Home Date Goedkope date in Amsterdam? Zo goedkoop is dat niet

Goedkope date in Amsterdam? Zo goedkoop is dat niet

1 minuten leestijd
0
date man vrouw

Als het gaat om een goedkope date, dan is Amsterdam een van de duurste steden ter wereld. Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek van Deutsche Bank Research. Het onderzoek, genaamd ‘Mapping the World’s Prices 2019′, kijkt naar 56 wereldsteden in 42 landen. Amsterdam was de enige inbegrepen Nederlandse stad.

Goedkope date?

De meningen over wat een goedkope date is verschillen, maar volgens Deutsche Bank Research bestaat dit uit een diner of lunch voor twee in een pub of restaurant, frisdranken, twee filmtickets en een paar biertjes. In Amsterdam kost dit date idee 140 USD volgens het onderzoek, omgerekend zo’n 125 euro.

Met deze prijs voor een ‘goedkope’ date neemt Amsterdam de 7e plek in op de lijst met 56 steden. We weten dat daten in Amsterdam best prijzig kan zijn, maar wist je ook dat het ongeveer even duur is als in New York City, Verenigde Staten?

Niet zo goedkoop als Caïro

Een goedkope date in Amsterdam is meer dan drie keer zo duur als een vergelijkbare date in Caïro, de stad waar een goedkope date écht het goedkoopst is. Maar het is dus wel goedkoper dan in zes andere steden. Een goedkope date is het duurst in Zurich, de stad die op meerdere plekken in het onderzoek een hoge positie inneemt.

Het kan goedkoper

Als je een ander beeld hebt van een ‘goedkope date’ dan de onderzoekers, dan is het goede nieuws dat het niet zo uitgebreid hoeft. Een avondje naar de film is voor de meeste daters al genoeg om elkaar te leren kennen, en dat is volgens het onderzoek niet overdreven duur in Amsterdam. De prijs voor een bioscoopticket in Amsterdam is zelfs goedkoper dan in 16 andere steden ter wereld.

Is een uitgebreid diner voor twee in een Italiaans restaurant meer je datestijl? Ook dan is Amsterdam niet een van de duurste steden, maar goed betaalbaar volgens het onderzoek.

Goedkope date in Amsterdam? Zo goedkoop is dat niet

4.5 (90%) 2 stemmen

Wil je de tips op deze website in het echt uitproberen? Uit de statistieken blijkt dat 68% van onze bezoekers de traditionele datingsite Relatieplanet kiest. Jij ook?

Bezoek Relatieplanet
Laad meer artikelen
Laad meer in Date

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Slut-shaming: wat is het en waarom is het zo’n probleem?

Heb je de term ‘slut-shaming’ voorbij zien komen in een nieuwsbericht, of gehoord in een g…