Home Dating Zonder geld daten: het kan gratis met deze leuke en originele ideeën

Zonder geld daten: het kan gratis met deze leuke en originele ideeën

4 minuten leestijd
0
blut geen geld

Het wordt vaak gezegd dat ‘liefde geen prijs kent’. Toch zullen de meeste dates wel geld kosten. Een bezoekje aan een restaurant, museum of een spelletjeshal is namelijk niet gratis. Ben je aan het eind van de maand en heb je eigenlijk geen geld meer voor een date terwijl je dit wel graag wil? Dan hebben we goed nieuws voor je.

Er zijn namelijk ook tal van dates die bijna geen geld kosten of helemaal gratis zijn. Je hoeft bovendien niet per se veel geld uit te geven op een (eerste) date om elkaar beter te leren kennen. Hieronder geven een aantal leuke en originele date ideeën die perfect zijn als je geen geld meer hebt.

Geld niet nodig voor een leuke date

Het is helemaal niet nodig om te stoppen met daten omdat je blut bent. Daten gaat namelijk om jou als persoon en niet om de hoeveelheid geld die je uitgeeft aan een date. Of hoeveel nullen er op je bankrekening staan, voor of achter de komma. Het gaat om veel meer dan het financiële aspect.

Klaar met de vleeskeuringsapps?

relatieplanet"NIET swipen, MEER diepgang: Relatieplanet is precies dat. Voor mensen met inhoud die een vaste relatie zoeken."

Bekijk de leukste singles
  • ✅ Dating
  • ✅ Relatie
  • ✅ Liefde

Voor een leuke date is een goedgevulde portemonnee niet eens nodig. Er zijn tevens tal van leuke dates te verzinnen die helemaal geen geld kosten. Zo kun je bijvoorbeeld een wandeling maken, eten koken voor je date (met wat je nog in huis hebt) en zo er zijn nog veel meer mogelijkheden.

Zonder geld daten

Hieronder zetten we 10 van de beste en goedkoopste, of zelfs gratis, dates voor je op een rijtje. Ideaal als je even krap bij kas zit, maar wel iets leuks wilt gaan doen met je date.

1. Ga samen naar de sterren kijken

Een mega romantische én gratis date is om samen sterren te gaan kijken. Natuurlijk kun je hier ook geld aan uitgeven door een bezoek te brengen aan een sterrenwacht, maar de sterren zijn ook te zien zónder dat je hier geld voor hoeft te betalen.

Kies een mooi, rustig plekje uit. Wat dacht je bijvoorbeeld van een weiland of een open veld? Leg een kleedje neer en ga samen met je date naar de sterren staren. Zoek samen naar sterrenbeelden en wacht op een vallende ster. Met een beetje geluk kun je dan ook nog een wens doen.

mannen lopen

2. Maak een strand- of boswandeling

De natuur is helemaal gratis om te bekijken. Daarom is het een perfecte date om samen een prachtige wandeling te gaan maken. In Nederland vind je een grote verscheidenheid aan natuurgebieden: van bossen tot heide en van het strand tot de heuvels in Zuid-Limburg. Samen over het strand wandelen is enorm romantisch en tijdens een wandeling heb je ruim de tijd om te praten.

3. Ga samen koken

Een mens moet toch eten, dus samen koken en eten is de perfecte manier om te daten als je budget een duur restaurant niet toelaat. Kies samen een lekker recept uit met de ingrediënten die je nog in huis hebt en duik de keuken in. Wat dacht je bijvoorbeeld van een lekkere pasta of ovenschotel? Samen koken is de perfecte manier om elkaar beter te leren kennen, ontspannen te kletsen en om erachter te komen of je date ook een beetje handig is in de keuken.

4. Doe samen vrijwilligerswerk

Als jullie allebei goeddoeners zijn, dan is het een geweldig idee om samen met je date vrijwilligerswerk te gaan doen. Op deze manier kunnen jullie iets ondernemen én zijn jullie nuttig bezig. Er zijn waarschijnlijk tal van projecten bij jou in de buurt waar ze jullie enorm goed kunnen gebruiken. Wat dacht je bijvoorbeeld van het bezoeken van een bejaardentehuis of het helpen in een dierenasiel?

zonsondergang

5. Bekijk de zonsondergang

Net als sterren kijken, is het bekijken van de zonsondergang een mega romantische activiteit. Ga naar een plek waar jullie de zonsondergang goed kunnen zien, zoals het strand, een open veld of en dakterras in de stad. Neem wat lekkers te drinken en te eten mee en een romantische en geweldige date is gegarandeerd.

6. Houd een spelletjesavond

Haal al je spelletjes uit de kast en houd een ouderwets gezellige spelletjesavond met je date. Van Monopoly tot Catan en van Mens Erger Je Niet tot aan Cluedo. Extra leuk is het om een scoreformulier te maken en er een wedstrijdje van te maken. Wie aan het einde van de avond de meeste spelletjes heeft gewonnen moet de volgende date een drankje betalen!

7. Een gratis museum of tentoonstelling

Een museum, galerij of tentoonstelling hoeft helemaal geen geld te kosten. Waarschijnlijk zijn er ook tal van musea bij jou in de buurt die geen entree vragen. Zo kunnen jullie bijvoorbeeld bij een aantal galerijen binnenlopen of bij een streekmuseum een hoop leren over de regio. Als je student bent, dan is de kans groot dat je bij een nog groter aantal musea in Nederland gratis naar binnen kunt.

picknick

8. Ga gezellig picknicken

Deze date is niet hélemaal gratis, maar iedereen moet eten en drinken. Samen met je date kun je er een geweldige date van maken door op een mooi plekje in het park te gaan picknicken. Het kost bijna niks en is een romantische en ontspannen date. Maak samen van te voren wat lekkere hapjes en drankjes klaar, neem een kleedje mee en geniet van het lekkere weer.

9. Ga samen sporten

Sporten klinkt misschien niet snel als een leuke date, maar dit kan het zeker zijn. Wat dacht je van samen een potje tennissen, voetballen of een rondje hardlopen? Er zijn meer dan genoeg openbare plekken waar je samen kunt gaan sporten. En als jullie toch al een sportabonnement hebben, dan kun je ook de sportschool in gaan om eens goed te gaan zweten. Daarna kunnen jullie natuurlijk een drankje doen om wat af te koelen.

10. Maak een road trip

Als een van jullie een auto heeft, dan is het een tof idee om samen een road trip te maken. Stel van tevoren een leuke playlist samen en haal lekkere hapjes voor onderweg. Ontdek nieuwe gebieden, zing samen jullie favoriete liedjes en voer gesprekken. Een gratis én gezellige date om elkaar nog beter te leren kennen.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep voor Relatieplanet kiest. Ontdek zelf waarom deze datingsite al 10 jaar op rij is verkozen tot de 'beste datingwebsite van Nederland'.

Bezoek Relatieplanet
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Haar of geen haar: welke man is aantrekkelijker op een datingapp?

Er zijn maar weinig dingen in het leven die mannen meer afschrikken dan de eerste tekenen …