Bumble test functie voor speeddaten op vaste dag en tijd

Michael Schouten
Door Michael Schouten
2 minuten leestijd

Datingapp Bumble is begonnen met het testen van een functie voor speeddating. Met de functie kun je berichten uitwisselen met andere gebruikers zonder eerst te hoeven matchen. De nieuwe toevoeging aan de app wordt op dit moment getest in het Verenigd Koninkrijk.

Speed Dating

De nieuwe functie heet ‘Speed Dating’ en is ontwikkeld op basis van het beproefde concept van speeddaten. Daarbij komen mensen die op zoek zijn naar een relatie bij elkaar om korte gesprekken met elkaar te hebben. Bij een succesvol gesprek kunnen de contactgegevens uitgewisseld worden. In het geval van de nieuwe Bumble-feature komt het erop neer dat je berichten kunt uitwisselen voordat je bent gematcht.

Op dit moment wordt de functie stilletjes getest op de Britse datingmarkt waar gebruikers van de app op een vaste dag en tijd kunnen speeddaten in de app. Gedurende deze korte periode kunnen singles korte gesprekken voeren met andere gebruikers, voordat ze besluiten om met iemand te matchen. Als het gesprek goed gaat, kunnen ze ervoor kiezen om te matchen en het gesprek gaande te houden.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

Het is maar een spelletje

De speeddatingfunctie wordt door Bumble als een spel aan gebruikers geïntroduceerd. Je kunt op de ‘Play Game’-button tikken om deel te nemen aan Speed Dating, terwijl degenen die deelnemen ‘spelers’ worden genoemd. Wie meedoet aan het spel, krijgt drie minuten de tijd om te chatten met een andere gebruiker van de app. Tijdens dit gesprek zijn de foto’s van de ander niet zichtbaar, deze worden pas aan het einde van het gesprek getoond.

Volgens een woordvoerder van Bumble is nu nog niet bekend of de functie voor iedereen beschikbaar komt. “Bij Bumble testen we altijd nieuwe en verschillende manieren waarop onze community verbinding kan maken”, zegt de woordvoerder van Bumble tegen Gizmodo. “Zoals bij alle tests zullen we feedback verzamelen voordat we beslissen of we het breder gaan uitrollen.”

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe Elitedating een extreem hoog succespercentage behaalt.

Deel dit artikel
Geef je reactie