Home Dating Zelfverzekerd? Zo toon je zelfvertrouwen tijdens het daten

Zelfverzekerd? Zo toon je zelfvertrouwen tijdens het daten

2 minuten leestijd
0
foto man dating

Zelfverzekerd zijn is een kwaliteit die door velen aantrekkelijk wordt gevonden. Niet alleen door vrouwen maar ook door mannen. Je hebt vertrouwen in je eigen kunnen en dat laat je merken. Zelfvertrouwen geeft het beeld dat je tevreden met jezelf bent en succes hebt met daten. Je kunt het tonen als je voor het eerst kennismaakt met je date, terwijl je praat maar ook als je luister naar je date en haar aankijkt. Het is niet alleen de verbale communicatie maar ook de non-verbale communicatie. Wat je zegt kan teniet gedaan worden door hoe je je gedraagt en vice versa. Dit is hoe je als man laat zien dat je zelfvertrouwen hebt.

Je houding

De manier waarop je jezelf presenteert is belangrijk als je zelfverzekerd wilt overkomen. Ten eerste kun je met je houding laten zien dat je zelfverzekerd bent. Bijvoorbeeld door rechtop te lopen en een rechte rug tijdens het zitten. Als je staat houdt je je rug recht, je schouders naar achteren en je borst licht omhoog. Rechtop staan en zitten is één van de belangrijkste non-verbale signalen als je wilt laten zien dat je zelfverzekerd bent.

Het oogcontact

Oogcontact houden en op oogniveau blijven kijken is hiernaast een teken van zelfvertrouwen. Als je alleen bent is het misschien normaal om naar beneden te kijken tijdens het lopen maar niet als je op een date bent. Als je iemand aankijkt, zonder te staren, terwijl je tegen iemand praat dan laat je zien dat je zelfvertrouwen hebt.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Een glimlach

Een goede eerste indruk achterlaten en zelfverzekerd overkomen op je date gaan gepaard met een goede lach. Door te lachen voelen anderen zich sneller op hun gemak en je geeft zelf aan dat je vertrouwen in je eigen kunnen hebt. Mensen die vrijuit lachen worden als zelfverzekerd gezien omdat het lijkt alsof ze zich nergens zorgen over hoeven te maken.

Een sterke handdruk

Een manier om zelfvertrouwen te tonen is door een stevige handdruk te geven tijdens de ontmoeting; niet te hard maar stevig. Wat je niet wilt doen is je hand uit te steken die wegglijdt in de hand van je date. Pak de hand van je date overtuigend vast maar zet niet teveel kracht zodat het pijn gaat doen. Het gaat om de juiste dosis kracht.

De taal van de handen

Iedereen weet dat de lichaamstaal een belangrijke rol speelt in hoe je op een ander overkomt. Zo kunnen je handen anderen vertellen hoeveel vertrouwen je in jezelf hebt. Iemand die bijvoorbeeld vaak praat met de duimen in de lucht komt al snel over als iemand met zelfvertrouwen. Hiernaast kunnen bepaalde bewegingen van je handen vertellen hoe je je voelt en of je op je gemak bent. Als je je handen in je broekzak houdt dan is dit een teken dat je je oncomfortabel voelt of onzeker. Door je handen open en bloot buiten je zakken te houden laat je zien dat je zelfvertrouwen hebt en niets te verbergen.

Assertiviteit laten zien

Iemand die vertrouwen in zichzelf heeft kan op een redelijk eenvoudige manier assertiviteit tonen. Als je dit kunt dan heb je er geen problemen mee om tegen je date te vertellen hoe je over een bepaald onderwerp denkt maar ook durf je op een gepaste manier je mening te geven. Met deze eigenschap kun je aangeven wat je behoeftes zijn, je interesses maar ook praten over de behoeften en interesses van een ander. Dit zijn de kwaliteiten die voor sommige personen essentieel zijn voor een goed gesprek.

Om zelfvertrouwen uit te stralen is routine een belangrijke factor: oefening baart kunst. Dit versterkt het vertrouwen in jezelf omdat je het al vaak gedaan hebt. Het gaat “vanzelf”, zonder erbij na te denken. Als je dit uitstraalt dan lijkt het alsof je de situatie volledig onder controle hebt. Nu je weet waar je op moet letten kun je aan jezelf werken om meer zelfvertrouwen uit te stralen tijdens je dates.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Deze lichaamstaal kan zeggen of de eerste date goed gaat

Eerste dates kunnen opwindend of ongemakkelijk zijn, vaak zelfs tegelijk. Je weet niet wie…