Home Ouderen Oudere singles opgelet: dit is hoe een scammer te werk gaat

Oudere singles opgelet: dit is hoe een scammer te werk gaat

3 minuten leestijd
0
geheim veilig

Eén van de angsten onder oudere singles is de gedachte om voor altijd alleen te blijven. Hoe ouder je wordt, hoe moeilijker het wordt om iemand te vinden om de rest van je leven mee te delen. Als er plotseling iemand voorbij komt die oprechte interesse toont dan is het hek van de dam. Opeens ziet de toekomst er weer rooskleurig uit, je voelt je opgewekt, speciaal en gewild. De personen die misbruik maken van singles op datingsites weten dit als geen ander. Door iemand speciaal te laten voelen kun je veel bereiken, vaak met kwade bedoelingen.

Scammers liegen en zijn alleen uit op je geld.

Een scammer, ook wel bekend als een oplichter, weet dat je een zwak hebt voor iemand die interesse toont en veel aandacht aan je besteedt. Waarom zou iemand immers urenlang met je chatten?  Deze aandacht geeft je het gevoel dat er iemand voor je is. Door in te spelen op je gedachten, gewoontes en gevoelens kunnen de kwaadwillenden je het gevoel geven dat je wordt begrepen. Als je bijvoorbeeld iemand verloren hebt, dan heeft de persoon ook iemand verloren en voel je je begrepen als je er met de persoon over praat. Is je partner vreemdgegaan? Dan is dit vaak ook gebeurd bij de persoon waar je mee praat. Er is immers snel een band met iemand opgebouwd die hetzelfde ervaren heeft.

In werkelijkheid is er de kans dat je te maken hebt met iemand die alleen maar kwade bedoelingen heeft en achter je geld aan zit. Terwijl je denkt dat de persoon enorm veel interesse in je heeft, gaat het de persoon er vooral om dat je zoveel mogelijk informatie deelt die tegen je gebruikt kan worden.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

De vraag om hulp

Het moment waar de persoon in actie komt is wanneer deze om je hulp vraagt. Hoe kun je deze hulp nu weigeren aan iemand die je het gevoel geeft dat je speciaal bent en je bovendien volledig begrijpt? Het kan een zakendeal zijn die in het honderd loopt als je de persoon niet helpt, een spoedgeval in de familie waarvoor geld nodig is of de persoon zit vast in een onbekend land waarbij jij de enige bent die hem of haar vrij kan krijgen door geld over te maken. Door een betaling te doen kun je de persoon helpen om de problemen op te lossen. Hoewel je de persoon waarschijnlijk graag wilt helpen, is het belangrijk dat je beseft dat het om een scam gaat; een internetvorm van oplichting. Zodra de persoon om je financiële hulp vraagt is het tijd om afscheid te nemen, hoe moeilijk dit ook is.

De persoon heeft veel werk verricht om je hart te veroveren. Alle lieve woorden, schattige opmerkingen en attente berichten zijn alleen ingezet om je vertrouwen te winnen zodat er misbruik van je gemaakt kan worden. Door alles wat er is gezegd, ben je verliefd geworden op de persoon en wil je alles in je macht doen om deze te helpen. In de realiteit is er geen sprake van een noodgeval en is alles opgezet om je geld afhandig te maken. Zodra het geld is overgemaakt hoor je niets meer van de persoon of probeert men nog meer geld van je te krijgen.

Iedereen kan slachtoffer worden

Het maakt niet uit wat je opleidingsniveau is of je IQ; het kan iedereen overkomen. Als oudere single is het extra opletten; dit is namelijk de leeftijdsgroep die het vaakst slachtoffer wordt van de inventieve technieken van de scammers. De slimste mannen en vrouwen die al veel hebben meegemaakt, worden ook slachtoffer van de dating scams. Gelukkig lees je dit artikel voordat je slachtoffer bent geworden van één van deze oplichtingstechnieken. Dit zijn de manieren waarmee je kunt voorkomen dat je slachtoffer wordt

  • Chat alleen met singles bij je uit de buurt
  • Vermijd de Engelstalige datingsites
  • Let op of de datingsite het Veilig Daten Keurmerk draagt
  • Kies alleen een datingsite die de profielen handmatig keurt
  • Ontmoet de persoon na één of twee weken chatcontact
  • Wees voorzichtig als iemand geen of gebrekkig Nederlands spreekt
  • Controleer of de profielfoto echt bij de persoon hoort

Te oud om te...

... daten? Niemand is daar te oud voor. Iedereen wil genieten en het liefst samen met iemand anders, ongeacht de leeftijd. Apps als Tinder zijn misschien niet zo slim om te gebruiken, maar wat als er een app zou zijn voor de wat oudere singles? Het goede nieuws is dat 50plusmatch precies dat doel heeft: singles boven de 50 met dezelfde interesses aan elkaar koppelen. Nieuwsgierig hoe ze dat doen?

Bekijk hoe het werkt
Laad meer artikelen
Laad meer in Ouderen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

10 misvattingen over single 50-plussers en daten

Het imago van de single 50-plusser is belabberd. Ze zitten alleen maar thuis ‘achter de ge…