Home Dating apps LGBT+ dating app Taimi voor serieuze relaties

LGBT+ dating app Taimi voor serieuze relaties

1 minuten leestijd
0
taimi

Een nieuwe dating app met de naam Taimi wil de online datingscene voor de LGBT+ gemeenschap verbeteren. Waar Grindr gebruikers zich voornamelijk richten op de one-night-stands en casual hook-ups is er op dit moment een gebrek aan dating apps die zich richten op echte liefde en betekenisvolle relaties. Met Taimi willen de makers de LGBTQI gemeenschap een kans bieden op meer dan een kortstondige affaire, zo meldt de Daily Mail.

Voor de LGBTQI gemeenschap

De app is ontwikkeld door een aantal ex-werknemers van Silicon Valley technologiebedrijven die tijdens de voormalige carrière geconfronteerd werden met discriminatie op het werk. Vanuit deze gedachte zijn de ontwikkelaars aan het werk gegaan om unieks te creëren voor de LGBTQI gemeenschap. Wat nog ontbreekt in de wereld van de LGBT+ dating apps is een plek waar singles iemand kunnen ontmoeten die ook op zoek is naar een liefdesrelatie. Het nieuwe platform is precies hiervoor bedoeld; om serieuze LGBT+ leden bij elkaar te brengen voor liefde of vriendschap.

Deels sociaal netwerk, deels dating app

De nieuwe app met de naam Taimi is deels een sociaal netwerk en deels een matchmaker om singles bij elkaar te brengen. De app biedt niet alleen datingfunctionaliteiten maar ook informatie en tips over gezondheidszorg waaronder trainingsvideo’s. De basis van de gay dating app richt zich op de veiligheid van haar gebruikers.

Klaar met swipen?

lexa "NIET swipen, MEER diepgang: Lexa is precies dat. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

De makers van de app hopen in juni veiligheid aan te bieden op bankniveau. Een andere feature die in de pijplijn zit is een videochat optie waarmee gebruikers vooraf met elkaar kunnen videobellen. Elkaar vooraf via de videochat te ontmoeten geldt hiermee als verificatie dat er met een echt persoon gesproken wordt en niet met een catfish, iemand die zich als iemand anders voordoet.

Het doel is breder en groter dan alleen een grote dating app te worden. De ambitie om uiteindelijk een gemeenschap te vormen dat advies en ondersteuning kan bieden voor alle LGBTQI leden. Een belangrijk onderdeel is de Health sectie dat vanaf september op volle toeren zal draaien. In deze sectie kunnen gebruikers van de app allerlei informatie over gezondheid vinden inclusief een ingebouwde kalender met herinneringen om tests te laten doen.

Onlangs introduceerde dating app Grindr een vergelijkbare feature voor haar gebruikers. Vooralsnog is het gebruikersaantal van Taimi nog niet bijzonder hoog maar de toekomst zal uitwijzen op dit een app is waar de LGBTQI gemeenschap op zit te wachten.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating apps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Onderzoek: ‘Tweederde van relaties begint als vriendschap’

Dat er meerdere wegen naar Rome leiden, weet iedereen. En dat er meerdere wegen naar een r…