Home Chatten WeChat app: wat is het en wat kun je ermee?

WeChat app: wat is het en wat kun je ermee?

3 minuten leestijd
0
WeChat radar

WeChat is de Chinese versie van een chat app zoals wij deze kennen als Whatsapp, Facebook Messenger en Twitter. Met de app kun je chatten met je wie maar wilt, zolang de ander ook maar een WeChat account heeft. Je kunt de social media app gebruiken voor berichten en bellen waarmee je eenvoudig contact kunt leggen met familie en vrienden in verschillende landen. Het is een alles-in-één communicatie-app voor tekst (SMS / MMS), spraak- en video-oproepen, momenten, delen van foto’s, ontmoeten van mensen en games.

Mobiel nummer en ID

Waar je bij Whatsapp alleen met anderen contact kunt hebben op basis van je mobiele nummer kan het bij WeChat ook op basis van je WeChat-ID. Je kunt echter niet zomaar naar iedereen een bericht versturen. Je kunt beginnen met chatten als je vriendschapsverzoek is geaccepteerd.

Gratis

Nog niet zo heel lang geleden had iedereen contact met elkaar via sms maar inmiddels is het gebruik ervan aanzienlijk afgenomen. Instant Messaging in de vorm van chat apps heeft het stokje overgenomen met het voordeel dat er niet per verstuurd bericht betaald hoeft te worden. In plaats daarvan betaal je alleen voor je internetverbinding en zijn er geen directe kosten voor het gebruik van de chat apps die tegenwoordig gebruikt worden. WeChat werkt op dezelfde manier zodat je gratis berichten kunt verzenden en foto’s of video’s kunt delen.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

  • Chatten en multimedia delen
  • Spraakberichten opnemen
  • Tijdlijn bijhouden
  • Taxi bestellen
  • Betalen via Tenpay
  • Mensen ontmoeten met de Shake-functie

Momenten

De features van WeChat zijn uitgebreid waaronder de Momenten functie. Deel in dit gedeelte al je ervaringen met je vrienden zodat deze kunnen zien wat je aan het doen bent, waar je passie ligt of wat je hen graag wilt laten weten. Je kunt ook real-time je locatie delen met anderen in de app.

Video- en spraakoproepen

Doordat de snelheid van mobiel internet ieder jaar verhoogd wordt is het gebruik van functies die veel data vragen sterk toegenomen. Een manier om snel door je databundel te raken is het gebruik van videobellen maar als je onbeperkt internet hebt dan is deze functie enorm leuk en handig. Met WeChat ben je namelijk met een druk op de virtuele knop verbonden met je vrienden of familie in een face-to-face gesprek. Iedereen kan gratis video- en spraakoproepen starten met één vriend of een groep vrienden, ongeacht waar je bent.

wechat app

Stickers

Voor wie de gevoelens niet in woorden kan uiten zijn er stickers. Deze kun je gebruiken om de chats leuker te maken. De WeChat’s Sticker Gallery biedt je gratis downloads met talloze leuke stickers. Als je iets niet in geschreven schrift durft of weet te zeggen dan kunnen de stickers goed van pas komen.

Shake en People Nearby

Met de Shake functie kun je je smartphone schudden waarna je met een willekeurige persoon in contact komt. Voor wie wil daten met andere singles of gewoon wil chatten met een onbekend persoon is dit een leuke functie. Bovendien kun je met de People Nearby functie mensen bij je in de buurt zoeken om te leren kennen maar ook kan de Friends Radar je hierbij helpen. Als je op zoek bent naar een app om andere mensen te ontmoeten in Nederland dan zijn deze apps een betere keuze:

Betalen

De ontwikkeling van de social media app heeft voor vele nieuwe features gezorgd waaronder de mogelijkheid om te betalen met de app. Je kunt met WeChat rekeningen en goederen betalen, zoals het kopen van een vliegticket of het bestellen van een taxi. In Nederland is dit niet mogelijk maar in China wel.

novamora
Casual chat tip: Novamora
  • Chatten en flirten bij Novamora (18+)
  • Discreet en anoniem chatten
Bekijken op Novamora

App StoreGoogle Play

Over WeChat

Waar we in Nederland iedere dag Whatsapp gebruiken is WeChat één van de voornaamste apps die in China gebruikt wordt. De app is beschikbaar in 20 talen en kan berichten naar elk van deze talen vertalen zodat het ook internationaal gebruikt kan worden als communicatiemiddel. De social media app is eigendom van het Chinese bedrijf Tencent en werd in 2011 uitgebracht. In 2016 had WeChat 768 miljoen gebruikers maar inmiddels is dit al opgelopen tot meer dan een miljard gebruikers1. Het is dan ook wachten tot de Chinese chat app de mijlpaal van één miljoen gebruikers overschrijdt. Tencent, de eigenaar van WeChat, is opgericht in november 1998 en is een toonaangevende leverancier van internetdiensten in China. Met verschillende websites en platforms is dit bedrijf actief op de Chinese en internationale markt. Zo is het bedrijf niet alleen eigenaar van de populaire WeChat app maar ook van QQ, Qzone, diverse betaaldiensten, nieuwsmedia en nog veel meer.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Chatten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

7 tekenen dat je appjes hem irriteren

Helaas komt de romantiek niet met een regelboek. Toch weten we allemaal dat er een aantal …