Home Dating Finder: het offline alternatief voor Tilburgse singles

Finder: het offline alternatief voor Tilburgse singles

1 minuten leestijd
0
finder pin

Het is net als Tinder, maar dan offline. Finder is het alternatief voor eindeloos swipen en nodigt singles uit om elkaar aan te spreken – in het echt. Dat doet het met kledingspeldjes waaraan singles elkaar kunnen herkennen, om daarna op diegene die ze leuk vinden af te stappen. Een beetje spannend, aardig ongemakkelijk, maar het zou zomaar die ene spontane ontmoeting kunnen realiseren. Want wie wil er nu niet tegen de kinderen kunnen vertellen dat papa en mama elkaar tegen het lijf liepen in de supermarkt?

De Finder Pin

Finder is een Tilburgs initiatief dat met de speldjes een offline alternatief wil bieden voor singles die klaar zijn met datingapps. Bedenkers van Finder zijn jonge Tilburgse Krakers, een initiatief van theater De Nieuwe Vorst. Deze week is een pilot gestart in de Noord-Brabantse stad voor Tilburgers die zonder tussenkomst van technologie een date willen vinden. Zij die zich beschikbaar willen stellen voor nieuwe, spontane ontmoetingen hoeven alleen maar een speldje te kopen. Deze ‘pin’ kunnen ze opspelden om aan te geven beschikbaar te zijn.

Volgens Finder is ‘kijken het nieuwe swipen’, want de speldjes zouden ervoor kunnen zorgen dat singles meer naar elkaar op zoek gaan in de echte wereld. De bedenkers van Finder geloven dat het weten van iemands relatiestatus het contact leggen makkelijker maakt. En het grote voordeel: je ziet meteen hoe iemand eruit ziet, niet een gefilterde versie van dezelfde persoon vier jaar geleden. En niet onbelangrijk: omdat er geen database met gegevens wordt bijgehouden door Finder, komt je privacy nooit in het geding.

Klaar met swipen?

lexa "NIET swipen, MEER diepgang: Lexa is precies dat. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Start met kijken, stop met swipen

Een felgroene pin met een herkenbaar zoeksymbool is het enige wat Tilburgers deze zomer nodig hebben om zichzelf beschikbaar te stellen voor een date. ‘Start met kijken, stop met swipen’, zeggen de bedenkers. En als je oog valt op een andere Finderaar, dan hebben ze daar ook een antwoord op. Per Finder-pin die je bestelt, krijg je een aantal visitekaartjes die speciaal ontworpen zijn om je telefoonnummer op te schrijven. Een pin kost € 3,95,- inclusief verzendkosten, 5 pins worden verkocht voor € 14,95 en 10 pins voor € 24,95. De speldjes zijn te bestellen op finderdate.nl.

Zie je iemand met een Finder-pin die je wel ziet zitten? In plaats van een gedurfde move dat wordt gevolgd door een stotterend gesprek, kun je ook gewoon snel je visitekaartje afgeven. Een lach, oogcontact en de persoonlijk aflevering van je kaartje is het enige dat nodig is. En dan is het alleen nog maar wachten tot de ander jou ook leuk vindt en contact opneemt, net zoals op… ja, Tinder.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Vrouwen versieren met appen? 8 fouten die mannen maken

Het is je gelukt. Nadat je al lichtelijk verbaasd was dat het een match was, lukte het je …