Nieuw datingwoord: ‘cloaking’ is de ergste versie van ghosting

Michael Schouten
Door Michael Schouten
3 minuten leestijd

Ghosting is onbeleefd, lomp en vrij brutaal. Opeens in het niets verdwijnen terwijl je date een rooskleurige tegemoet ziet; niemand wil dat meemaken. Maar het kan nog erger. Een vervelende nieuwe datingtrend die ‘Cloaking’ wordt genoemd, tilt de laffe trend van ‘ghosting‘ naar een hoger niveau.

“Cloaking houdt in dat je date niet komt opdagen op de afspraak, maar je vervolgens ook blokkeert op elke app waarop je contact hebt gehad”, zegt de Britse Mashable-verslaggever Rachel Thompson. Dit zegt ze in een video over een recente datingsituatie waarin ze terechtkwam.

Dit is ‘Cloaking’

Thompson bedacht het nieuwe datingwoord om de onaangename situatie die ze meemaakte een naam te geven. De verslaggever van Mashable had met iemand gematcht op Hinge, een dating app die vooral populair is in de Verenigde Staten. Haar match vroeg haar op een date en stelde voor om af te spreken voor het avondeten. Daar ging ze mee akkoord. Maar toen ze in het restaurant aankwam, was haar date nergens te bekennen. Hij kwam niet opdagen en blokkeerde haar vervolgens op alle mogelijke manieren.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

Niet alleen liet haar date haar zitten, terwijl hij nota bene zelf de afspraak wilde, hij verwijderde ook hun gesprekken op de app en zijn eigen profiel was vlak daarna ook verdwenen. Oftewel, hij had de match opgeheven of zijn profiel plotseling verwijderd.

In Harry Potter-stijl

Thompson, die de ervaring met haar date vergeleek met het dragen van een “onzichtbaarheidsmantel” in Harry Potter-stijl, noemde het “een vernederende situatie om mee te maken.” Maar het wreedste was misschien nog wel dat ze het helemaal niet verwacht had. De twee hadden vlak voor de date nog speels hun liefde voor pasta gedeeld en de hele ochtend met elkaar geappt.

Toen ze onderweg was naar de datelocatie stuurde ze hem nog een bericht, om geen bericht terug te ontvangen. In de rij van het restaurant kreeg ze het idee dat hij niet zou komen opdagen, en dat deed hij ook niet. Ze wilde hem nog het voordeel van de twijfel geven en ging maar een drankje doen bij de bar om de hoek, om later te beseffen dat ze ‘gecloakt’ werd.

“Deze persoon is compleet van mijn telefoon verdwenen”, zegt ze. “Dus terwijl ik highlighter op mijn gezicht aanbracht, lippenstift opdeed en opgewonden raakte voor de date, was hij bezig me te blokkeren op elke app.”

Nadat Thompson haar ervaring op social media deelde kwam ze erachter dat meer vrouwen vergelijkbare ervaringen hebben. En dat is de reden waarom ze ‘Cloaking’ een naam heeft gegeven, zodat anderen weten dat ze niet de enige zijn die dit meemaken.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe Elitedating een extreem hoog succespercentage behaalt.

Deel dit artikel
Geef je reactie