Home Dating apps Apple en Google verwijderen dating apps na FTC-waarschuwing

Apple en Google verwijderen dating apps na FTC-waarschuwing

1 minuten leestijd
0
unveil

Drie dating apps zijn verwijderd uit de Apple App Store en Google Play Store als gevolg van het overtreden van de wetten voor kinderbescherming. Dit gebeurde na een schriftelijke waarschuwing van de Federal Trade Commission (FTC). Maar wees gerust, het gaat niet om Tinder, Badoo of een van de andere dating apps die populair zijn in Nederland.

De Amerikaanse organisatie voor de bescherming van consumenten heeft begin deze maand het Oekraïense bedrijf Wildec aangeschreven. Daarin werd hen medegedeeld dat de drie apps die zij exploiteren niet voldoen aan de wet voor kinderbescherming, de Children’s Online Privacy Protection Act (COPPA). En deze wet is specifiek bedoeld voor de online veiligheid van kinderen.

FastMeet, Meet24 en Meet4U

Volgens de FTC gaat het om drie dating apps van het bedrijf die in strijd met de wet handelen. Het zou gaan om FastMeet, Meet24 en Meet4U; allemaal eigendom van de in Oekraïne gevestigde ontwikkelaar Wildec.

Klaar met swipen?

lexa "NIET swipen, MEER diepgang: Lexa is precies dat. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Het probleem van deze dating apps was dat ze kinderen jonger dan 13 jaar toelieten tot de app, terwijl dat in de voorwaarden eigenlijk verboden was. Kinderen konden zich dus zonder probleem aanmelden en de app gebruiken, zelfs met een leeftijd onder 13 jaar. Vertegenwoordigers van de FTC testten een van de apps en kwamen erachter dat ze op leeftijd konden zoeken. Daarbij kwamen ze profielen in de omgeving tegen van kinderen vanaf 12 jaar oud.

Een woordvoerder van Wildec vertelt Forbes: “Registratie in verschillende versies van onze apps gaf toegang voor minderjarigen jonger dan 18 jaar.We hebben onmiddellijk gereageerd [op de] FTC-vereisten en hebben alle problemen problemen, inclusief het verwijderen van alle gegevens van minderjarige accounts.

“Registratie is niet meer mogelijk. Op dit moment voldoen we aan alle FTC-vereisten en aanbevelingen en hopen we onze apps snel terug in de app-winkels te krijgen.” De FTC heeft Wildec opgedragen om alle data van minderjarigen te verwijderen, wat het bedrijf inmiddels al gedaan heeft. De FTC zal de apps over een maand opnieuw bekijken.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating apps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Lexa alternatief: 8 dating apps om te overwegen als vervanging

In Nederland zijn er maar weinig datingpartijen die de naamsbekendheid van Lexa kunnen eve…