mensen ontmoeten
 • Foto’s delen
 • Spraakberichten delen
 • Schetsen maken en delen

Kik heeft nog een extra feature die je niet vaak ziet in een chat app. Dat is de app in de app functie met browser, muziek- en videospeler en een reeks andere mogelijkheden. Hierdoor kun je chatten en muziek luisteren tegelijk en hoef je niet de app te verlaten om games te spelen. Deze feature maakt Kik een all-in-one app die je niet hoeft te verlaten voor de nodige dosis entertainment.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Hoe werkt Kik?

Anders dan veel chat apps heeft Kik je telefoonnummer niet nodig. Je hoeft zelfs niet in te loggen met je Facebook account. Je geeft alleen je naam op, de username die je wilt gebruiken en je email adres. Meer gegevens heeft Kik niet van je nodig bij de registratie. Zodra je je aangemeld hebt kun je chatten met bekenden maar je kunt de app ook gebruiken om nieuwe mensen te leren kennen. Zoals het geval bij alle sociale media apps is contact met andere mensen nodig, anders heb je er weinig aan. Dat is bij Kik niet anders. Je kunt naar andere Kik leden zoeken aan de hand van username, je eigen contacten of met behulp van een Kik code. Je kunt niet op naam zoeken, telefoonnummer of email adres; goed voor de privacy maar minder makkelijk als je iemand probeert te vinden.

Kik downloaden

De Kik app kun je gratis en voor niets downloaden in de app store van je smartphone. Wat voor sommige gebruikers fijn is, is dat het ook beschikbaar is voor Windows computers.  Als je een iPhone hebt dan kan dit in de Apple app store, bij een Android smartphone is de app te vinden in de Google Play Store.

App StoreGoogle Play

Alternatief voor Kik

Als de Kik Messenger je niet bevalt, dan is de onderstaande datingsite een optie dat meer gericht is op dating. Kik wordt veel gebruikt als een soort van Whatsapp, en minder voor het daten. Deze datingsite is daar wél voor bedoeld:

Bekijk het beste alternatief

Heb je ervaring met de Kik Messenger? Laat ons weten wat je ervan vindt in de reacties.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Chatten

Eén reactie

 1. Andrea

  29 september 2021 at 11:13

  Kik is DE datingapp. Spreek ik een leuke man, gaan we verder op kik. Iedereen heeft kik

  Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

7 tekenen dat je appjes hem irriteren

Helaas komt de romantiek niet met een regelboek. Toch weten we allemaal dat er een aantal …