Home Dating apps Dating app Raya: een sociaal datingnetwerk voor de elite

Dating app Raya: een sociaal datingnetwerk voor de elite

2 minuten leestijd
0
raya app

Waar de Nederlandse elite elkaar iedere zomer in het Franse Saint-Tropez tussen de boten ontmoet is er ook een plek waar beroemde mensen wereldwijd elkaar leren kennen. Dating app Raya is de plek waar beroemde acteurs, artiesten, zakenmensen en andere elite elkaar virtueel tegenkomen. Dat het voor een selecte groep singles bedoeld is die niet van pottenkijkers houden blijkt uit de wachtlijst van maar liefst 100.000 mensen lang.

Wat is Raya?

Het zijn de Navy Seals van online daten, de onbereikbare singles van de wereld die alleen het beste voor zichzelf willen. Voor de gebruikers is Raya niets meer of minder dan een normale dating app. Het enige verschil is dat Raya niet voor iedereen toegankelijk; voor mensen die om hun privé-leven geven een belangrijk kenmerk. Voor deze singles is Raya een manier om hun datingleven voort te zetten terwijl het privé-leven niet vernietigd wordt door ongewenste media-aandacht die voort zou vloeien uit de contacten op Tinder, Badoo of Happn.

Op uitnodiging

Met een wachtlijst van meer dan 100.000 singles is het geen dating app waar je je vandaag aanmeldt en enkele minuten later kunt beginnen. Het aanmeldproces van Raya is simpel maar de keuring laat dus een tijdje op zich wachten. Aangezien alleen beroemde singles worden toegelaten is er voor de gemiddelde Nederlander weinig kans maar de wonderen zijn de wereld nog niet uit.

Klaar met de vleeskeuringsapps?

relatieplanet"NIET swipen, MEER diepgang: Relatieplanet is precies dat. Voor mensen met inhoud die een vaste relatie zoeken."

Bekijk de leukste singles
  • ✅ Dating
  • ✅ Relatie
  • ✅ Liefde

Aanmelden is mogelijk met je Instagram account mocht je het toch willen proberen. Volgens de maker van de app is het niet nodig om een filmster te zijn of een miljoenpubliek te hebben op social media om geaccepteerd te worden. De enige harde vereiste is dat je uitgenodigd wordt door een bestaand Raya lid.

Langzame groei

De dating app wordt met opzet klein en intiem gehouden, alleen de hoogste leden van de wereldwijde gemeenschap worden toegelaten. Toch blijft de app groeien wat betekent dat de eisen verlaagd worden of steeds meer bekendheden zich aanmelden. Beroemdheden die zijn gespot op de app zijn Lewis Hamilton, Demi Lovato, Trevor Noah, Kelly Osbourne, Amy Schumer, Moby en John Mayer.

De historie

De naam van de dating app is Raya, vertaald uit “vriend” in het Hebreeuws. De dating app werd opgericht door een dertigjarige man genaamd Daniel Gendelman. Terwijl hij in 2014 in Israël verbleef en online daten in het land probeerde kwam hij op het idee om een nieuwe dating app te ontwikkelen die exclusief toegankelijk zou worden voor de A-List. Een beroemdheid uit de A-lijst is er één die aan de top van hun vakgebied staat. Het kan een filmster zijn, een wereldwijd bekende artiest, een internationale sportster of een filmregisseur. Gendelman lanceerde Raya een jaar later in Los Angeles.

Achter de dating app werkt een team van 13 mensen. De oprichter spreekt zelden openlijk over zijn creatie maar in gesprek met The New York Times vertelde hij dat hij niet van plan was om rijke mensen te helpen iemand te vinden die hen vergezelde op uitgebreide jachtexcursies. Integendeel, de oprichter gaf aan dat hij het gemaakt had “voor gepassioneerde mensen overal ter wereld die iets willen delen met andere leden en dit op een respectvolle manier willen doen.” Voor een bedrag van slecht 8 dollar per maand is het op Raya mogelijk om de Justin Biebers van deze wereld te ontmoeten.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep voor Relatieplanet kiest. Ontdek zelf waarom deze datingsite al 10 jaar op rij is verkozen tot de 'beste datingwebsite van Nederland'.

Bezoek Relatieplanet
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating apps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Bumble voegt emoji-reactie toe aan dating app

Omdat singles blijkbaar te lui zijn om een persoonlijk bericht te verzinnen, heeft Bumble …