Home Dating apps World Chess lanceert dating app ‘Mates’ voor schaakliefhebbers

World Chess lanceert dating app ‘Mates’ voor schaakliefhebbers

1 minuten leestijd
0
mates

Slechts enkele weken voor de start van het wereldkampioenschap schaken lanceert organisator World Chess een nieuwe dating app voor schaakliefhebbers. Met de toepasselijke naam ‘Mates’ kunnen schaakspelers tegenstanders uit de buurt vinden om een potje te schaken.

Als je van schaken houdt maar nooit één van je vrienden kunt overtuigen om tegen je te spelen dan is deze app een uitkomst. Met een simpele maar doeltreffende werkwijze kunnen schaakspelers wereldwijd binnen een uur een tegenstander vinden.

“Ons doel was om een manier te vinden om miljoenen schaakfans te verbinden en van schaken weer sociaal spel te maken,” zegt Ilya Merenzon, CEO van World Chess. “We hebben ervoor gekozen om samen te werken met Pure omdat we een on-demand ervaring willen creëren, waarbij het vinden van een tegenstander niet lang duurt. We willen dat iedereen minder tijd aan zijn telefoon besteedt en meer voor het schaakbord.”

Klaar met swipen?

lexa "NIET swipen, MEER diepgang: Lexa is precies dat. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Hoe werkt het?

Mates laat je iemand vinden die net als jou hongerig is naar een schaakspel. Kies je alter ego, maak een selfie en zoek naar iemand om meer te spelen. De werkwijze komt veel overeen met hoe Tinder werkt alleen dan zonder het swipen. Schaakspelers kunnen online gaan in de app om zo tegenstanders in de buurt te vinden. Hierbij wordt dezelfde technologie gebruikt als de normale dating apps, met je GPS locatie word je gekoppeld aan andere gebruikers.

Je profiel is slechts een uur actief, waarbij je andere spelers in de buurt kunt bekijken en matchen om te kunnen chatten. Als je een match hebt met een gebruiker dan kun je afspreken om te schaken. Als het uur voorbij is worden je profiel en chatgesprekken verwijderd. Deze feature zou volgens Mates helpen om gebruikers sneller af te laten spreken voor een schaakspel.

De app is ontwikkeld en eigendom van GetPure Inc, een bedrijf dat zich al langer bezig houdt met dating apps. Het is het eveneens het bedrijf achter de hook up app Pure, in Nederland vrij onbekend. Deze app is hoofdzakelijk bedoeld voor het vinden van seksdates. Mates lijkt op het eerste gezicht een spin-off van Pure, alleen dan met schaakafbeeldingen. Of Mates daadwerkelijk een succes gaat worden? Dan valt nog maar te bezien.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating apps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Fanatieke gamers matchen liever in games dan dating apps

Voor fanatieke gamers is Tinder niet uitdagend genoeg. Zij ontmoeten hun match liever in e…