Home Dating apps The Meet Group neemt dating app Growlr over voor 12 miljoen dollar

The Meet Group neemt dating app Growlr over voor 12 miljoen dollar

1 minuten leestijd
0
growlr

The Meet Group, het social-mediabedrijf achter apps Skout en MeetMe, heeft gay dating app Growlr overgenomen. Dit heeft het bedrijf gisteren bekendgemaakt tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers. De uitbreiding van het portfolio dating en social media apps markeert de eerste stap van het bedrijf in het koppelen van gebruikers met hetzelfde geslacht.

11,8 miljoen cash

Voor de overname van Growlr legt The Meet Group in totaal 11,8 miljoen dollar neer: 4 miljoen betaalt het uit eigen zak, 7 miljoen is afkomstig van een bankkrediet. Daarbij is er nog de belofte gedaan dat het de volgende twee jaar 2 miljoen dollar extra betaalt als Growlr de verwachte extra omzet brengt. Dat is best een aardig bedrag voor een dating app die in veel landen nog onbekend is, maar The Meet Group ziet er potentie in.

Geoff Cook, de oprichter van MyYearbook in 2005 dat later van naam veranderde naar Meet, noemt de deal ‘een zinvolle stap in de grote datingmarkt voor mensen met hetzelfde geslacht’. “Het stelt ons in staat om als een van de eerste mensen live-streaming video te brengen naar daten op dezelfde manier van wat we al hebben gedaan bij het live-streamen naar hetero dating,” zegt Cook in een interview.

Klaar met swipen?

lexa "NIET swipen, MEER diepgang: Lexa is precies dat. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Video voor succes

Cook ziet geen directe concurrenten in de snelgroeiende social-media dating-markt. Grote datingbedrijven, zoals Tinder en Bumble, zijn “belemmerd door hun onvermogen om video een succes te laten worden,” aldus Cook.

Hoewel er live-streamingplatforms zijn, zoals Twitch van Amazon, zijn dit grotendeels diensten voor videogames. Dat is compleet anders dan de focus van The Meet Group, dat gericht is op mensen met elkaar kennis te laten maken. “Live-streaming van Facebook en Instagram is ook meer voor mensen die elkaar al kennen,” zegt Cook.

Growlr is een dating app voor gay bears, een subcultuur in de homoscene, en heeft meer dan 10 miljoen geregistreerde leden. The Meet Group zegt dat de dating app meer dan 200.000 dagelijkse actieve gebruikers heeft. Verwacht wordt dat Growlr in totaal 5,3 miljoen dollar omzet in 2019.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating apps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Uit elkaar gaan of niet: 5 manieren om dat te testen

Het is een van de moeilijkste beslissingen die we maken in ons leven: uit elkaar gaan of b…