Home Dating apps Tinder matches blijven oneindig laden? Dit is de oplossing

Tinder matches blijven oneindig laden? Dit is de oplossing

3 minuten leestijd
0
tinder matches laden

Of je nu al jaren op Tinder actief bent als doorgewinterde swiper of nog maar enkele dagen de kunst van vegen onder controle probeert te krijgen, er kan een moment komen dat je Tinder matches oneindig blijven laden.

Het is allemaal leuk en aardig om na elke veeg naar rechts verrast te worden met ‘It’s a Match!’, maar als je vervolgens je matches niet kunt zien? Dan is de match-melding niet meer dan valse hoop. Als je matches niet of niet volledig worden geladen, dan is er iets goed mis. Wat er mis is, gaan we onderzoeken om zo het probleem voor je op te lossen.

Matches blijven oneindig laden

Laten we even voorop stellen dat je voldoende matches hebt die zouden moeten verschijnen in je inbox. Terwijl deze matches normaal gesproken tevoorschijn komen onder Berichten, blijft dit onderdeel van de app alleen maar laden. Je wacht en wacht tot ze zichtbaar worden, maar dat gebeurt niet. In plaats daarvan blijven de matches oneindig laden. Als dit het probleem is, dan zijn dit de mogelijke oplossingen.

Klaar met de vleeskeuringsapps?

relatieplanet"NIET swipen, MEER diepgang: Relatieplanet is precies dat. Voor mensen met inhoud die een vaste relatie zoeken."

Bekijk de leukste singles
 • ✅ Dating
 • ✅ Relatie
 • ✅ Liefde

1. De app afsluiten en opnieuw openen

Soms vragen de lastigste problemen om de simpelste oplossing. In het geval van de onvindbare matches, kan de oplossing ook heel eenvoudig zijn. Sluit de app geforceerd af, verwijder de app via het multitasking-venster van je telefoon uit het geheugen en open de app opnieuw. Dit is de gebruikelijke manier om het multitasking-venster te tonen:1

 1. Veeg vanaf het beginscherm recht omhoog.
 2. Veeg naar rechts of naar links om de Tinder-app te zoeken.
 3. Veeg het voorbeeld van de app omhoog om de app te stoppen.
 4. Open de Tinder-app opnieuw.

2. Uitloggen en opnieuw inloggen

De tweede optie om te proberen is uit- en inloggen. Voor “kleine” problemen zoals matches die niet laden of berichten die niet getoond worden, is dit vaak een oplossing. Om uit- en opnieuw in te loggen volg je deze stappen:

 1. Open de Tinder-app.
 2. Tik op het profielpictogram bovenaan het hoofdscherm.
 3. Ga naar Instellingen.
 4. Scrol omlaag en tik op Uitloggen.

3. Je apparaat opnieuw opstarten

Sinds de eerste dagen van de pc-revolutie is er één methode geweest die de meeste problemen kon oplossen: opnieuw opstarten. En dat standaard advies voor de klassieke computer werkt ook heel goed voor smartphones en tablets. Loopt Tinder steeds vast op het berichtenscherm en worden de matches niet geladen? De kans is groot dat dit opgelost wordt door je apparaat opnieuw te starten.

Helpt één van deze oplossingen? Laat het ons weten in de reacties.

4. Verwijderen en opnieuw installeren

Een andere oplossing voor de matches die spoorloos zijn is het verwijderen van de Tinder-app. Maak je geen zorgen, alle gegevens worden bewaard als je alleen de app verwijderd. Zo verwijder je de app van je apparaat:

 1. Tik op de Tinder-app en houdt deze vast.
 2. Sleep de app naar de prullenbak.
 3. Haal je vinger van het scherm.

Is de app verwijderd? Dan is de volgende stap het downloaden en installeren van de app. Ga naar de app store van je apparaat om Tinder opnieuw te installeren.

Tinder App StoreTinder Google Play

5. Zoeken naar updates

Heb je nog een oude versie van Tinder omdat je automatische updates hebt uitgeschakeld? Mogelijk is dit het probleem waardoor de matches niet worden geladen. Zoek daarom naar updates voor de Tinder-app. Zorg er in eerste instantie voor dat je apparaat up-to-date is om daarna te zoeken naar de nieuwste versie van de Tinder app. Ga naar de app store van je apparaat installeer Tinder opnieuw.

6. De webversie gebruiken

Als al het bovenstaande niet helpt, dan is er nog een andere oplossing. Wanneer je de Tinder-app voor iOS of Android gebruikt, kun je proberen om in plaats daarvan de webversie van Tinder te gebruiken. Het is geen permanente oplossing om Tinder op een normale manier te kunnen gebruiken, maar het geeft je wel weer toegang tot je matches.2

Normaal gesproken zou een van deze mogelijkheden moeten werken om de matches weer terug te krijgen. Is dat niet zo? Dan is de kans groot dat Tinder een storing heeft. Heb geduld: een storing is meestal dezelfde dag nog opgelost.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep voor Relatieplanet kiest. Ontdek zelf waarom deze datingsite al 10 jaar op rij is verkozen tot de 'beste datingwebsite van Nederland'.

Bezoek Relatieplanet
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating apps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Tinder introduceert Vibes: wat het is en hoe het werkt

Tinder heeft Vibes geïntroduceerd, een nieuwe manier om jezelf uit te drukken op de dating…