Home Vreemdgaan Wat te doen als je man of vriend vreemdgaat?

Wat te doen als je man of vriend vreemdgaat?

4 minuten leestijd
0
jaloezie

Ontdekken dat je man of vriend vreemdgaat zet je wereld op zijn kop. De tijd staat even stil en opeens voel je een enorme leegte. Ook al heb je een voorgevoel gehad en de signalen herkend; het komt altijd onverwacht als het dan echt bevestigd wordt. Of het nu een emotionele affaire is of een regelrechte fysieke affaire; je voelt je bedrogen.

En als je dit meemaakt dan kun je plotseling een scala aan emoties ervaren. Je wisselt af tussen verdriet, woede, shock en ongeloof. Het lijkt een gevoel zonder einde, alsof je er bent maar ook weer niet. In deze situatie gedragen alle mensen zich anders, dus het is volledig normaal als je je anders voelt dan wat je op het internet van anderen leest. De één sluit zich af om het weg te drukken, de ander huilt aan één stuk door.

Wat te doen?

Het is dus niet raar dat niet weet wat te doen, als je ontdekt dat je man vreemdgaat. En misschien wijzen alle tekenen op vreemdgaan, maar weet je het nog niet 100% zeker. Als je denkt dat je partner de grens heeft overschreden, denk dan na over het volgende:

#1 Populair voor Affaires

second love"Willen we niet allemaal weer de spanning ervaren? De nieuwigheid voelen en aandacht krijgen? Discretie en anonimiteit zijn gegarandeerd op Second Love."

Bekijk hoe het werkt

1. Zorg dat je het zeker weet

Het gedrag van een man kan duiden op vreemdgaan, dankzij alle aanwijzingen en signalen, maar dat je vermoedens hebt betekent niet direct dat hij daadwerkelijk een affaire heeft. Maak niet de fout om je partner te beschuldigen terwijl je het nog niet zeker weet. Probeer eerst het sluitende bewijs te vinden, voordat je hem confronteert met je vermoedens.

2. Houd je emoties onder controle

Het is niet makkelijk, rustig blijven terwijl je partner is vreemdgegaan. Maar dit is wel de beste strategie als je je man wilt confronteren met zijn geheim. Waarschijnlijk ben je bang dat je relatie voorbij is, zult scheiden en ook heeft hij je teleurgesteld. Allemaal redenen om je emoties de vrije hand te geven. Als je je relatie wilt redden dan is het echter nodig om je emoties onder controle te krijgen. Zelfs als je niet meer met hem verder wilt is dit de beste aanpak.

3. Overweeg therapie

Te horen krijgen dat je man of vriend vreemdgaat is een schokkende ervaring. Het is zelfs zo schokkend dat je in een tijdelijke shock kunt raken. Als de gevolgen van de ontdekking een sterke impact op je hebben gehad dan kan het helpen om een aantal therapiesessies in te plannen. Een therapeut kan je helpen bij het verwerken, vooral als je nog verder wilt met de relatie. De gesprekken kunnen je helpen bij het maken van de belangrijke keuzes; die je moet maken na de ontdekking.

vrouw stil geheim

4. Deel het niet met iedereen

Anderen gaan aan je merken dat er iets met je aan de hand is, maar niet iedereen hoeft te weten dat je bedrogen bent. Wat je niet wilt is dat je relatieproblemen het gesprek van de dag worden in de bakkerij. Aan de andere kant ben je niet alleen in deze wereld. En de mensen dicht om je heen kunnen je steun bieden in deze moeilijke tijd. Praat erover met de mensen waar je een goede band mee hebt, maar zeg het niet tegen iedereen die het wil horen.

5. Vergelijk het niet met anderen

Het feit dat je dit artikel leest betekent dat je wilt weten wat je nu moet doen. Alleen is het niet verstandig om alles klakkeloos van anderen over te nemen. Relaties bestaan tussen individuele personen en zo is er een combinatie die voor elk stel uniek is. Wat bij een ander stel wel heeft gewerkt, hoeft niet bij jou te werken. Wat bij hen gebeurd is, is geen garantie voor je eigen situatie. Een eigen plan maken is de enige keuze die je hebt, rekening houdend met je eigen persoonlijke situatie.

6. Blijf je dingen doen

Op dit moment heb je de minste zin ooit om iets leuk te doen, maar dit is wel wat je nodig hebt. Je gedachten hebben rust nodig, zodat ze niet 24/7 overuren blijven draaien. Als je sport, blijf dan sporten. Heb je een andere hobby? Stop er dan niet mee. Kortom, doe wat je moet doen, om te voorkomen dat je emoties je teveel worden.

wraak boos

7. Laat de andere vrouw met rust

Het is verleidelijk om je autosleutels te pakken en met hoge snelheid naar de andere vrouw te rijden. Ze heeft inbreuk gemaakt op je territorium en dat maakt je kwaad. Logisch. Maar bedreigingen of fysiek geweld zullen je niet helpen. Of je eindigt het verhaal met een strafblad, of nog erger, je belandt in de gevangenis. En dit gaat je niet verder helpen. Waarschijnlijk duw je de vrouw hiermee zelfs nog verder in zijn armen. Omdat je man zijn niveau heeft verlaagd betekent nog niet dat jij je moet verlagen tot zijn niveau.

8. Denk na over de gevolgen

Of je uit elkaar wilt of niet, het is verstandig om over de mogelijke gevolgen na te denken. Heb je een gezamenlijk huis? Kinderen? Getrouwd? In al deze gevallen is het niet makkelijk om uit elkaar te gaan. Niet alleen het emotionele aspect heeft z’n gevolgen maar ook het financiële deel van een breuk is iets om over na te denken. Bekijk wat de opties zijn, vraag een vrijblijvend gesprek aan met een adviseur en bereid je voor op wat mogelijk komen gaat.

9. Maak de keuze; blijven of vertrekken

Er komt een moment dat je de definitieve keuze moet maken. Of je blijft en probeert er samen aan te werken om het vertrouwen op te bouwen, of je gaat uit elkaar. Hoe moeilijk het ook is, wees niet bang om te knoop door te hakken. Wat er is gebeurd en welke gevolgen dit heeft voor de relatie is altijd anders. Daarom is er nooit een ‘goed’ of ‘fout’ antwoord . Welke keuze je dus ook maakt, het is jouw keuze.

Flirten niet alleen voor...

... singles? De meningen zijn verdeeld. Of je het nu goedkeurt of niet: een tweede liefde, avontuur en passie zijn met één tik op de virtuele knop binnen handbereik. Dankzij het oer-Hollandse Second Love kan dat bovendien in je eigen taal en niet op een schimmige datingsite uit het buitenland. Nieuwsgierig hoe het eraan toegaat op zo’n vreemdgaan datingsite?

Bekijk hoe het werkt
Laad meer artikelen
Laad meer in Vreemdgaan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Wat is financieel vreemdgaan? Test of je financiële ontrouw pleegt

Liegen zou een van de meest voorkomende redenen zijn waarom mensen uit elkaar gaan. Het bl…