Home Jigsaw

Jigsaw

jigsawBij online daten draait het vaak om het uiterlijk. Apps als Tinder zorgen ervoor dat je vooral wordt beoordeeld op je foto’s: je biografie en je persoonlijkheid doen er eigenlijk niet toe. Je bekijkt foto’s van anderen en baseert daarop of iemand bij je past of niet.

Spreekt deze manier van daten je niet aan? Wil je dat de focus ligt op je persoonlijkheid in plaats van je uiterlijk? Dan zul je een hoop van de huidige dating apps niet leuk vinden om te gebruiken. Jigsaw biedt daar een oplossing voor. De app richt zich niet op je uiterlijk, maar juist op je persoonlijkheid.

Er wordt op een minder oppervlakkige manier gedatet, zodat je mensen écht kunt leren kennen. Het unieke principe zorgt ervoor dat je verder kijkt dan de lege profielen zonder persoonlijkheid. Bij Jigsaw wordt je persoonlijkheid op nummer één gezet en kun je iemand ontmoeten die echt goed bij je past.

Inmiddels zijn er al meer dan 100.000 vrijgezellen die wereldwijd gebruik maken van de app. Dat lijkt misschien veel, maar dat is het niet. In Nederland wordt Jigsaw nog nauwelijks gebruikt. Daarom raden we voorlopig deze dating app aan met meer Nederlandse gebruikers:

Bekijk het beste alternatief

Voor wie is het?

Jigsaw is een anti-oppervlakkige dating app waar persoonlijkheid op nummer één wordt gezet. De app is op zo’n manier ontworpen dat je gezicht in de foto wordt bedekt met een puzzel. Deze puzzel kun je ‘oplossen’ door te praten met je match. Hoe meer je te weten komt over elkaar, hoe meer puzzelstukjes er verdwijnen, totdat je uiteindelijk de hele foto kunt zien. Je dient 18 jaar of ouder te zijn voordat je je kunt aanmelden bij de app.

Jigsaw is dus bedoeld voor mensen die persoonlijkheid het belangrijkst vinden en een stuk minder waarde hechten aan uiterlijk. Iedereen kan terecht bij Jigsaw, het maakt niet uit welke seksuele oriëntatie of welke geloofsovertuiging je hebt. Wel is het zo dat op dit moment de app zich vooral richt op personen uit New York en Londen, en er dus nog vrijwel geen Nederlandse leden zijn. De app is echter van plan uit te breiden, dus wie weet groeit de populariteit en het ledenaantal de komende maanden sterk.

jigsaw app

Hoe werkt het?

Jigsaw is een vrij unieke dating app en heeft daardoor nog veel potentie om te groeien in populariteit. Het principe van mensen leren kennen en een leuke date ontmoeten is hetzelfde, maar verder zijn er een hoop functionaliteiten waardoor Jigsaw zich onderscheidt van de rest. Het belangrijkste is dat Jigsaw, zoals eerder gezegd, de aandacht richt op je persoonlijkheid en niet op je uiterlijk.

Gezichten van mogelijke matches zijn in het begin dus altijd bedekt met een puzzel. Hoe meer berichten je stuurt, hoe meer stukjes er wegvallen – en hoe meer je ziet van de persoon. Bij Jigsaw kun je mensen ontmoeten die beter bij je passen, zo stellen de makers, en ontmoet je mensen op basis van hun persoonlijke eigenschappen. Het gaat hier niet over hoe leuk je foto is, maar vooral over wie jij bent.

Op de homepage van de app kun je een scherm vinden waar je potentiële matches ziet. Deze matches zijn gebaseerd op de criteria die je hebt ingevuld. Je kunt hier door profielen scrollen en mensen die je aanspreken een berichtje sturen.

Je foto bedekt met een puzzel

Het belangrijkste onderdeel van Jigsaw is dat je profielfoto gedeeltelijk bedekt is met een puzzel. Hierbij wordt niet je hele foto bedekt, maar alleen je gezicht. Je kunt dus wel de rest van de foto zien. Het is daarom ook slim om na te denken over wat voor foto je kiest. Aangezien je de achtergrond en je kleding wel kunt laten zien, is het verstandig om een foto te kiezen waar je persoonlijkheid al een beetje naar voren komt.

Verder kun je jezelf natuurlijk meer beschrijven in je biografie en aangeven wat voor persoon je bent. Door middel van een aantal vragen die je kunt beantwoorden, kun je meer vertellen over jezelf. Je kunt op je profiel drie vragen beantwoorden om bijvoorbeeld iets te zeggen over je persoonlijkheid, interesses of je gevoel voor humor.

Elk gezicht in een foto is bedekt met een puzzel van 16 stukjes. Bij elk bericht dat je stuurt verdwijnen er twee stukjes. Als jullie allebei 4 berichten hebben gestuurd, dan kun je het hele gezicht van je match bekijken. Let er wel op dat je de puzzel binnen 72 uur dient op te lossen, anders kun je de foto niet meer bekijken.

jigsaw puzzle

Gratis of betaald

Je kunt je helemaal gratis aanmelden bij Jigsaw en een hoop van de functionaliteiten zijn ook gratis te gebruiken. Wil je echter meer functies gebruiken? Dan dien je een betaald premium abonnement af te sluiten: Jigsaw+.

Met dit abonnement kun je direct zien wie jou leuk vinden en heb je toegang tot ongelimiteerde likes. Verder wordt je profiel beter zichtbaar voor andere leden en kun je kiezen voor een ‘rematch’ als je de puzzel niet op tijd had opgelost. Deze abonnementen zijn te verkrijgen per week, maand, 3 maanden of 6 maanden. Hoe langer je het abonnement kiest, hoe goedkoper de prijs per maand.

  • 1 maand voor € 24,99
  • 3 maand voor € 49,99 (€ 16,66 p/m)
  • 6 maanden voor € 79,99 (€ 13,33 p/m)

Houdt er rekening mee dat het Jigsaw -abonnement automatisch wordt verlengd. Wil je dit niet? Je kunt de automatische vernieuwing van het abonnement tot 24 uur voor het aflopen van de contractperiode deactiveren. Het betaalde Jigsaw+ lidmaatschap zal dan niet meer worden verlengd.

App of website

Jigsaw is een app die je kunt installeren op je Android of Apple apparaat. Op dit moment is de app echter alleen beschikbaar in Londen en New York, maar het is het doel dat deze locaties worden uitgebreid. Het is een dating app en er is geen website van beschikbaar om te kunnen daten. Wel kun je op de website meer lezen over het principe, kun je de veelgestelde vragen bekijken en de algemene voorwaarden doorlezen.

App StoreGoogle Play

Over Jigsaw

Jigsaw is een app die zich verzet tegen het oppervlakkige, snelle daten. De app is ontworpen door mensen die persoonlijkheid het belangrijkste vinden. De app is opgericht door Alex Durrant, de CEO, en Max Adamski, de CPO. Een klein team van diverse mensen runt de app en zorgt ervoor dat alles soepel werkt.

De app is opgericht in 2016 en voor het eerst gelanceerd in Londen in 2019. Daarna werd de app ook beschikbaar voor leden uit New York in 2020 en het doel is dat de app in steeds meer steden beschikbaar wordt. Op dit moment zijn er al meer dan 100.000 leden die gebruik maken van deze originele dating app.

Veelgestelde vragen

Zijn er vergelijkbare dating apps als Jigsaw?

Ja, een andere maar vergelijkbare app is Paiq.

Is Jigsaw voor iedereen?

Ja, de doelgroep van Jigsaw is breed. Iedereen kan zich aanmelden op de dating app.

Is Jigsaw gratis?

Ja, Jigsaw is gratis. Er zijn echter wel beperkingen als gratis gebruiker. Een Jigsaw+ lidmaatschap is nodig om van alle functionaliteiten gebruik te kunnen maken.

Kun je swipen op Jigsaw?

Ja, zowel mannen als vrouwen kunnen swipen op Jigsaw.

Wat is de minimumleeftijd voor Jigsaw?

Iedereen ouder dan 17 jaar kan zich aanmelden bij Jigsaw.

Heeft Jigsaw een datingwebsite?

Nee, Jigsaw is exclusief beschikbaar als app. De website dient slechts ter informatie.