Home Dating apps Tinder Lite: een lichtere en snellere versie van de dating app op komst

Tinder Lite: een lichtere en snellere versie van de dating app op komst

1 minuten leestijd
0
tinder app spend

Tinder bereidt zich voor om een nieuwe versie van de populaire dating app te lanceren, een lichtere versie gericht op gebruikers in opkomende markten. De app, die “Tinder Lite” wordt genoemd, is een kleine en lichtere versie van Tinder.

Volgens TechCrunch is de app voornamelijk bedoeld voor landen waar de vraag naar een dergelijke app nodig is, bijvoorbeeld op plekken waar men niet zoveel besteden heeft voor een smartphone. In deze landen zijn de specificaties van de smartphones niet te vergelijken met hier in Nederland, en moeten gebruikers het doen met minder MB’s en opslagruimte. Om deze gebruikers toch de mogelijkheid te bieden om Tinder te gebruiken is het bedrijf achter de app nu van plan om een lichtere versie te introduceren.

Lite-apps

De meeste grote techbedrijven hebben inmiddels een ‘Lite’-app, om gebruikers in de opkomende markten, India in het bijzonder, tegemoet te komen. Facebook heeft een Lite-app Instagram, Messenger, Twitter, Uber, Spotify en ga zo maar door. En het besturingssysteem van Google heeft de vraag naar deze lichte software zelfs doorgevoerd naar de goedkopere Android Go-smartphones. Dit zijn de gebruikelijke voordelen van een Lite-app.

Klaar met swipen?

lexa "NIET swipen, MEER diepgang: Lexa is precies dat. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

  • De app is sneller te installeren.
  • De app gebruikt minder opslagruimte.
  • De app laadt sneller.
  • De app gebruikt minder data.
  • De app werkt op alle netwerken.
  • De app werkt op oudere besturingssystemen.

Terug naar de basis

In het geval van Tinder is het mogelijk dat bepaalde veeleisende features niet opgenomen worden in de app, en bijvoorbeeld alle lichte functies onderdeel zijn van de app. Misschien gaat de Lite-app zelfs terug naar de basis, en is alleen swipen, matchen en chatten mogelijk. Hiermee zou Tinder terug naar de kern kunnen gaan met de Lite-app, daar waar het echt om gaat.

Aangezien Tinder de grootste en populairste dating app van het moment is, denken ze waarschijnlijk dat een Lite-versie ook wel eens handig kan zijn voor haar gebruikers. Volgens schattingen van de BBC heeft Tinder ongeveer 57 miljoen maandelijkse actieve gebruikers. Wanneer ‘Tinder Lite’ gelanceerd wordt is niet bekend, maar de baas van Tinder zegt dat het ‘zeer binnenkort’ op de markt komt.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating apps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Lexa alternatief: 8 dating apps om te overwegen als vervanging

In Nederland zijn er maar weinig datingpartijen die de naamsbekendheid van Lexa kunnen eve…