buzzarab
BuzzArab is een van de beste datingsites en -apps als je op zoek bent naar een serieuze relatie of een huwelijk in de Arabische wereld. Het is een datingplatform voor vrijgezelle mensen die op zoek zijn naar een langetermijnrelatie en op een serieuze manier nieuwe personen willen ontmoeten. Het is dé site voor Arabieren, Moslims en Arabische Christenen om op zoek te gaan naar vriendschap, een gezellige date of een partner voor het leven. Maar hoe werkt de site en de app precies? En is deze betrouwbaar en veilig te gebruiken? We vertellen je meer over BuzzArab en de mogelijkheden.

Nederlandse gebruikers geven aan dat er (nog) niet veel Nederlandse leden zijn, je moet er dus wel rekening mee houden dat een date in de buurt vinden misschien wat lastig is met deze app. Daarom raden we een andere dating app aan, waar ook Arabische singles aanwezig zijn:

Bekijk het beste alternatief

Voor wie is het?

BuzzArab richt zich specifiek op personen uit de Arabische wereld. Zowel uit Nederland, de VS, Canada en Europa zijn er veel actieve leden die op zoek zijn naar een partner. Op de website staat vermeld dat ze op dit moment ongeveer 27.000 leden uit Nederland hebben die geregistreerd zijn op de app of website. De site richt zich niet op een bepaalde religie, maar er zijn leden met tal van verschillende geloofsovertuigingen, waaronder Moslims, Christenen, Kopts en Yadizis. Op deze manier kun je dus ook mensen met een hele andere achtergrond ontmoeten en beter leren kennen.

Wel is het goed om te weten dat BuzzArab een serieuze datingsite is. Ben je dus op zoek naar een kortstondige relatie of een spannend avontuurtje? Dan ben je hier niet aan het juiste adres. Als je echter de liefde van je leven wilt ontmoeten en echt voor een serieuze relatie wilt gaan, dan kan deze website je een hoop bieden.

Hoe werkt het?

Als je van plan bent om BuzzArab te gebruiken, dan dien je je allereerst aan te melden. Dit is een vrij gemakkelijke procedure die je in 15 minuten hebt afgerond. Je kunt je zowel op de website als in de app aanmelden. De site vraagt je om je geslacht en naar wat voor iemand je op zoek bent. Je dient een emailadres en wachtwoord op te geven en ook is het mogelijk om je aan te melden met social media, zoals Facebook of je Google-account. Hierdoor wordt het inschrijven bij BuzzArab nog gemakkelijker gemaakt.

Nadat je de eerste stappen van de aanmeldprocedure hebt doorlopen, dien je wat standaard persoonlijke informatie in te vullen. Denk hierbij aan je leeftijd en je locatie. Daarna kun je je profiel verder uitbreiden of gelijk beginnen met daten.

Je profiel verder invullen

Als je je geregistreerd hebt, kun je beginnen met daten. Toch is het verstandig om eerst je profiel wat verder uit te breiden. Een groot deel van de leden op BuzzArab is namelijk op zoek naar een serieuze relatie, en dus is het slim om wat meer persoonlijke informatie van jezelf te geven. Dit neemt misschien wat tijd in beslag, maar kan er wel voor zorgen dat je matches krijgt die een stuk beter bij je passen.

Een groot deel van het invullen van je profiel is door gebruik te maken van de BuzzArab vragen. Deze vragen zorgen ervoor dat het algoritme van de site een perfect passende match voor je kan vinden. Hoe meer informatie je invult, hoe groter de kans is dat er potentiële matches worden aangeboden die ook echt aansluiten bij je mensen. Het laat tevens aan andere leden zien dat je moeite hebt gedaan om je profiel in te vullen en dat je graag andere mensen wilt leren kennen.

buzzarab app

Functionaliteiten van de app en website

Nu je je profiel verder hebt ingevuld, wil je natuurlijk beginnen met het ontmoeten van nieuwe mensen. Het is goed om te weten dat het versturen en ontvangen van berichten helemaal gratis is en dat je hier niet voor hoeft te betalen. Je kunt matches zien van over de hele wereld en mensen ontmoeten die het beste bij je passen. In de app kun je ook zien wie je profiel heeft bekeken en wie er interesse in je heeft. Een andere functionaliteit is dat je in de app kunt bellen of videobellen. Op deze manier is het niet nodig om je telefoonnummer te geven, maar kun je direct iemand spreken.

Ook is het goed om te weten dat je zelf controle hebt over wie er contact met je kan opnemen en wie niet. Als vrouw kan het namelijk nog wel eens gebeuren dat je bij online dating een hoop ongewenste berichten ontvangt. Ben je hier klaar mee? Dan kan BuzzArab ook de uitkomst bieden. Je hebt zelf de controle wie er contact met je opneemt – per land, leeftijd en zelfs gesproken taal.

App en website

BuzzArab heeft zowel een website als een mobiele app voor zowel Android als iOS. Deze app is gemakkelijk te gebruiken en overzichtelijk ingericht, waardoor je snel en gemakkelijk nieuwe mensen kunt ontmoeten. Als je het echter niet prettig vindt om een app te moeten downloaden, dan kun je ook gewoon gebruik maken van je browser om te daten via BuzzArab. Ook kun je via je laptop daten, aangezien BuzzArab ook gebruik maakt van een website met veelal dezelfde functionaliteiten. Op deze manier kun je gemakkelijk switchen tussen de verschillende platforms met je account.

Het grote voordeel van BuzzArab tegenover tal van andere datingapps en – websites, is dat je deze volledig gratis kunt gebruiken. Je hoeft niet te betalen om berichten te sturen en de chatfunctie is ook helemaal gratis. Je kunt snel en gemakkelijk profielen en potentiële matches bekijken, waarna je direct contact kunt opnemen met iemand. Ben je erg geïnteresseerd? Dan kun je profielen ook toevoegen aan je lijst met favorieten.

App StoreGoogle Play

Is het betrouwbaar te gebruiken?

In de Play Store staat vermeld dat er altijd een actieve bewaking is van de kwaliteit van gebruikers in de app. Alle profielen en foto’s worden daarom beoordeeld door het team, voordat ze verschijnen in de app of op de datingsite. Hierdoor wordt de kans een stuk kleiner dat je een nepprofiel tegenkomt op BuzzArab. Ze maken gebruik van zowel automatische als handmatige methoden om ongepaste inhoud en valse profielen te verwijderen.

Daarnaast kun je op de website ook meer lezen over de algemene en privacy voorwaarden, waardoor deze erg veilig en betrouwbaar ogen. Heb je vragen of opmerkingen? Dan kun je via de website ook contact opnemen met de medewerkers van BuzzArab.

Over BuzzArab

Datingsite BuzzArab wordt gerund door een enthousiast team uit de VS, Canada, Marokko, Algerije en Egypte. En naar eigen zeggen ‘houden ze van wat ze doen’. Dat zien we terug in het aantal leden: BuzzArab heeft meer dan 420.000 geregistreerde leden. Met de zetel in de Verenigde Staten hebben ze al duizenden mensen geholpen om hun soulmate te ontmoeten op buzzArab. De afgelopen 24 maanden hebben ze bovendien meer dan 500 succesverhalen gevierd. Ben jij de volgende?

Veelgestelde vragen

Is BuzzArab voor iedereen?

Ja, iedereen is welkom op BuzzArab. Hoewel de aandacht ligt gefocust op de Arabische gemeenschap, verwelkomen ze leden van alle religies, etniciteiten, rassen en leeftijden.

Is BuzzArab gratis?

Ja, BuzzArab is gratis. Er zijn geen kosten verbonden aan registreren, berichten versturen en berichten ontvangen.

Kun je swipen op BuzzArab?

Nee, BuzzArab heeft geen mogelijkheid om te swipen. De datingsite heeft wel een gelijkwaardige functie waarmee je profielen kunt beoordelen.

Wat is de minimumleeftijd voor BuzzArab?

Iedereen die meerderjarig is kan zich aanmelden op de datingsite. Voor Nederlandse gebruikers geldt een leeftijd van 17 jaar en ouder. De minimumleeftijd verschilt per land aangezien meerderjarigheid per land kan verschillen.

Heeft BuzzArab een app?

Ja, BuzzArab zowel beschikbaar via de datingsite als via de app.