Home Dating apps Happn Map: wat is het en hoe werkt het?

Happn Map: wat is het en hoe werkt het?

3 minuten leestijd
0
Map Happn

Dating app Happn heeft de felbegeerde mijlpaal van 50 miljoen gebruikers bereikt wat het viert met een nieuwe functie. Met de naam Happn Map voegen de makers nu een kaart toe aan de app. Deze kaart toont al je bewegingen in de afgelopen zeven dagen aan potentiële matches die in het gebied waren.

Waar de grote concurrent onlangs Tinder Places introduceerde komt Happn nu met eigen versie. Wie opeens een kaart tevoorschijn ziet komen in de Happn app weet nu waar het vandaan komt: het is een nieuwe feature van de populaire dating app.

Wat is de Happn Map?

Happn Map is een interactieve kaart waarop je kunt zien wie er de laatste tijd nog meer op een bepaalde plek is geweest. Waar normaal gesproken alleen de personen die binnen een straal van 250 meter bij je in de buurt zijn geweest op je tijdlijn verschijnen is het met de Happn Map mogelijk om zelf deze kandidaten te zoeken.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Bij iedere locatie die je bezocht hebt wordt het aantal mensen getoond die daar ook zijn geweest, of binnen een straal van 250 meter. De kaart gebruikt dezelfde geo-locatiegegevens die Happn al gebruikt om de tijdlijn te maken, maar deze worden alleen in een andere vorm weergegeven.

Hoe werkt het?

Om de Happn Map tot je voordeel te gebruiken tik je op een specifieke locatie waar je bent geweest. Wanneer je dit doet worden de potentiële matches getoond die er ook zijn geweest (of in de buurt). Als je bijvoorbeeld herinnert dat je een leuke man of vrouw bent tegengekomen onderweg naar je werk dan kun je nu terug naar die locatie om te kijken of deze persoon ook een Happn gebruiker is, en eventueel matchen. Met de Happn Map kun je je locaties gedurende de week virtueel opnieuw bezoeken om te controleren of je niemand gemist hebt die het zoeken waard is.

Vergelijkbaar met Tinder Places

Geïnspireerd door de locatiegebaseerde functies van Happn is Tinder onlangs begonnen met het testen van een nieuwe feature met de naam Tinder Places. Dit is een functie die je locatie bijhoudt om je te matchen met die mensen die je dezelfde plekken bezoeken; bijvoorbeeld een favoriete bar, sportschool, restaurant en meer.

De overstap van Tinder naar locatiegebaseerde voorstellen zoals Happn dat al langer deed is mogelijk een doorn in het oog geweest van de makers van Happn. De gehele dating app is immers gebouwd op het idee om mensen te matchen die elkaar in het echt hebben ontmoet, maar per ongeluk hebben gemist. De slogan “Find the people you’ve crossed paths with” zegt alles over de werkwijze van Happn.

Volgens de makers van Happn is het geen reactie op de nieuwe Tinder feature maar alles heeft ervan weg dat het Happn te heet onder de voeten wordt. Hoewel Tinder de Places functionaliteit nog volop aan het testen is kan Happn niet wachten om de Map te introduceren. Vanaf juli 2018 wordt de Happn Map uitgerold naar alle landen waar de app actief is.

De stalkers droom?

Happn zegt dat het de veiligheid gebruikers serieus neemt en er alles aan doet om ongewenste gedrag te voorkomen. Je kunt op elk moment een andere gebruiker blokkeren of de makers van de app op de hoogte stellen van stalking en ongepast gedrag. Bovendien wordt niet je exacte locatie getoond maar wordt alleen een geschatte locatie van waar je elkaar hebt gepasseerd opgeslagen. Dit maakt het onmogelijk voor andere gebruikers om je locatie te achterhalen, tenzij het om een volledig afgelegen gebied gaat met slechts één woonlocatie. In alle andere situaties blijft de precieze locatie van een gebruiker onbekend voor anderen.

Happn = populair

Happn is bijzonder populair gebleken in steden waar mensen elkaar paden dagelijks veelvuldig kruisen. De app maakt het op deze manier mogelijk om contact te leggen met vreemden die je op straat voorbij loopt, aan de andere kant van de straat hebt zien lopen of achter je in de trein zat. Als deze mensen ook Happn gebruikers zijn en binnen je voorkeuren vallen dan wordt het profiel van de persoon op je tijdlijn getoond en vice versa.

Happn werd opgericht in 2014 en heeft sindsdien een forse groei doorgemaakt. De app claimt wereldwijd inmiddels bijna 50 miljoen leden te hebben met maandelijks 6.5 miljoen actieve gebruikers. Vorig jaar had Happn al 600.000 Nederlandse gebruikers waarna het alleen maar gegroeid is in Nederlandse ledenaantallen. Naar schatting heeft Tinder op dit moment meer dan 1.5 miljoen Nederlandse gebruikers.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating apps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

‘Lichaamsgeur onderscheidt vriend van vijand’

Soms ontmoet je iemand en voel je meteen dat je op één lijn zit. Het is misschien niet een…