Wat is Kik Messenger? Hoe het werkt, features en meer

Redactie
Door Redactie
7 minuten leestijd

“Verbind de wereld via chat,” dat is de slagzin van de populaire chatapp Kik. Deze chat-app bestaat al een flinke poos en heeft wereldwijd meer dan 300 miljoen leden die ‘m dagelijks in de vingers hebben. Het begon als een gebruiksvriendelijk alternatief voor AOL Instant Messenger dat bleek een schot in de roos. Het heeft snel terrein gewonnen. Het is snel, ziet er strak uit, en hier komt het beste deel – het beschermt je privacy. Bij Kik hoef je namelijk geen telefoonnummer te delen, alleen je gebruikersnaam. Klinkt goed, toch?

Heb je er nog nooit van gehoord en vraag je je af wat Kik te bieden heeft? Het is eigenlijk een supermakkelijke manier om in contact te blijven met je vrienden en tegelijkertijd vrij anoniem te chatten met anderen. Je kunt er gewoon jezelf zijn zonder je druk te maken over het delen van je telefoonnummer.

Wat is Kik Messenger?

Kik Messenger is een gratis app, vergelijkbaar met WhatsApp, maar toch net even anders. Berichten verzenden kost geen cent gekost, in tegenstelling tot die ouderwetse sms’jes. Kik Messenger is daarmee een goed beginpunt voor sociale avonturen. Het is een populaire chatapp die het mogelijk maakt om met je vrienden te praten, maar ook om met nieuwe mensen in contact te komen, en dat allemaal zonder je telefoonnummer te hoeven delen.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

Stel je het voor als een soort digitale hangout waar je met tekstberichten, foto’s, spraakberichten en meer met anderen kunt communiceren. Het heeft een strakke interface en is snel in gebruik, en het beschermt je privacy omdat je alleen je gebruikersnaam hoeft te delen, geen telefoonnummer. En vooral dat laatste is belangrijk, omdat het daarmee relatief anoniem te gebruiken is.

Je kunt één-op-één chatten, groepsgesprekken voeren, foto’s delen, en zelfs schetsen maken en delen. Het heeft ook een coole feature waarbij je binnen de app kunt browsen, naar muziek kunt luisteren en video’s kunt bekijken. Dus je kunt chatten terwijl je je favoriete muziek beluistert of een video bekijkt zonder de app te verlaten. Laten we eens kijken naar wat je allemaal kunt doen met Kik:

  • Eén-op-één chatten: Praten met één vriend tegelijk, net als een goed gesprek in een café.
  • Groepsgesprekken: Voor die momenten waarop je een feestje wilt organiseren of gewoon wilt kletsen met meerdere vrienden.
  • Nieuwe mensen ontmoeten: Ja, je kunt zelfs nieuwe vrienden maken via Kik. Wie weet welke interessante mensen je tegenkomt.
  • Foto’s delen: Een beeld zegt meer dan duizend woorden, toch? Nou, deel ze dan gewoon via Kik.
  • Spraakberichten delen: Soms is het makkelijker om gewoon te praten. Met Kik kan dat ook.
  • Schetsen maken en delen: Voor de kunstenaars onder ons – teken je meesterwerken en deel ze met je vrienden.

Maar wacht, er is meer. Kik heeft een geweldige feature die je niet vaak ziet in andere chat-apps. Ze hebben een ingebouwde browser, muziek- en videospeler en nog veel meer. Hierdoor kun je chatten terwijl je naar je favoriete muziek luistert, zonder de app te verlaten om games te spelen. Het is als een all-in-one entertainmentpakket dat allemaal in één app is gepropt.

Kik Live

Kik is niet zomaar een chatapp. Het is ook een plek waar je live kunt gaan op Kik Live. Of je nu een ster wilt worden of gewoon een fan wilt zijn, Kik Live is de plek waar je kunt streamen of streams van anderen kunt bekijken. Op het eerste gezicht, zo zagen wij, is er altijd iets verrassends te beleven.

Bots

De bots op Kik zijn er om sociaal te zijn. Je kunt met ze chatten, quizzen doen, modeadvies krijgen, het laatste nieuws vernemen, advies vragen en nog veel meer. Of breng een bot in je groepsgesprek en speel games met je vrienden.

25 zinnen die het verschil maken

Heb je trouwens deze kant-en-klare berichtjes voor op WhatsApp of Tinder al gezien? Het zijn de beste zinnen om iemand stapelgek op je te maken.

Kik Codes

Met Kik Codes kun je snel en gemakkelijk verbinding maken met de wereld om je heen. Wanneer iemand jouw unieke code scant, wordt er meteen een chat geopend en kunnen ze je meteen een bericht sturen. Ook kun je Kik Codes in jouw gemeenschap vinden als je onderweg bent.

kik app

Hoe werkt Kik dan eigenlijk?

In tegenstelling tot veel andere chatapps, heeft Kik geen telefoonnummer nodig. Je hoeft zelfs niet in te loggen met je Facebook-account. Gewoon je naam, de gebruikersnaam die je wilt, en je e-mailadres opgeven – dat is alles wat Kik van je nodig heeft. Zodra je bent aangemeld, kun je aan de slag met chatten. Maar vergeet niet, zoals bij alle sociale media-apps, heb je wel vrienden nodig om mee te praten. Dat is bij Kik niet anders.

Je kunt andere Kik-leden vinden op basis van hun gebruikersnaam, je eigen contacten, of zelfs met behulp van een Kik-code. Maar helaas, je kunt niet zoeken op naam, telefoonnummer of e-mailadres. Goed voor je privacy, maar soms een tikkeltje lastig als je iemand probeert te vinden.

Kik downloaden

Kik downloaden is een fluitje van een cent. Je kunt de Kik-app gratis downloaden in de app store van je smartphone. Het beste gedeelte? Het is ook beschikbaar voor Windows-computers. Als je een iPhone hebt, zoek je ‘m gewoon in de Apple App Store. En als je een Android-telefoon hebt, is de app te vinden in de Google Play Store.

App StoreGoogle Play

Alternatief voor Kik

Als de Kik Messenger je niet bevalt, dan is de onderstaande datingapp een optie om te overwegen. Deze app is echter wel wat meer gericht op dating. Kik wordt veel gebruikt als een soort van WhatsApp, en minder voor het daten. Deze datingapp is daar wél voor bedoeld:

Bekijk het beste alternatief

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe Elitedating een extreem hoog succespercentage behaalt.

Deel dit artikel
2 reacties