Home Ouderen Dating tips voor mannen ouder dan 50

Dating tips voor mannen ouder dan 50

2 minuten leestijd
0
50 plus dating

Mannen ouder dan 50 hebben een andere aanpak nodig dan jongere mannen. Je hebt al veel van het leven gezien en het wordt daardoor steeds moeilijker om iemand te vinden met dezelfde interesses. Als leeftijd je niet uit maakt dan kun je op zoek gaan naar een vrouw die van oudere mannen houdt. Er zijn genoeg vrouwen te vinden die op zoek zijn naar een ervaren man. Dit zijn een aantal tips die je kunnen helpen om die ene speciale vrouw te vinden.

1. Probeer nieuwe dingen

Eén van de grootste problemen met daten voor mannen ouder dan 50 is dat het daten veranderd is. Tegenwoordig gebeurt alles via het internet. Dat is anders dan in het echt. Je ziet elkaar niet en je hoort elkaar niet. Dat maakt het allemaal wat lastiger om te zien of de klik er is. Heb je online daten nog niet geprobeerd? Probeer het nu en je zult zien dat er een wereld voor je open gaat.

2. Wees niet de ‘sugar daddy’

Een sugar daddy is een man die alles voor een vrouw betaald. Er zijn vrouwen die alleen op zoek zijn naar een man voor het geld en de cadeaus. Veel oudere mannen houden ervan om vrouwen te laten zien dat ze de vrouw leuk vinden door hen veel cadeautjes te kopen. Als je deze route neemt dan eindig je alleen met veel minder geld. Zorg dat dit jou niet gebeurt. Er zijn ook vrouwen die echt interesse in je hebben en dan met name je persoonlijkheid. Geef deze vrouwen voorrang zodat je niet in de val trapt van de vrouwen die op zoek zijn naar een sugar daddy.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

3. Online dating sites

De eerste en belangrijkste tip is het inschrijven op een dating site. Op een datingsite staan mensen ingeschreven die op zoek zijn naar gezelschap, een date of een soulmate. Je kunt bij een dating site een eigen profiel maken met foto’s en informatie over jezelf en waar je naar op zoek bent. De vrouwen kunnen vervolgens via het profiel contact met je opnemen. Voor een man in de 50 is dit de beste manier om een date te vinden.

De datingsites die zich volledig op singles op oudere leeftijd richten, zijn niet meer op één hand te tellen. Al deze datingsites zijn een handig hulpmiddel om personen in dezelfde leeftijdscategorie te ontmoeten, maar er zijn wel degelijk verschillen. Dit zijn de drie voornaamste datingsites voor singles ouder dan 50.

4. Voorkom dat je je eenzaam voelt

De levensverwachting van de Nederlander neemt steeds verder toe. In het begin van 2017 telt Nederland al meer dan 3 miljoen 65-plussers en dat aantal wordt ieder jaar meer. Eén van de problemen waar deze groep mee te maken krijgt is eenzaamheid.1 Het eenzame gevoel neemt sterk toe met de leeftijd. Over het algemeen geldt dat hoe ouder we worden, hoe eenzamer.

Als je nagaat dat van de 50-plussers 40% zich eenzaam voelt, dan kun je nagaan hoe groot dat percentage is voor de Nederlanders ouder dan 75 jaar. Oud worden en alleen zijn wil niemand maar het overkomt velen. Met behulp van de datingsites voor 50-jarigen en ouder kun je dit voorkomen. Je zit er goed voor een leuk gesprek dat misschien wel tot vriendschap en een relatie leidt.

Te oud om te...

... daten? Niemand is daar te oud voor. Iedereen wil genieten en het liefst samen met iemand anders, ongeacht de leeftijd. Apps als Tinder zijn misschien niet zo slim om te gebruiken, maar wat als er een app zou zijn voor de wat oudere singles? Het goede nieuws is dat 50plusmatch precies dat doel heeft: singles boven de 50 met dezelfde interesses aan elkaar koppelen. Nieuwsgierig hoe ze dat doen?

Bekijk hoe het werkt
Laad meer artikelen
Laad meer in Ouderen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

10 misvattingen over single 50-plussers en daten

Het imago van de single 50-plusser is belabberd. Ze zitten alleen maar thuis ‘achter de ge…