Home Datingsites Christelijke datingsites: welke keuzes heb je?

Christelijke datingsites: welke keuzes heb je?

5 minuten leestijd
0
stel

Als christelijke single geloof je erin dat het huwelijk een heilige verbintenis is. Terwijl iedereen op Tinder zit, en oppervlakkige contacten heeft, ben jij op zoek naar iets anders. Of je nu op zoek bent naar een nieuwe vriend om het geloof mee te delen, een langdurige relatie of een goed gesprek over het geloof; je kunt het online vinden. Veel christelijke singles hebben een actief leven waarin het tijd vrij maken voor sociale activiteiten meer dan eens naar de achtergrond verschoven wordt. De christelijke websites voor singles geven je de mogelijkheid om snel in contact te komen met andere christenen. Daten met andere gelovigen is mogelijk en speciaal voor deze groep singles zijn diverse datingsites als paddenstoelen uit de grond geschoten. Met meer datingsites is er meer keuze, welke moet je nu kiezen? Deze websites weten dat het niet alleen om de liefde en intimiteit gaat maar om veel meer.

Datingsites

Christenen kunnen op verschillende datingsites gelijkgestemden vinden die net als hen op zoek zijn naar iemand met dezelfde overtuigingen. Het aantal kerken in Nederland neemt af waardoor je minder snel iemand ontmoet die bij je past. Je kunt je laten leiden door de Heer maar je kunt het lot ook een handje helpen door je in te schrijven bij een datingsite. Vele christenen zijn je voorgegaan en tegenwoordig is het algemeen geaccepteerd om op deze manier met andere christenen in contact te komen. De datingsites die zich richten op christelijke daters zijn snel in aantal toegenomen. Het is echter belangrijk dat je een christelijke dating website kiest die betrouwbaar is en alleen christelijke singles toelaat. Dit is de voornaamste datingsite voor christelijk gezinde singles: Opzoeknaarjou.

Voor wie is het?

Zoals je misschien al verwacht zijn deze datingsites alleen bedoeld voor christenen. De populaire datingsites voor christenen hebben duizenden profielen van evangelische en reformatorische singles in vrijwel iedere leeftijdsgroep. Er is op deze datingsites geen ruimte voor singles op zoek zijn naar een uitsluitend seksueel contact. Het draait echt om de relaties tussen mensen met een religie en de datingsites doen er alles aan om ervoor te zorgen dat het niveau gewaarborgd wordt. Als je een kerkelijke achtergrond hebt en je bent uiteraard vrijgezel dan ben je welkom op elk van deze datingsites. De enige voorwaarde is dat je een christelijke geloofsovertuiging hebt. We hebben het niet getest maar we gaan er vanuit dat de datingsites geen leden toelaten met een andere geloofsovertuiging.

Klaar met swipen?

lexa "NIET swipen, MEER diepgang: Lexa is precies dat. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Waarom christelijk daten?

Als je op zoek bent naar een langdurige relatie met iemand die hetzelfde denkt als jij dan vind je dit als christelijke niet snel op de andere datingsites. Je moet dan maar net het geluk hebben om iemand tegen te komen die hetzelfde geloof heeft als jij. De kans is echter veel groter dat je iemand tegen het lijf loopt die niet gelovig is en er niets mee heeft. Wat doe je dan? Om te voorkomen dat je jezelf in een moeilijke situatie brengt waarin je harde keuzes moet maken kies je voor een datingsite voor christenen. Als je toch op zoek gaat naar een partner die bij je past waarom dan niet meteen goed aanpakken? De kans dat je iemand tegenkomt waar je één mee kunt worden, spiritueel, fysiek en emotioneel, is veel groter op een datingsite die alleen maar christenen toelaat.

Serieuzer

Het succes van datingsites zoals Opzoeknaarjou komt niet als een verrassing. Een datingsite die zich op een specifieke doelgroep richt kan daar snel succes mee hebben als er vraag naar is. Dat is ook het geval bij datingsites voor gelovigen. De vraag is groot en dat heeft verschillende redenen. Zo is het makkelijker om via deze wijze de “ware jacob” te vinden dan via een andere datingsite maar de singles zijn over het algemeen ook serieuzer. Als christen is een datingapp als Tinder misschien een keer leuk om uit te testen hoe je in de markt ligt maar iedereen weet dat het niet geschikt is om een partner te vinden. Het beoordelen van foto’s dat veel wegheeft van een ordinaire vleeskeuring vergeet waar het echt om draait: de persoonlijke eigenschappen en kenmerken die verder gaan dan het uiterlijk. Door apps als Tinder en Happn wordt de groep aanhangers van het christendom naar de gespecialiseerde datingsites gedreven waar ze wel kunnen vinden wat ze zoeken. De leden zijn er over het algemeen serieus op zoek naar iemand om het leven mee te delen, niet om nietszeggende contacten aan te gaan. De datingsites bieden hiernaast een omgeving waarin bijbelse normen en waarden centraal staan.

Wat wordt verstaan onder een christelijke datingsite?

Op de datingsites voor christelijke singles wordt iedereen met een kerkelijke achtergrond toegelaten. Alle evangelische en reformatorische singles worden zonder problemen toegelaten tot deze datingsites. Personen zonder geloofsovertuiging worden niet toegelaten. Dit betekent dat veel singles uitgesloten worden maar de groep singles met een geloof is groot. Wereldwijd zijn er maar liefst 2,5 miljard christenen op een totaal aantal inwoners van 7 miljard. In Nederland is er ook een grote groep christenen. Zo behoort volgens het CBS de helft van de volwassen Nederlandse bevolking tot een kerkelijke gezindte of levensbeschouwelijke groepering. Precies 50 procent van de ondervraagden gaf in het onderzoek aan godsdienstig te zijn. Uiteraard is niet iedereen in deze groep gehuwd of in een relatie. Dit betekent dat er een grote groep godsdienstige singles is, waarvan een deel op de christelijke dating websites te vinden is.

Kerk CBS

Bron: CBS

Gratis dating voor christelijke singles

Betalen voor online daten is niet nodig: ook niet als je op zoek bent naar iemand met dezelfde religie. Daten zonder betalingen is voor iedereen mogelijk maar niet bij iedere datingsite. Bij vrijwel iedere datingsite voor gelovigen is er de mogelijkheid om gratis een account te maken. Met dit gratis account kun je een profiel aanmaken, zoeken tussen de leden en foto’s bekijken. Of het ook mogelijk is om berichten te versturen verschilt per website. Een gratis account is uitermate geschikt als je kennis wilt maken met online daten maar er nog niet over uit bent. Je kunt dan zonder kosten kijken of het wat voor je is, en of je er gelijkgestemde personen kunt vinden. Een datingsite waar je gratis een proeflidmaatschap kunt nemen is Opzoeknaarjou. Deze website is exclusief voor christelijke leden. Naast de website is het ook mogelijk om de app te gebruiken. Deze is te downloaden op de website van Opzoeknaarjou. Als je gebruik wilt maken van alle functionaliteiten dan is het mogelijk om je account te upgraden naar een Fullmember lidmaatschap.

Veiligheid

Een datingsite kiezen is niet makkelijk. Wij helpen je bij het maken van de keuze. Zo hebben we een vergelijker samengesteld die je kan helpen bij je keuze. De datingsites die in de vergelijker vermeld worden voldoen aan strenge veiligheidseisen. Een deel van de datingsites dragen bijvoorbeeld het Keurmerk Veilig daten dragen. Dit betekent dat deze websites onder toezicht staan en voortdurend gecontroleerd worden. Andere datingsites zijn aangemeld bij het Thuiswinkel waarborg waardoor je ook bij deze datingsites weet dat het aan strenge eisen voldoet. Je gegevens worden bij deze websites verzonden met een beveiligde verbinding zodat niemand dit kan onderscheppen. Dat is wel zo fijn als je ergens je gegevens achterlaat. Hiernaast zijn er ook nog datingsites aangemeld bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Datingsites

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

9 Badoo alternatieven die een overstap waard zijn

De datingapp waar singles het meest over klagen? Dat is Badoo, het platform dat populair w…