Home Featured Dating app Vibe: niet chatten, meteen naar de beste datingplekken

Dating app Vibe: niet chatten, meteen naar de beste datingplekken

3 minuten leestijd
0
vibe featured

Nooit meer eindeloos swipen. Een nieuwe datingapp met de naam Vibe zegt dat we allemaal klaar zijn met het vervelende appen en swipen. Vibe, zo zegt de slogan van de app, is meer dan een swipe. Het is een datingconcept dat online daten naar offline brengt. “En dat is nodig”, zegt Anouk Rees van Vibe tegen deze site, “want singles willen échte connecties maken”.

Klaar met swipen?

Nu de taboes van online daten zijn verdwenen, komen we uit bij het volgende obstakel. Gebruikers van datingapps zijn moe van het eindeloze swipen en hun rol als virtuele penvriend. De opties lijken niet alleen eindeloos, de gesprekken zijn ook allemaal hetzelfde. Als er al iets van een vibe te voelen is, dan is het vaak van korte duur… want de volgende kandidaat staat alweer te wachten achter de volgende swipe naar rechts.

Rees, verantwoordelijk voor de marketing van Vibe, zegt dat er een grote verschuiving zichtbaar is in het gedrag van singles op datingapps, omdat sommige singles ‘swipe-moe’ zijn geworden. “Ze zijn nu echt op zoek naar iets serieuzers, iets echts”, zegt ze. Vibe wil een einde maken aan het swipegedrag van singles met een algoritme die de keuzes voor hen maakt. Ze noemen dat de ‘auto-swipe’; je mag gewoon achterover leunen en toekijken hoe de matches binnenstromen. Althans, dat is hoe de makers van de app het voor zich zien.

Geautomatiseerd matchingsysteem

Swipen is mogelijk, alleen niet op de manier waarop je dat gewend bent. Om je te koppelen aan andere leden van de app gebruikt Vibe een eigen matchingsysteem om mensen te vinden die bij je passen. Met slechts een korte vragenlijst schat de app je voorkeuren in. Daarna kun je de beste matches zien. Omdat de app gebaseerd is op deze matchmaking-functionaliteit ontmoet je alleen singles die aansluiten op je persoonlijke smaak en wensen.

Volgens oprichter Niels van der Schoot, die zowel de noodzaak als de kans zag voor een nieuw soort datingapp zoals Vibe, onderscheidt de app zich onder meer door de matchingscore en de kwaliteit van de profielen. En natuurlijk dat je niet kunt chatten voordat je een date boekt. Je bepaalt zelf met welke matches je op date gaat, hoewel dit uiteraard pas plaatsvindt op basis van wederzijdse toestemming.

Met deze simpele ‘niet chatten, wel daten’-insteek zorgt de app naar eigen zeggen voor een vlotte overgang van online naar offline, om ervoor te zorgen dat elke match actief, beschikbaar en betrokken is. Het is ontworpen om singles te motiveren om elkaar actief te ontmoeten – minder tijd op de apps, meer tijd voor elkaar.

Stuur een datevoorstel naar een van je matches en wacht tot de date door je match wordt bevestigd. Betaal een kleine fee voor het regelen van de date en vervolgens kun je – indien gewenst – met elkaar chatten.

Vibe apps

Datevoorstellen

De app is gevuld met de populairste (nieuwe) datespots zodat je direct een datevoorstel kunt doen. Samen met de klassieke favorieten stelt de app locaties voor om af te spreken. Niet alleen in het openbaar, maar ook onder de radar. Je matcht, plant een date en Vibe weet waar je heen moet. De app geeft suggesties voor leuke activiteiten op locaties bij je in de buurt.

“We zijn begonnen met de hotspots in Amsterdam en breiden dit nu uit naar andere grote steden in Nederland”, zegt Rees. “Het doel is om later uit te breiden naar andere landen. Maar eerst is Nederland aan de beurt om kennis te maken met Vibe.”

Gratis, nu nog

Iedereen in Nederland kan zich nu inschrijven op Vibe. “Totdat het gewenste aantal van 10.000 leden is bereikt, geeft de app aan alle gebruikers een drie maanden premium lidmaatschap en 5 datecredits gratis”, zegt Rees. Na deze periode is het niet meer gratis, zo is te lezen op de website van de app. Een abonnement start bij een bedrag van € 9,99 voor één week tot € 199,- voor een lidmaatschap van 12 maanden. Extra datecredits zijn tegen betaling verkrijgbaar.

Als je ooit gewoon hebt willen ontmoeten zonder ook maar een woord te wisselen, dan is Vibe precies wat je nodig had. De app slaat de poespas over, verwijdert de ruis en gaat meteen over naar de kern van daten: elkaar ontmoeten. Want in plaats van vegen en appen, stuurt de app je meteen op date. En hoewel dat nog steeds geen garantie op liefde is, maakt het de tijdsinvestering in ieder geval een stuk kleiner. Datingapp Vibe is nu te downloaden in de app stores van Apple en Google.

App StoreGoogle Play

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Featured

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Vreemdgaan in droom? Dit is wat een slippertje in dromenland betekent

Als je ooit wakker bent geworden met een twijfelachtig gevoel over wat je zojuist hebt mee…