Home WyTegearre

WyTegearre

Friesland: het is best een apart stukje Nederland en daar mogen de inwoners van de noordelijke provincie ook best trots op zijn. Zo is er natuurlijk de Elfstedentocht waar we stiekem in heel Nederland elk jaar weer op hopen en staan de Friezen bekend om hun nuchterheid en de schitterende Friese vlag. Dan hebben we ook nog de Friese taal en hoe goed we ook proberen te luisteren, het duurt niet lang voordat we de draad kwijt zijn.

Die Friese taal zien we nu ook terug in de wereld van online dating en wel dankzij de toepasselijke datingsite WyTegearre. Wat dat betekent? “Wij Samen”. En dat lijkt ons een wel verrekt goede naam voor een datingsite die speciaal gericht is op Friese gebruikers. Volop reden dus om je meer te vertellen over WyTegearre en wat je allemaal mag verwachten.

Voor wie is het?

Want, hoewel de meeste mensen in Nederland niet veel verder zullen komen dan “Oant Moarn!”, zul je op Wytegearre ook termen voorbij zien komen als “Oant sjen” (tot ziens), “Bêst genôch” (goed) en “Hoi, hoe giet it?”…, nou ja, die laatste kun je zelf wel invullen. Voor wie aan het online daten slaat is het voornaamste doel natuurlijk om zo snel mogelijk gelijkgestemden te ontmoeten en in het geval van WyTegearre is dat een doelgroep die afwijkt van alle andere datingsites.

Bezoek WyTegearre

friesland hart

Daten met gelijkgestemden

Op deze website ontmoet je als gebruiker namelijk andere vrijgezellen uit Friesland en geef de bedenkers van het platform maar eens ongelijk: de Friezen zijn een doelgroep op zich. Er bestaan immers al speciale datingsites voor hoogopgeleiden, alleenstaande moeders, voetbalfans, paardenliefhebbers, christenen, moslims, mensen met een lichamelijke beperking, vreemdgangers, stellen, 60+ers en ga zo maar door. Voor WyTegearre geldt dus dat de meeste mensen het Friese volkslied van begin tot einde uit het hoofd zullen kennen, dus mocht dat bij jou nog niet het geval zijn, dan kun je maar beter beginnen met oefenen.

Met scherp schieten

In Nederland zijn de Friezen een apart slag volk en het is dan ook geen misvatting als we stellen dat mensen uit Friesland elkaar onderling een stuk beter begrijpen dan mensen uit andere provincies die er wel eens komen. Natuurlijk is er de eigen taal, maar dan zijn er ook nog de geheel eigen maniertjes die ze in Friesland hebben. Wat dat betreft is het dan ook niet zo gek dat sommige Friezen het liefst iemand ontmoeten uit de eigen gemeenschap. Dat voelt niet alleen een stuk vertrouwder, het zorgt ook sneller voor een klik. Uiteraard zijn er ook Friese vrijgezellen actief op grotere dating apps als Tinder of datingsites als Lexa, maar maar wil je met scherp schieten, dan is WyTegearre een uiterst welkome aanvulling.

Hoe werkt het?

Een profiel aanmaken gaat net zoals op elke andere datingsite, wat in dit geval betekent dat je jouw profiel kunt voorzien van een beschrijving en foto’s. Daarna kun je door de profielen van andere gebruikers scrollen en een bericht sturen en ontvangen. Of dat ook meteen betekent dat alles op de website in het Fries staat geschreven? Niet helemaal. Want ondanks het feit dat Wytegearre zich vooral richt op Friestalige gebruikers is de website wel in het Nederlands. Daarmee is de website dus voor iedereen boven de 18 jaar toegankelijk, ook voor niet-Friezen die gewoon gratis een Fries of Friezin willen ontmoeten. Wel heb je de optie om de chatten met de andere gebruikers en daar wordt wel veel in het Fries gesproken.

Bezoek WyTegearre

VIP-toegang

Overigens is niet alles op de website gratis. Zo kun je bijvoorbeeld niet onbeperkt berichten sturen naar andere gebruikers. Om dat wel te kunnen, bestaat er zoiets als de VIP-toegang. Daarmee kun je eveneens uitgebreider zoeken, net als meer foto’s bekijken, onbeperkt chatten, en de laatste bezoekers bekijken die op jouw profiel zijn geweest. Je hebt als gebruiker de mogelijkheid om een abonnement voor 1, 2 of 4 maanden aan te schaffen. Daarbij gelden de volgende prijzen (let op: prijzen zijn aan verandering onderhevig):

  • 1 maand VIP-toegang: €24,99 per maand.
  • 2 maanden VIP-toegang: €19,99 per maand.
  • 4 maanden VIP-toegang: €14,99 per maand.

Zapper

Dan is er ook nog de FotoZapper. Dat is een soort van spel waarbij uitgelichte foto’s en profielen voorbij komen en waarbij je kunt aangeven of je die leuk vindt of niet. Met de FotoZapper kun je met een enkele klik bepalen of je iemand zou willen leren kennen of niet.

friesland kaart

Wat vinden we van deze datingsite?

We kunnen niet anders schrijven dan dat het gewoon leuk is dat er een datingsite is opgezet die speciaal is bedoeld voor Friese vrijgezellen. Dat de website op zich ook eenvoudig is ingedeeld en gebruiksvriendelijk is, zorgt ervoor dat de meeste singles uit Friesland zich er waarschijnlijk wel prettig zullen voelen. Het oogt allemaal betrouwbaar en overzichtelijk. Dat komt ook omdat de website onderdeel is van een netwerk voor Safe Dating. Oftewel: elk profiel wordt handmatig gecontroleerd en er zijn ook genoeg moderators en administrators aanwezig die zich over de veiligheid en gebruiksvriendelijkheid van de website ontfermen.

Inschrijving verplicht

Wel ziet de homepagina er op het eerste oog wat kaal uit en dat heeft alles te maken met het verplichte inschrijvingsformulier. Pas na de inschrijving kun je verder en daardoor kan het misschien wat vaag zijn. Uiteraard, zo houd je ongewenste pottenkijkers buiten de deur, maar je ziet dus niet goed waar je je nu voor aanmeldt. Sterker nog: misschien vul je wel al je gegevens in terwijl je niet eens zeker weet of je de website nou gaat gebruiken of niet.

Bezoek WyTegearre

Over Wytegearre

Toch is dat een klein punt van kritiek ten opzichte van een hele hoop voordelen die de website biedt. Wytegearre kan dan ook worden omschreven als een datingsite:

  • Die speciaal is opgericht voor de regio Friesland of in ieder geval voor mensen die affiniteit hebben met Friesland en Friese mensen.
  • Waarop je toegang hebt tot alle profielen en de hoofdfoto’s.
  • Waarop elke dag 85 zich nieuwe gebruikers aanmelden.
  • Waarop veilig gedatet kan worden dankzij het Safe Dating Networks.

safedatingnetworks

Safe Dating Networks

Vooral dat laatste is noemenswaardig. Als je het nog niet kent: Safe Dating Networks bestaat uit een netwerk van in totaal 100 datingsites die door dezelfde partij worden beheerd. Zo vallen websites als Girls Dating, Stedendating en Cupify bijvoorbeeld allemaal onder het beheer van Safe Dating Networks. Het voordeel daarvan is dat de (online) veiligheid van gebruikers bij deze aanbieder voorop staat en laat dat nou net één van de kritiekpunten zijn op veel andere sites. Klinkt dat goed? Dan raden we je aan om WyTegearre eens een keer uit te proberen. In soad wille op WyTegearre!, veel plezier op WyTegearre!