okcupid
Op OkCupid ben je meer dan alleen een foto. Je hebt verhalen te vertellen, passies om te delen en dingen om over te praten die interessanter zijn dan het weer. Word opgemerkt voor wie je bent, niet hoe je eruit ziet. OkCupid is één van de oudere datingsites ter wereld met een werkwijze die niet zozeer gericht is op oppervlakkige contacten maar diepere connecties. De uitgebreide profielen, matchingmogelijkheden en grote ledendatabase zorgen ervoor dat OkCupid al vele jaren een vertrouwde plek is voor miljoenen singles. Het internationale succes van deze datingsite is nooit echt tot Nederland doorgedrongen, waardoor er op dit moment betere opties zijn met meer Nederlandse leden.

Bekijk het beste alternatief

okcupid app

Hoe werkt OkCupid?

Zoals bij iedere datingsite of app kun je bij OkCupid een eigen account aanmaken waarmee je de ruimte krijgt om je eigen profiel in te vullen. Dit profiel kun je uiteraard gebruiken om je beste eigenschappen en interesses te tonen. Onderdeel van het aanmelden is de uitgebreide vragenlijst die je kunt beantwoorden. Voor OkCupid is dit de basis van de werkwijze van de datingsite. De vragen zijn nodig om het algoritme te laten werken zodat het weet wat je belangrijk vindt en wat je afknappers zijn. Met de vragen beantwoord en je profiel volledig ingevuld kun je verschillende manieren benutten om de persoon te ontmoeten waar je naar op zoek bent.

Waar veel datingsites je laten swipen tot je een ons weegt gebruikt OKCupid wiskunde om dates voor je te regelen. Het algoritme doet het werk terwijl je zelf achterover leunt tot er een geschikte match voorbij komt. Je kunt swipen in het DoubleTake deel van de app maar dat is niet de enige functie om andere leden te leren kennen. Er zijn veel meer manieren om nieuwe mensen te ontmoeten via de app. Met de Discovery functie kun je zoek naar mensen die je passies en interesses delen, met DoubleTake kun je swipen en bovendien kun je nog gematcht worden als cupido raakt schiet.

Voor wie is het?

Het maakt OkCupid niet uit wie er lid wordt, zolang je je maar gedraagt. Of je nu op zoek bent naar een one-night-stand, de man/vrouw van je dromen of meerdere partners voor een polygame relatie; iedereen is welkom op de datingsite.

OkCupid app

De OkCupid app is verkrijgbaar voor vrijwel iedere smartphone en tablet maar je kunt je ook aanmelden via de website. De app is voor de meeste gebruikers de nummer één keuze. Deze kun je downloaden in de Apple App Store of in de Google Play Store.

App StoreGoogle Play

Gratis?

OkCupid is een gratis datingsite met enkele premium functies. Voor het gebruik van de website is geen betaald abonnement nodig zodat je het zonder belemmeringen en volledig gratis kunt meemaken. De betaalde functies zijn er wel maar niet noodzakelijk voor het gebruik van de site. Wat het belangrijkste op een gratis datingsite is zijn de berichten. Er wordt pas gesproken over een gratis datingsite als dit geen kosten met zich meebrengt zoals bij OkCupid het geval is. Als gratis lid kun je ook gebruik maken van DoubleTake waarmee je kunt swipen en ook kun je kennismaken met de personen met wie je een wederzijdse match bent gratis zien.

okcupid dating

Premium

Het gebruik van OkCupid is gratis maar dat betekent niet dat er voor niets betaald kan worden. Er is namelijk een optioneel premium lidmaatschap waarmee je de beschikking krijgt over een aantal exclusieve features. Zo kun je zien wie jou leuk gevonden heeft zonder dat je de ander eerst leuk moet vinden. Om te zoeken naar andere leden kun je gebruik maken van geavanceerde filters en additionele opties om sneller en beter resultaat te behalen. Wat veel gebruikers fijn vinden is dat er verder geen advertenties meer te zien zijn als je het premium lidmaatschap hebt genomen.

Veiligheid

Als één van de oudste datingsites ter wereld heeft OkCupid alles wel een keer meegemaakt. Wat op veel datingsites een probleem is zijn de ongewenste berichten afkomstig van mannen. De datingsite heeft er al veel aan gedaan om dit typische online dating probleem op te lossen. Voordat leden andere leden kunnen benaderen gaan ze een overeenkomst met OkCupid aan dat ze geen intimiderende, ongewenste of seksueel expliciete berichten versturen. Het systeem van de datingsite controleert alle verstuurde berichten met behulp van kunstmatige intelligentie zodat deze berichten eenvoudig te rapporteren zijn. Verder kun je ervan uitgaan dat dit een datingsite is die alles op en top in orde heeft als het op veiligheid aankomt. Zo is er een SSL-encryptie waarmee alle gegevens met een versleuteling verzonden worden en voor buitenstaanders is er geen toegang tot de profielen van de datingsite.

Over OkCupid

Voor OkCupid is het dating landschap veranderd door de jaren heen. De wensen en eisen van singles zijn gewijzigd maar ook de diensten van de datingsite zelf. De datingsite bestaat al vanaf 2004, heeft op dit moment 53 medewerkers en meer dan een miljoen app installaties per week. Dit ongekend hoge aantal downloads en installaties zorgen ervoor dat iedere dag meer dan 7 miljoen berichten verstuurd worden via de datingsite. Bovendien zijn er gemiddeld er om en nabij 100.000 gebruikers online op elk moment in het weekend.