OkCupid voegt Nederlands toe als voorkeurstaal

Michael Schouten
Door Michael Schouten
3 minuten leestijd

Liefde kent geen grenzen. Maar het helpt wel als je een datingapp in je eigen taal kunt gebruiken. Dat is waarom OkCupid onlangs beschikbaar is gesteld in vijf nieuwe talen waaronder het Nederlands. OkCupid is nu ook beschikbaar in het Argentijns Spaans, Traditioneel Chinees, Zweeds en Indonesisch. Naast dat de instellingen van de app in elk van deze talen getoond worden, geldt dat ook voor de vragen, gesprekken, meldingen en elk ander onderdeel van de app.

OkCupid was een van de eerste datingapps op de markt. Het maakte z’n debuut al in 2004, vele jaren voor de komst van de eerste smartphone. Maar ondanks dat de app en datingsite al bijna twintig jaar bestaat, weten ze dat de app met de tijd mee moet gaan om interessant te blijven. Daarom houden ze sommige basisdingen hetzelfde bij OkCupid – zoals de focus op het matchen van singles over wat er echt toe doet – terwijl andere dingen worden veranderd, vooral als het gaat om OkCupid’s extra features.

Cupid’s Picks

Het algoritme van OkCupid koppelt je aan mensen die bij je passen op basis van jouw voorkeuren, hun voorkeuren en de vragen die beiden hebben beantwoord. De nieuwe functie Cupid’s Picks gaat nog een stap verder en vindt mensen bij wie je niet alleen supergoed past, maar waarmee je ook sneller mee kunt matchen. De Cupido’s Picks worden dagelijks vernieuwd, zodat je elke dag weet dat je de beste mensen krijgt voorgesteld.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

Gespreksstarters

Op basis van de feedback van gebruikers kwam OkCupid erachter dat het starten van een gesprek nogal lastig kan zijn. De ‘Conversation Starter’-functie geeft je nu je een aantal van de best presterende ijsbrekers als suggesties, waardoor je met slechts één tik het gesprek kunt openen.

Chatreacties

Omdat chatreacties in bijna elke chatapp aanwezig zijn, kan OkCupid niet achterblijven. Met de chatreacties voelen berichten in de app meer aan als appen dan ooit. Reageer met een 😍😂😉🔥😢👍 of ❤️ afhankelijk van je stemming.

Selfieverificatie

Een van de nieuwe functies die dit jaar beschikbaar komt is selfieverificatie. Binnenkort kunnen gebruikers van de app specifiek zoeken naar singles die hun profiel hebben geverifieerd met een selfie. Het ondersteuningsteam beoordeelt ze allemaal, zodat je er zeker van kunt zijn dat je matcht met de echte persoon. Het zal in de komende weken beschikbaar zijn voor alle gebruikers.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe Elitedating een extreem hoog succespercentage behaalt.

Deel dit artikel
Geef je reactie