Home Dating ‘Dikke mensen willen langdurige relatie, slanke mensen willen flirten’

‘Dikke mensen willen langdurige relatie, slanke mensen willen flirten’

1 minuten leestijd
0
mannen

Dikke mensen zijn meer geneigd om langdurige relaties aan te gaan, terwijl slanke mensen de voorkeur te geven aan casual daten. Althans, dat is het stereotiepe beeld van dikke en dunne mensen, zo blijkt uit recent onderzoek. De studie van de University of Arkansas toont aan dat bepaalde lichaamskenmerken een soort van raadgever zijn voor mensen die de intenties van anderen willen inschatten.

Het onderzoek, gepubliceerd in het Journal of Social and Personal Relationships, geeft aan dat mensen denken dat degenen met hoog vetpercentage meer geïnteresseerd zijn in langdurige relaties, terwijl mensen met een laag vetpercentage meer geïnteresseerd zijn in kortetermijnrelaties.

In het onderzoek mochten 295 studenten vier mannelijke en vier vrouwelijke lichamen beoordelen. De computergegenereerde lichamen die ze zien kregen hadden een hoog of laag vetpercentage, veel of weinig spieren en kleine of grote borsten. Na het bekijken van de afbeeldingen gaven de deelnemers aan in hoeverre ze dachten dat de eigenaar van het lichaam geïnteresseerd was in een lange of korte relatie.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Minder vet, minder interesse in relatie

De onderzoekers ontdekten dat mannen de neiging hebben om vrouwen met grote borsten anders te beoordelen dan vrouwen met kleine borsten. Van vrouwen met grote borsten denken mannen dat ze meer geïnteresseerd zijn in daten. Vrouwen zien deze vrouwen – of ze nu grote of kleine borsten hebben – op dezelfde manier. Wat betreft het vetpercentage en datingintenties zien zowel mannen als vrouwen degenen met een hoog vetpercentage als meer geïnteresseerd in langdurige relaties dan degenen met een laag vetpercentage.

Een soortgelijk patroon werd ontdekt in de percepties van mannelijke lichamen. Zowel mannen als vrouwen zien gespierde mannen als mensen die meer interesse hebben in een fling dan een langdurige relatie. Mannen met een hoog vetpercentage worden daarentegen gezien als meer geïnteresseerd in langdurige relaties. Het verband tussen het vetpercentage en de wens om een langdurige relatie aan te gaan is vooral sterk bij vrouwen.

“We stereotyperen de intenties van mensen op basis van hoe we verwachten dat hun lichaam hun zelfperceptie vormt”, zegt onderzoeksauteur Mitch Brown van de Amerikaanse universiteit tegen PsyPost. “Als je jezelf als zeer aantrekkelijk beschouwt, heb je misschien het gevoel dat je gemakkelijker op zoek kunt gaan naar kortere relaties vanwege de grotere kans op succes.”

De onderzoekers merken echter wel op dat ze alleen de stereotypen onderzochten en geen bevestiging leveren dat dit werkelijk het geval is. Er zit misschien een kern van waarheid in dat dikke mensen meer geïnteresseerd zijn in langdurige relaties, maar dit is (nog) niet door onderzoek bevestigd.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

OkCupid voegt Nederlands toe als voorkeurstaal

Liefde kent geen grenzen. Maar het helpt wel als je een datingapp in je eigen taal kunt ge…