xoxo
Ben je het zat om steeds weer dezelfde filters tegen te komen op datingapps? Wil je iemand leren kennen op een dieper niveau, ver weg van oppervlakkige oordelen? Dan is XOXO misschien wel dé datingapp voor jou. XOXO is een inclusieve, gamified datingapp die is ontworpen door een groep enthousiaste mensen die een stap vooruit willen denken en de toekomst van daten willen verbeelden. Deze app is er voor open-minded mensen en biedt een veilige ruimte voor mensen van alle achtergronden, genders, seksualiteiten en uiterlijkheden. We vertellen je meer over XOXO.

Omdat we hebben gemerkt dat XOXO (nog) niet veel Nederlandse gebruikers heeft, raden we een ander datingplatform aan. Dit platform heeft meer Nederlandse leden én heeft dezelfde doelgroep als XOXO.

Bekijk het beste alternatief

Hoe werkt XOXO?

XOXO is onlangs gelanceerd en groeit snel uit tot een plek waar mensen van allerlei identiteiten samenkomen om verbinding te maken en iemand te vinden waar ze van houden. Deze app wil afstappen van de gebruikelijke filters die veel andere datingapps gebruiken om matches te maken. Want filters voor gender, leeftijd, seksualiteit en lichaamstype zijn niet altijd van toepassing wanneer je open-minded genoeg bent om op een dieper niveau verbindingen te vinden. Maar hoe werkt XOXO eigenlijk?

Aanmelding

Bij het aanmelden voor XOXO is de eerste stap het invullen van de unieke onboarding-quiz van de app. Deze quiz is speels en een beetje brutaal, maar het draait allemaal om het verduidelijken van je persoonlijkheid. Hierbij wordt niet gekeken naar je gender of definities van seksualiteit.

De quiz helpt niet alleen bij het creëren van een plaatsing binnen het platform, maar ook bij het beter begrijpen van jezelf. Het stelt gebruikers in staat om dieper in zichzelf te kijken en te begrijpen wie ze zijn, zowel in hun gedachten als in hun hart. Met deze informatie kunnen singles hun verschillen en overeenkomsten met andere gebruikers benadrukken, waardoor ze aantrekkelijker kunnen worden gevonden.

Bij het openen van de app word je begroet met een persoonlijke feed waarin je profielen van andere gebruikers kunt zien op basis van jouw voorkeuren en de overeenkomsten die het algoritme heeft gevonden. Hierdoor kun je gemakkelijk potentiële partners ontdekken en met ze in contact komen. De profielen op XOXO zijn uniek en laten de persoonlijkheid van gebruikers echt duidelijk zien. In plaats van de nadruk te leggen op uiterlijk, moedigt XOXO gebruikers aan om zichzelf op een authentieke manier te presenteren.

xoxo dating app

Totems

XOXO gaat nog een stap verder door elke gebruiker een ’totem’ toe te wijzen. Deze schattige avatars vormen een conceptueel portret dat anderen kunnen zien, waardoor gebruikers niet alleen beoordeeld worden op hun uiterlijk. Maar er is ook een spelelement, want gebruikers moeten ook goed voor hun totem zorgen. Binnen het XOXO-spel zijn dit levende virtuele metgezellen wiens gezondheid wordt gevoed door je activiteit in de app. Niemand wil natuurlijk dat hun totem het leven laat.

Een manier om je totem in leven te houden, is door deel te nemen aan groepschats op basis van totem. Deze chats worden willekeurig georganiseerd op basis van de persoonlijkheid van elke gebruiker. Hierdoor kun je in contact komen met anderen die vergelijkbare temperamenten en interesses hebben. Je wordt vervolgens gematcht op basis van persoonlijkheid en karakter, in plaats van alleen op uiterlijk. Dit alles is met opzet ontworpen om acceptatie en echte verbindingen te bevorderen, in plaats van oppervlakkig te swipen en anderen te objectiveren.

De XOXO-game-ervaring gaat verder met taken, ervaringspunten (XP) en badges. De app houdt bij welke taken je voltooit, en beloont je met XP en badges. Deze taken stellen je in staat om jezelf beter te leren kennen en vertrouwd te raken met de gemeenschap en de omgeving om je heen.

Geen afwijzing

XOXO heeft als doel de cultuur van simpelweg afwijzen op basis van een foto of een filter te elimineren. In feite heeft de app helemaal geen afwijzingsknop. In plaats daarvan biedt de veilige omgeving een leuke manier om anderen te ontmoeten die je standpunten delen en op een dieper niveau verbinding willen maken voor vriendschap, dating en romantiek, allemaal terwijl je plezier hebt.

Voor wie is het?

XOXO is ontworpen om inclusief te zijn voor alle singles, in tegenstelling tot veel populaire datingapps op de markt. Dit maakt het mogelijk voor jou om verbinding te maken met mensen die ze anders misschien niet zouden vinden op mainstream datingplatforms. Er zijn bijvoorbeeld geen filters die beperken met welke mensen gebruikers kunnen matchen. De feed wordt dus niet gefilterd op basis van gender, seksualiteit, leeftijd of lichaamstype. Dit kan soms voor aangename verrassingen zorgen, zowel positief als negatief.

Maar laten we eerlijk zijn, niemand wil verbinding maken met iemand die niet op hetzelfde volwassenheidsniveau zit. Daarom bevat de app een schatting van de mentale leeftijd van een persoon. Hierdoor kunnen meer singles verbinding maken op basis van unieke eigenschappen, in plaats van een getal (leeftijd) dat mogelijk niet het beste indicatie is van volwassenheid.

Prijzen

De prijzen van XOXO bieden gebruikers verschillende in-app aankoopopties om hun datingervaring te verbeteren en extra voordelen te krijgen. Of je nu slechts voor een beperkte periode wilt upgraden of meer functies wilt ontgrendelen, XOXO heeft verschillende pakketten om aan je behoeften te voldoen.

Voor een periode van 7 dagen kun je kiezen voor het 7 Days-pakket, dat beschikbaar is voor $14.99. Dit geeft je een week lang toegang tot premiumfuncties en extra voordelen om je kansen op het vinden van een geweldige match te vergroten. Wil je wat extra munten om te gebruiken in de app? Dan zijn er verschillende Coin Pack-opties beschikbaar.

Voor $4.99 kun je het Coin Pack 500 aanschaffen, terwijl het Coin Pack 3000 beschikbaar is voor $18.99. Deze munten kunnen worden gebruikt om bepaalde functies te ontgrendelen of om je profiel meer zichtbaarheid te geven binnen de XOXO-community. Voor degenen die op zoek zijn naar een langere upgradeperiode, is er het 1 Month-pakket voor $39.99. Met dit pakket kun je een volledige maand genieten van alle premiumfuncties en voordelen van XOXO.

Daarnaast biedt XOXO enkele individuele aankoopopties voor specifieke functies. Voor $4.99 kun je bijvoorbeeld een profielboost kopen, waardoor je profiel meer zichtbaarheid krijgt voor andere gebruikers. Er zijn ook pakketten met uitnodigingen beschikbaar, zoals het 5 Invites-pakket voor $4.99 en het 25 Invites-pakket voor $14.99. Deze uitnodigingen kunnen worden gebruikt om vrienden uit te nodigen voor de XOXO-community.

App en website

De XOXO-app biedt een intuïtieve en gebruiksvriendelijke interface om te genieten van de gamified datingervaring. Of je nu de app op je iOS- of Android-apparaat gebruikt, XOXO zorgt ervoor dat je gemakkelijk kunt navigeren en profiteren van de vele functies die het te bieden heeft.

De XOXO-app is ontworpen met het oog op eenvoud en speelsheid. Het kleurrijke en aantrekkelijke ontwerp creëert een positieve en leuke sfeer. De XOXO-website biedt niet meer dan informatie over de app. De functies voor daten en contacten leggen zijn niet toegankelijk via je webbrowser.

App StoreGoogle Play

Veiligheid en privacy

Veiligheid en privacy staan hoog in het vaandel bij XOXO. De app is ontworpen om een veilige omgeving te bieden waarin gebruikers zich comfortabel en beschermd voelen tijdens hun datingervaring. Het team achter XOXO heeft duidelijke richtlijnen opgesteld om ervoor te zorgen dat de app vrij blijft van racisme, discriminatie, haat en bedreigingen.

Bij XOXO worden geen persoonlijke gegevens zoals volledige namen, adressen of contactgegevens gedeeld met andere gebruikers. De app maakt gebruik van gebruikersnamen en houdt persoonlijke informatie vertrouwelijk. Het is echter altijd belangrijk om voorzichtig te zijn met het delen van persoonlijke gegevens met vreemden, zelfs op een veilige app zoals XOXO.

Om de privacy verder te waarborgen, heeft XOXO ook instellingen waarmee je controle hebt over je zichtbaarheid en wie jou kunnen benaderen. Gebruikers kunnen ervoor kiezen om bepaalde informatie of foto’s alleen zichtbaar te maken voor specifieke groepen mensen of om hun profiel volledig privé te houden.

Bovendien heeft XOXO een team van moderatoren dat actief toezicht houdt op de app en de interacties tussen gebruikers. Ze zorgen ervoor dat de community veilig en respectvol blijft, en treden snel op tegen misbruik of schending van de gebruiksvoorwaarden.

xoxo

Over XOXO

XOXO is meer dan alleen een datingapp, het is een sociaal netwerk en een spel. Het draait allemaal om het ontmoeten van mensen waarvan de app denkt dat je ze leuk zult vinden, niet alleen wie jij dacht dat je leuk zou vinden. XOXO geeft je de mogelijkheid om diep in jezelf te kijken door middel van een quiz.

Ontdek jezelf aan de hand van een schattige virtuele totem die anderen helpt om jou vanuit nieuwe perspectieven te zien. Gebruik de schatting van je mentale leeftijd als een andere manier om jezelf te beschrijven. Leer mensen van allerlei achtergronden, genders en, seksualiteiten kennen met de app. Het idee is om acceptatie en echte verbindingen te bevorderen, in plaats van simpelweg links of rechts te vegen en andere mensen te objectiveren. Het focussen op uiterlijk kan het ook moeilijker maken om vriendschappen en romantische relaties aan te gaan.

De app is gelanceerd in juli 2021 voor zowel iOS als Android-apparaten en heeft al meer dan 100.000 downloads en 35.000 actieve gebruikers verzameld. Als onderdeel van hun missie wil XOXO de pijn van hedendaagse eenzaamheid verlichten, die vaak wordt weerspiegeld in en versterkt door datingmoeheid. Volgens XOXO zelf hebben ze de datingtechnologie opnieuw uitgevonden voor de nieuwe generatie, en dit is het moment waarop diversiteit en het sociale begrip van gender, seksualiteit en lichaamsbeeld wereldwijd veranderen.