Home Dating apps Emoji’s worden inclusiever dankzij Tinder’s campagne

Emoji’s worden inclusiever dankzij Tinder’s campagne

1 minuten leestijd
0
emojis

Niet alles is in woorden uit te drukken, maar gelukkig hebben we daarvoor emoji’s. En dankzij een petitie van Tinder komen er weer een aantal nieuwe emoji’s bij. Emoji’s worden inclusiever dankzij de dating app. Of je nu gebruik maakt van dating apps of niet, emoji’s zijn een soort van universele taal geworden die cruciaal is voor het appen en berichten uitwisselen met anderen.

Het Unicode Consortium, de instantie die bepaalt welke plaatjes worden toegevoegd, voegt nu een reeks nieuwe hand-in-hand koppel emoji’s toe. Daarmee wordt de emoji in veel meer varianten uitgebracht, met een mix van geslachten en huidskleuren, allemaal met dank aan de #representlove-campagne van Tinder.

Nieuwe koppels

Vorige maand maakte het Unicode Consortium de definitieve lijst voor dit jaar bekend en nu zijn ook de officiële designs van de emoji’s vastgelegd, inclusief die van de nieuwe koppels. Er zijn maar liefst 171 varianten van geslacht en huidskleur, zodat vrijwel ieder koppel zich kan identificeren met een van de nieuwe emoji’s.

Klaar met swipen?

lexa "NIET swipen, MEER diepgang: Lexa is precies dat. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

De toevoeging van al deze nieuwe varianten is een reactie op de meer dan 52.000 mensen die vorig jaar een online petitie hebben ondertekend. Bedenker van de petitie was Tinder, de dating app die ‘pleit voor de vrijheid van mensen om te leven hoe ze willen leven en houden van wie ze willen houden’, volgens marketingmanager Jenny Campbell.

Tinder lanceerde de actie om stellen met een verschillende huidskleur of hetzelfde geslacht op het emoji-toetsenbord op te nemen in februari 2018, onder de hashtag #representlove. Is het geen tijd dat alle liefde wordt vertegenwoordigd?” schreef Tinder in de petitie.

Inclusiviteit

De nieuwe emoji’s zijn voor een groot deel gericht op inclusiviteit. Er zijn al meerdere updates geweest die hierop gericht werden. In 2015 kregen de emoji’s bijvoorbeeld verschillende huidskleuren en in 2016 kwamen er meer vrouwelijke emoji’s bij.

Het jaar erop werden de emoji’s ‘gender inclusive’ en vorig jaar kwamen er ook nog verschillende haarkleuren bij. De nieuwe emoji verschijnen meestal in de maanden september/oktober op smartphones.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating apps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Lexa alternatief: 8 dating apps om te overwegen als vervanging

In Nederland zijn er maar weinig datingpartijen die de naamsbekendheid van Lexa kunnen eve…