Daten in Friesland? 11 leuke en originele ideeën

Michelle Mulder
Door Michelle Mulder
8 minuten leestijd

Friesland is een geweldige locatie om te wonen, maar ook voor jou en je date is het een stukje Nederland om van te genieten. Het is misschien niet je eerste keus, aangezien de provincie helemaal in het noorden van ons land ligt. Maar woon je echter in Friesland, dan ben je vast op zoek naar originele activiteiten om te doen met je date.

Daten in Friesland

Heb je daarom binnenkort een eerste date op de planning staan, een Tinder date of een zoveelste date met je partner? We geven je een aantal originele ideeën voor jouw komende date in Friesland.

1. Bezoek een Fries museum

Een van de eerste activiteiten om te doen met je date, is om samen een musea te bezoeken. Zijn jullie allebei geïnteresseerd in cultuur, kunst historie of een ander interessant onderwerp, dan kan een date in een museum een geweldig idee zijn. Terwijl jullie samen naar de tentoonstelling kijken, hebben jullie alle tijd om te kletsen en elkaar beter te leren kennen. Wat dacht je bijvoorbeeld van het Eise Eisinga Planetarium, het Fries Museum, het Jopie Huisman Museum of het Fries Scheepvaart Museum?

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

2. Ga de Friese natuur in

Friesland heeft prachtige natuur om te bezoeken. Zo is er onder andere het Nationaal Park Drents-Friese Wold, Nationaal Park de Alde Feanen, verschillende stranden en de bekende Friese meren. In deze gebieden kun je geweldig wandelen, fietsen of picknicken. Neem een kleedje mee en wat lekkers te eten en drinken en jullie hebben een geweldige date op de planning staan. Ook kun je bijvoorbeeld naar de Waddenzee om een prachtige, romantische strandwandeling te maken.

3. De Waddeneilanden

Men wil nog wel eens vergeten dat maar liefst 4 van de 5 Waddeneilanden bij Friesland horen. Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog zijn de eilanden die superleuk zijn om te bezoeken. Je bent er binnen de kortste keren met de pond, waarna je kunt genieten van dit ongerepte stukje van Nederland. Een bezoekje aan een van de eilanden is perfect voor een dagdate. Ontdek het eiland, de natuur en de verschillende gezellige dorpjes.

4. Breng een bezoek aan Harlingen

Daten aan zee is een geweldig idee. Net over de Afsluitdijk vind je het plaatsje Harlingen. Dit is een prachtige kleine havenstad met een Friese uitstraling. Het is een leuke stad om wandelend te ontdekken en van het water om je heen te genieten. Zowel aan het strand als in de binnenstad zijn verschillende restaurantjes en bars te vinden om te genieten van de zon en een lekker drankje te drinken.

5. De Oldehove

In 1529 begon de bouw van deze beroemde, scheve en niet afgemaakte toren. De toren heeft een hoogte van 39 meter. Het beklimmen is een bijzondere ervaring en boven op de toren heb je een fantastisch uitzicht over de rest van Leeuwarden. De Oldehove heeft ook een bezoekersruimte, waar je meer kunt leren over de historie, grafstenen, klokken en nog veel meer. Een bezoek aan Leeuwarden is dus niet compleet zonder het beklimmen van deze toren. Een leuke, actieve manier om Leeuwarden van boven te bekijken samen met je date.

sneek

25 zinnen die het verschil maken

Heb je trouwens deze kant-en-klare berichtjes voor op WhatsApp of Tinder al gezien? Het zijn de beste zinnen om iemand stapelgek op je te maken.

6. Watersporten in Sneek

Het stadje Sneek is een gezellige stad en perfect voor als je date fan is van watersport. Sneek is namelijk gelegen aan het Sneekermeer, waar je verschillende soorten van watersport kunt beoefenen. De perfecte locatie dus voor een actieve en sportieve date. Is het toch iets te sportief voor je? Dan kun je ook met de fiets de omgeving verkennen of door de Waterpoort wandelen en de stad ontdekken.

7. AquaZoo Leeuwarden

Een dierentuin is een perfecte locatie voor een date. In AquaZoo in Leeuwarden vind je allerlei soorten dieren. Van wallaby’s tot ijsberen en van krokodillen tot rode panda’s. Samen met je date kun je op ontdekkingstocht en van alles leren over de bijzondere dieren. Wandel samen langs de dieren en jullie zullen gegarandeerd een gespreksonderwerp hebben.

8. Huur een bootje

Friesland staat natuurlijk bekend om de vele meertjes en rivieren. Onder andere in Leeuwarden en de omgeving is er een hoop water. En wat is nu de beste manier om het water te ontdekken? Huur een boot om een leuke en actieve date te hebben. Vaar door de grachten van Leeuwarden of door een prachtig natuurgebied. Een gezellige en ontspannen date gegarandeerd.

9. Bezoek het centrum van Leeuwarden

Leeuwarden is een prachtige historische stad. Een stadswandeling is dus een geweldige manier om zowel je date als de stad beter te leren kennen. In het centrum kun je shoppen, iets eten in een van de vele restaurantjes of een aantal bijzondere historische gebouwen bekijken. Ook is het mogelijk om met een gids een stadswandeling te maken. Zo kun je een goed gesprek met je date combineren met meer interessante informatie over de stad.

10. De Neushoorn in Leeuwarden

Houd je van iets meer actie tijdens je date? Ben je er geen fan van om gewoon samen een drankje te drinken? Dan is een date bij De Neushoorn in Leeuwarden een perfecte date. Op deze locatie komen kunst en cultuur samen. Het is een open centrum met concertzalen en een café.

Bij theater Neushoorn zijn er iedere dag optredens waar je met je date heen kunt gaan. Zo kun je hier bijvoorbeeld een artiest of festival bezoeken of lekker gaan chillen in het café. Bekijk van tevoren de agenda om te kijken of er iets leuks te doen is en een geweldige en originele date is gegarandeerd. Deze date is daardoor de perfecte combinatie tussen wat actiefs en ontspanning.

11. Een escaperoom

De afgelopen jaren zijn escaperooms steeds populairder geworden. Het is enorm bekende activiteit en ook in Friesland zijn er verschillende locaties te vinden. Je wordt samen in een kamer gedropt waar je meerdere raadsels moet oplossen om de kamer te ontsnappen. Met een escaperoom kun je elkaar snel goed leren kennen. Zo merk je direct of jullie goed kunnen samenwerken in een team, of hij of zij goed omgaat met stress en waar de kwaliteiten van je date liggen: een win-win situatie dus.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe Elitedating een extreem hoog succespercentage behaalt.

Deel dit artikel
Geef je reactie