Home Dating apps Badoo test anti-ghosting feature om de irritante datingtrend te bestrijden

Badoo test anti-ghosting feature om de irritante datingtrend te bestrijden

1 minuten leestijd
0
badoo ghost

Ghosting; bijna iedereen heeft wel eens kennis gemaakt met deze irritante datingtrend. Je wordt verrast door een 10/10 match om vlak daarna in een marathon chatsessie te belanden. De volgende dag open je het gesprek met een “Hey, lekker geslapen?” om vervolgens niets meer te horen.

Het is ghosting in een lichte vorm. Iedereen die actief is op de dating apps maakt dit mee; het hoort er nu eenmaal bij. Badoo wil daar verandering in brengen. De dating app is een anti-ghosting feature aan het testen om de onpersoonlijke datingtrend te bestrijden.

Anti-ghosting maatregelen

Als één van de grootste dating apps ter wereld heeft Badoo een voorbeeldrol. Het is niet hetzelfde als Tinder maar het heeft wel de mogelijkheid om de datingregels wat aan te passen, als het zichzelf daartoe verplicht ziet. Badoo biedt gebruikers nu een aantal standaard-antwoorden aan als het gesprek met iemand op een dood spoor is beland.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Nieuwe drie-dagen-regel

Als je drie dagen niet hebt gereageerd op een gesprek geeft de app je een herinnering om weer wat van je te laten horen. Misschien ben je daadwerkelijk iemand aan het ghosten of negeer je iemand per ongeluk, door een overvolle inbox. Wat de reden ook is dat je drie dagen niets van je laat horen, Badoo geeft je nu met één tik op de knop de mogelijkheid om te laten weten dat je nog steeds geïnteresseerd bent.

badoo anti-ghosting

Je hoeft niet eens te peinzen over wat je moet sturen, Badoo stelt een aantal berichten voor die je eenvoudig en snel kunt versturen. Als je niet langer geïnteresseerd bent, zijn er ook een aantal beleefde reacties die je naar hen kunt verzenden. De reacties zijn zo samengesteld dat je gestimuleerd wordt om af te spreken en elkaar face-to-face te ontmoeten.

Ghosting is vervelend

Er is niets zo vervelend als iemand waar je een connectie mee lijkt te hebben om vervolgens verrast te worden door een gebrek aan communicatie. Je verwacht een reactie terug maar plotseling reageert de ander niet meer. Dat geen reactie geen interesse betekent weet inmiddels iedereen maar als je eenmaal contact hebt dan verwacht je in ieder geval een antwoord terug op je vraag of opmerking. Deze vorm van ghosting wil Badoo aanpakken met de nieuwe feature.

De functie wordt volgens Mirror Online op dit moment getest in Europa en zal binnenkort worden uitgerold naar andere landen. Of en wanneer Nederland de beschikking krijgt over de anti-ghosting feature is nog onbekend.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating apps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

‘Lichaamsgeur onderscheidt vriend van vijand’

Soms ontmoet je iemand en voel je meteen dat je op één lijn zit. Het is misschien niet een…