Home Dating apps Vegan of vegetariër? Het geeft je een boost op dating apps

Vegan of vegetariër? Het geeft je een boost op dating apps

1 minuten leestijd
0
vegan

Dierenleed, het milieu, klimaat en je gezondheid: er zijn meer dan genoeg redenen om te kiezen voor een veganistische of vegetarische leefstijl. Met steeds meer vleesvervangers in de koelschappen en vega-recepten in kookboeken wordt het je bovendien makkelijker gemaakt om over te stappen op een veganistisch dieet. En als zelfs McDonalds steeds meer Veggie-producten introduceert, dan weet je dat vegan aardig mainstream aan het worden is.

Het vegan-onderwerp wordt meer besproken en zichtbaar belangrijker. En dat geldt niet alleen in het algemeen, maar ook op de dating apps. Dat blijkt uit onderzoek van datingsite EliteSingles, de internationale versie van EliteDating. Op je datingprofiel vermelden dat je vegan, veganist of vegetariër bent maakt je namelijk een stuk populairder.

Vegan vs veggie vs vegetarisch

Het onderzoek onder 237.000 singles toont aan dat de personen achter profielen waarin vegan-gerelateerde woorden worden genoemd 73% meer berichten ontvangen dan de gemiddelde gebruiker. Of je nu ‘vegan’, ‘vegetarisch’ of ‘veggie’ vermeldt, het gebruik van elk van deze woorden gaat hand in hand met een toename van het aantal ontvangen berichten.

Klaar met swipen?

lexa "NIET swipen, MEER diepgang: Lexa is precies dat. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Maar welke van deze termen het populairst is? Het onderzoek toont aan dat ‘vegetarisch’ de grootste winnaar is. De vermelding van ‘vegetarisch’ in je profiel levert je volgens het onderzoek 108% meer berichten op dan de gemiddelde gebruiker. Maar ook als je ‘vegan’ of ‘veggie’ vermeldt ontvang je meer berichten, respectievelijk 50% en 62% meer berichten dan het gemiddelde.

Verhoging inkomende berichten:

  • Vegan: +50%
  • Veggie: +62%
  • Vegetarisch: +108%
  • Alle vegan-woorden gecombineerd: +73%

Voor degenen die al zijn overgestapt op een geheel plantaardig dieet en cruelty free beauty is dit welkom nieuws. En al helemaal voor de singles die zich uit angst voor afwijzing zorgen maken over het bekendmaken van hun vegan-gewoonten in hun datingprofiel. Dit onderzoek laat zien dat het geen mensen afschrikt als je het vermeldt in je profiel. Sterker nog: het maakt je waarschijnlijk nog wat gewilder dan je al bent.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating apps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Waarom vrouwen meer berichten krijgen op dating apps

Een date bestaat idealiter uit twee mensen met wederzijdse interesse in elkaar. Maar om he…