Home Dating 5 tips om van online daten een succes te maken

5 tips om van online daten een succes te maken

2 minuten leestijd
1
koffiedate

Online daten is enorm populair onder de singles van alle leeftijden in Nederland. Veel mensen hebben liefde gevonden via online daten maar het werkt niet voor iedereen. Toch kun je van online daten een succes maken. Statistieken laten zien dat de relaties die een oorsprong hebben op het internet een goede kans op succes hebben. Bijna de helft van de Nederlandse singles is ooit lid geweest van een datingsite of is op dit moment actief aan het daten.

Ieder jaar worden veel relaties verbroken waardoor er continu nieuwe singles beschikbaar zijn. Een groot deel van deze singles meldt zich aan bij de datingsites. Sommigen vinden er een geschikte partner waar anderen jammer genoeg minder succes hebben. Om succesvol te daten op het internet let je op de volgende aspecten.

1. Onduidelijke en slechte foto’s

Door onduidelijke foto’s te kiezen voor je profiel denken mensen dat je iets te verbergen hebt. Waarom zou je anders niet betere foto’s plaatsen? Gebruik foto’s die recent zijn gemaakt en foto’s waar je goed op te zien bent. Vermijd ook foto’s waarbij je teveel bloot toont. Andere singles knappen af op je als er te veel bloot te zien is.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

2. Slechte spelling en grammatica

Dit is een ware afknapper voor veel personen. Vrouwen maar ook mannen houden niet van een slechte spelling en grammatica. Het komt over als slordig en dat is niet zoals je wilt overkomen op anderen. Er zijn veel mensen die zich irriteren aan een slechte spelling. Om te voorkomen dat anderen zich aan je irriteren is het nodig om je berichten goed te controleren voordat je ze verstuurd.

3. Berichten zijn te lang

Berichten moeten niet te lang zijn. Houdt het kort en bondig. Als je een leuke persoon ziet op een datingsite en je wilt meer van hem of haar weten begin dan met een simpele vraag. Vraag niet direct alles wat je wil weten. Dit schrikt de lezer van het bericht af. Als je te snel teveel stuurt naar de ander dan komt dit als wanhopig over. Zo wil je niet overkomen bij de andere persoon. Als je niet precies weet wat je moet vragen bekijk dan deze lijst met vragen om iemand te leren kennen.

4. Wees niet te negatief

De meeste singles zijn op zoek naar iemand die positief in het leven staat. Als je niet altijd positief bent dan is het slim om dit buiten het profiel te laten. Niemand wil dit lezen op een dating profiel. Houdt het voor je totdat je iemand vaker gesproken hebt. Je behaalt veel meer succes als je meer positiviteit toont.

5. Beste datingsites

Met een aanbod van tientallen Nederlandse datingsites en apps is het niet makkelijk om de beste datingsite te kiezen. Wat is nu de beste datingsite waar je je kunt aanmelden? Je bent niet de eerste die deze vraag stelt. De keuze voor een datingsite bepaalt voor een groot deel je succes.

Waar je op moet letten is het aantal leden, de doelgroep van de datingsite en hoe de datingsite werkt. Hoe meer leden er zijn, hoe meer kans op succes. Online daten is een spel van aantallen.

De doelgroep is belangrijk omdat je natuurlijk een date wilt die bij je past. Daar komt de keuze van de doelgroep goed bij van pas. Zo heb je al hoogopgeleide single meer succes als je een datingsite kiest die zicht richt op deze groep singles. Zo zijn er nog meer aspecten waar je op moet letten bij de keuze van een datingsite. Om je wat op weg te helpen zijn dit de drie datingsites waar de kans op succes groot is.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating

Eén reactie

  1. Jan

    12 juli 2016 at 14:31

    Als ik alleen al lees: “Er zijn veel mensen die zich irriteren aan een slechte spelling. Om te voorkomen dat anderen zich aan je irriteren is het nodig om je berichten goed te controleren voordat je ze verstuurd”, dan hebben ze bij Pepper nog hééééééél veel te leren.

    Deze paar regels staat al bomvol taalfouten; het gaat niet alleen over spelling.

    Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

21 irritante dingen die mensen doen op eerste dates

Daten is een heleboel dingen. Het is frustrerend als je nooit de ware ontmoet, het is verm…