Home Nieuws Couply gebruikt quizzen om relaties van stellen te verbeteren

Couply gebruikt quizzen om relaties van stellen te verbeteren

2 minuten leestijd
0
couply

Er zijn tal van datingapps die je helpen om relaties aan te gaan met mensen die je voorheen niet kende. Maar noem eens een app die je helpt om die relaties te onderhouden zodra je de datingapp verlaat? Precies, apps voor koppels die hun relatie willen verbeteren zijn (nog) onbekend bij het grote publiek.

Een startup die vorige maand naam heeft gemaakt in de techwereld wil dat veranderen. Couply wil het go-to platform worden waar stellen hun relaties kunnen verbeteren.

Wat is Couply?

Couply is een in Toronto, Canada gevestigde startup waarmee koppels persoonlijke quizzen kunnen maken en dates kunnen plannen. Het doel is om de relatie van het stel te verbeteren. Couply, beschikbaar op Android en iPhone-toestellen, fungeert in feite als een vraagbaak voor gepersonaliseerde datesuggesties, relatieadvies en cadeau-ideeën. Het herinnert de gebruiker ook aan belangrijke gelegenheden, momenten en geplande evenementen.

Wat wil jij?

"Iedereen heeft het over zichzelf, maar wat wil JIJ? Stel deze 999 vragen aan jezelf: kijk vooruit, spreek wensen uit, vraag feedback, geef jezelf cijfers."

Bekijk '999 vragen aan jezelf'

Met behulp van een reeks persoonlijkheidsquizzen, die zijn gebaseerd op Gary Chapmans vijf liefdestalen en de kleurentest met persoonlijkheidsprofiel van dr. Taylor Hartman, krijgt de app inzicht in de waarden en prioriteiten van de twee mensen in de relatie. Op basis daarvan geeft het advies, tips en meer behulpzame ideeën om de relatie te verbeteren.

De app heeft onlangs de pitchwedstrijd voor startups van Collision gewonnen, een gerenommeerde techconferentie dat vorige week plaatsvond. Couply versloeg 49 andere startups om er met de felbegeerde titel vandoor te gaan. De startups mochten pitchen voor een panel van juryleden tijdens het Collision-evenement.

Hoe het idee ontstond

De medeoprichters van Couply, Tim Johnson (36) en Denesh Raymond (30), bedachten het idee in 2019. Johnson zegt tegen BlogTO dat ‘een relatiebreuk tot het besef leidde dat er tal van mogelijkheden zijn voor online dating, maar geen virtuele opties voor het onderhouden van relaties’.

Johnson: “Je zegt dat je vrijgezel bent en mensen zeggen meteen: ‘Zit je op Bumble? Zit je op Tinder?’. Maar er zijn geen apps voor mensen als ze eenmaal een relatie hebben.” Hij legde het idee voor aan Raymond en ze gingen aan het werk om Couply te ontwikkelen. Na twee jaar ontwikkeling zijn ze nu gekroond tot winnaar van de pitchcompetitie van Collison 2021.

De app, die nog volledig gratis is, heeft nog wel wat werk nodig. Zo kunnen stellen hun quizzen bijvoorbeeld niet opnieuw maken als ze deze eenmaal hebben afgerond. Maar hoewel er dus nog wel wat schoonheidsfoutjes te vinden zijn in de app, biedt het vooral voor langeafstandsrelaties de nodige afwisseling op de routinematige Zoom-gesprekken.

Meer mensen zoals jij...

... weten niet welke liefdestaal ze spreken. En dat is niet zo gek als je helemaal niet weet dat iedereen een eigen moedertaal der liefde heeft. In ‘De vijf talen van de liefde’ ontdek je welke taal jij spreekt en nog belangrijker: hoe je daarmee je liefdesleven verbetert. Verhelderend, een eyeopener: kom er zelf achter waarom dit boek ‘het best beoordeelde’ relatieboek is.

Bekijk de vijf talen van de liefde
Laad meer artikelen
Laad meer in Nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

‘Condoom niet vanzelfsprekend tijdens onenightstand of losse seks’

Het gebruik van een condoom is geen gewoonte voor jonge mannen die losse seks hebben. Dat …