Bumble profiel verwijderen: hoe kun je je Bumble account opzeggen?

Michelle Mulder
Door Michelle Mulder
6 minuten leestijd

Er is niemand die zal ontkennen dat dating apps zoals Bumble de manier waarop we liefde vinden hebben veranderd. Met een simpele swipe naar rechts word je gematcht met iemand die jou ook leuk vindt; zo simpel is het tegenwoordig. Met een zeldzame werkwijze waarbij alleen de vrouw het gesprek mag starten is Bumble een app met een feministisch karakter.

Het is van origine een dating app maar inmiddels kun je er ook vrienden maken of aan je professionele netwerk bouwen. Wat je ook gedaan hebt met de Bumble app, op een gegeven moment wil je je profiel verwijderen. Of je nu geconfronteerd wordt met een gebrek aan matches, genoeg hebt van de vrouwen-eerst eigenschap of je hebt de liefde of vriend(in) van je leven gevonden; aan alles komt een einde. Zo ook voor je tijd op Bumble.

Wat de reden ook is waarom je je profiel wilt verwijderen, het opzeggen van je account is simpel en zo gebeurt. Dit is hoe je je Bumble account kunt wissen:

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

Installeer Bumble

bumble appHet lijkt tegenstrijdig als je Bumble juist wilt verwijderen maar het installeren van de app is de eerste stap. Een fout die door velen gemaakt wordt is het verwijderen van de app zelf maar dit verwijdert je profiel niet. Om je profiel en bijbehorende gegevens voorgoed wilt verwijderen dan is het opnieuw installeren een essentiële stap. Zonder toegang tot de app kun je je profiel niet verwijderen.

Download de app opnieuw uit de app store van je apparaat en installeer de app. Eenmaal geïnstalleerd meld je je op dezelfde manier aan als eerder; met je telefoonnummer of Facebook account.

Heb je een abonnement?

Wie het Bumble Boost-abonnement heeft ingeschakeld moet eerst dit abonnement stoppen voordat het account gewist wordt. Hoe je dit abonnement kunt uitschakelen verschilt per betaalmethode. Dit zijn de instructies om het abonnement te stoppen voor je je account verwijdert.

iTunes

 1. Ga naar de instellingen op je iPhone of iPad
 2. Selecteer iTunes Store en App Store
 3. Tik bovenin op je Apple ID
 4. Tik op Bekijk Apple ID
 5. Tik op Abonnementen
 6. Tik op het abonnement aan dat je wilt beheren
 7. Tik op Abonnement annuleren

Google Play

 1. Open de Google Play store app
 2. Ga naar het hamburger menu linksboven in de Play Store
 3. Tik op Abonnementen
 4. Tik op het Bumble abonnement
 5. Selecteer Annuleren

Creditcard

 1. Open de Bumble app
 2. Ga naar Instellingen
 3. Tik op Boost-abonnement
 4. Tik op annuleren

Account wissen

bumble verwijderenAls je je account niet vanuit de app opzegt dan blijft je profiel bestaan, ook als je de app niet meer op je smartphone of tablet hebt staan. Andere gebruikers kunnen je foto’s dan nog steeds bekijken en je beoordelen met een swipe naar rechts of links. Daar merk je zelf helemaal niets van, totdat je van een kennis hoort dat je nog steeds op Bumble actief bent.

Als je je account op de juiste manier wist dan wordt je profiel opgeheven en kunnen andere gebruikers je niet meer vinden. Om je account te wissen volg je deze stappen:

 1. Ga naar Instellingen
 2. Scroll helemaal naar beneden
 3. Tik op Account wissen
 4. Tik “wissen” in het vak om te verwijderen

Met het verwijderen van je account kun je niet meer inloggen, eerdere matches bekijken of nieuwe profielen beoordelen. Je kunt helemaal niets meer met de Bumble app. Dit is precies wat je wilt. Verwijder vervolgens de Bumble app van je apparaat.

Facebook koppeling verwijderen

aangemeld facebookHeb je je aangemeld hebt met Facebook? De koppeling met je Facebook account wordt niet automatisch verwijderd als je je account bij Bumble wist. Dit betekent dat je de Bumble app handmatig in de Facebook instellingen dient te verwijderen. Dat doe je op de volgende manier:

Met de Facebook app

 1. Log in op Facebook
 2. Tik op het hamburger menu
 3. Ga naar Instellingen en Privacy
 4. Tik op Instellingen
 5. Ga naar Apps en websites
 6. Tik op Bewerken naast Aangemeld via Facebook
 7. Selecteer Bumble
 8. Tik op Verwijderen
 9. Bevestig je keuze

Met de browser op de website

 1. Log in op Facebook
 2. Ga naar Instellingen
 3. Ga naar Apps en websites in het menu aan de linkerkant
 4. Selecteer Bumble in de lijst met apps
 5. Selecteer App verwijderen
 6. Bevestig je keuze

Alternatief voor Bumble

Bumble is niet de enige dating app; er zijn er werkelijk honderden. Als de werkwijze gericht op vrouwen je niet aanstaat dan zijn er nog genoeg andere dating apps die dit niet hebben. Bovendien zijn er apps die meer Nederlandse gebruikers hebben dan Bumble. Voor een app waar je meer Nederlanders vindt én als man ook als eerst een bericht kunt versturen kun je terecht bij één van deze dating apps:

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe 1 op de 3 leden er een partner vindt.

Deel dit artikel
Geef je reactie