adult friendfinder
Als we het over een traditionele seksdating website hebben, gaat de aandacht uit naar Adult FriendFinder. Van oudsher is het een van de meest populaire bestemmingen op het web voor casual daten. Of zoals Adult FriendFinder zichzelf omschrijft: ’s werelds grootste seks & swingergemeenschap.

Met een rijke historie dat teruggaat naar de jaren 90 van de vorige eeuw, heeft Adult FriendFinder een verrassend uithoudingsvermogen. Terwijl de meeste websites uit deze periode al lang uit de lucht zijn gehaald, weet Adult FriendFinder zich staande te houden in een wereld waarin apps de lakens uitdelen. Maar kenners zijn blijkbaar van mening dat je bij Adult FriendFinder moet zijn als je met iemand tussen de lakens wilt belanden.

Adult FriendFinder is het donkere plekje op het internet dat geldt als een toevluchtsoord voor volwassenen die specifieke behoeften hebben. Daarmee moet gezegd worden dat er slechts een beperkt aantal Nederlandse gebruikers zijn. Daarom raden wij een van deze datingsites aan, die wél veel Nederlandse leden hebben:

Deze datingapps geven aan geen fictieve profielen te gebruiken.

Voor wie is het?

Ben je op zoek naar seks? Verlang je naar een seksmaatje? Of neem je genoegen met een one-night stand? Dat is precies waar Adult FriendFinder voor bedoeld is. Al tientallen jaren offert Adult FriendFinder zich op om de plek te faciliteren waar seksueel gerichte mensen elkaar kunnen vinden. Het doel van Adult FriendFinder is simpel: het je zo makkelijk mogelijk maken om mensen te ontmoeten met behulp van het internet.

Adult FriendFinder is bedoeld voor iedereen die ouder is dan 18 jaar en seksueel ingesteld is. Het nodigt zowel mannen als vrouwen uit, maar ook stellen die samen nieuwe ervaringen willen opdoen. En als een van de eersten was Adult FriendFinder ook ruimdenkend genoeg om het aanmelden mogelijk te maken voor transseksuelen, transgenders en travestieten.

Het draait er bovendien niet alleen om seksdates, hoewel je dat misschien wel zou verwachten. In feite is de adult-versie van FriendFinder een onbegrensde en ongefilterd website die bestaat uit profielen, foto’s, video’s, chatrooms, blogs, live webcams, forum en nog veel meer. Als je advies wilt over seksdating, fetisjen, alternatief daten en swingen, dan zit je er ook goed. Naar eigen zeggen heeft Adult FriendFinder bijna 105 miljoen leden waarvan er op elk moment meer dan 25.000 online zijn.

Hoe werkt het?

Als nieuwe gebruiker kun je gratis lid worden en een profiel aanmaken op Adult FriendFinder. Met dit profiel kun je foto’s en video’s uploaden en beperkte versies van de profielen van andere leden bekijken. Zoals je het al raadt, is het mogelijk om de volledige versies te kunnen zien als je betaalt. Je kunt met de andere leden chatten via persoonlijke berichten en in de chatrooms, maar ook kun je blogs lezen, het forum doorspitten of de live webcams van leden bekijken.

Hoewel je als gratis gebruiker dus wel degelijk wat mogelijkheden hebt, zijn de meeste functionaliteiten van de website echter alleen beschikbaar voor betalende leden. De gebruikers met een abonnement kunnen de volledige profielen bekijken, geavanceerde zoekopdrachten uitvoeren en hebben volledige toegang tot het berichtensysteem.

adultfriendfinder members

Zoeken

Zoeken naar gelijkgestemden kan op verschillende manieren op Adult FriendFinder. De basiszoekopdracht is niet anders wat je zou verwachten van een klassieke datingsite: er zijn filters voor geslacht, relatiestatus, leeftijd, afstand en meer. Vooral omdat Adult FriendFinder een internationale datingsite is, komt het gelegen dat je op afstand kunt zoeken. De geavanceerde zoekopdracht gaat een stukje verder en geeft je meer mogelijkheden om te filteren. Deze zoekopdracht, die alleen beschikbaar is voor betalende leden, biedt mogelijkheden om te zoeken op seksuele interesses en andere adult-kenmerken.

Andere zoekopties waarmee je in contact kunt komen met anderen zijn de nieuwe gebruikers, gebruikers in de buurt en gebruikers die nu online zijn. Daarnaast beschikt ook Adult FriendFinder over het welbekende Hot Or Not-spel waarmee je je interesse kunt uiten.

Adult FriendFinder Feed

Net als de populaire social media heeft ook Adult FriendFinder een activiteitenfeed. Dit is een tijdlijn die wordt getoond op je homepage waar updates van anderen worden geplaatst. Zowel van je vrienden als van gebruikers wereldwijd kun je informatie krijgen in deze feed alsook van gebruikers die je op je Hotlist hebt opgeslagen. In de feed kun je reageren op video’s, foto’s, statussen en live-cams, maar uiteraard biedt het ook de mogelijkheid om zelf berichten te plaatsen.

Naast de Feed is de gemeenschap een van de hoogtepunten van Adult FriendFinder. De gebruikersgemeenschap is behoorlijk actief in het delen van allerlei dingen die met seks te maken hebben. Dat delen doen ze via blogs, groepen, wedstrijden en nog veel meer. Al deze extra functies maken van Adult FriendFinder meer dan een “normale” seksdating website. Het maakt van Adult FriendFinder een sociaal netwerk dat gericht is op de volwassen kant van relaties.

De website

Het zal niemand ontgaan bij een bezoek van de Adult FriendFinder-website: het verouderde design en vormgeving. Zowel de homepage als de functies en het berichtensysteem zijn niet meer van deze tijd. Het geheel oogt rommeling en gedateerd, terwijl de website ook nog geregeld langzaam laadt. De combinatie van de veelvoud aan functies en de verouderde technieken maken de website trager dan andere datingsites. Mede daardoor raden we deze andere websites aan:

Deze datingapps geven aan geen fictieve profielen te gebruiken.

Over Adult FriendFinder

Van alle datingsites en apps die we tegenwoordig kennen, bestonden er nog maar weinig voor de eeuwwisseling. Adult FriendFinder wel. Het bedrijf werd in 1996 opgericht door Andrew Conru, toen een Ph.D. student aan de Stanford University, die opmerkte dat gebruikers van zijn eerste website veel naaktfoto’s plaatsen en sekspartners zochten. Als reactie daarop richtte hij Adult FriendFinder op – de afsplitsing van FriendFinder.1

In een branche die praktisch elke dag verandert, heeft Adult FriendFinder zich altijd blijven houden aan bepaalde standaarden. In een branche waar door computer gegenereerde nepprofielen de boventoon voeren, is Adult FriendFinder al lange tijd de uitzondering. Terwijl anderen jarenlang hebben geprobeerd om mensen te lokken naar die nepprofielen, is men bij Adult FriendFinder blijven bouwen aan een gastvrij en seksueel open gemeenschap met echte interactie en echte leden. En daar valt wat over te zeggen.