Home LGBTQ Wat is een darkroom?

Wat is een darkroom?

2 minuten leestijd
0
darkroom

Zoals de naam al aangeeft is een darkroom een donkere kamer. Het is voor fotografen een lichtdichte kamer die donker gemaakt kan worden maar voor gay mannen is dit een donkere kamer waar je seks met andere mannen kunt hebben. De donkere kamer is niet helemaal donker zodat je niets meer ziet maar schemerig, soms verlicht door een UV-licht. Oorspronkelijk zijn deze darkrooms gebruikt als een plek waar homoseksuele mannen elkaar konden ontmoeten voor seks zodat dit niet plaatsvond op openbare plekken. Er is ook een moment in de geschiedenis geweest waarin veel homobars de darkrooms sloten als gevolg van de opkomst van aids. Door de jaren heen heeft het een andere rol gekregen, meer als een promotiemiddel voor een homobar, maar nog steeds worden deze kamers gebruikt voor seks. Zo zijn er in Nederland nog veel sauna’s en homobars te vinden die een darkroom hebben.

Grootte varieert

Hoe groot de kamer is verschilt per locatie en loopt ver uiteen. Op de ene plek is het een hele kleine kamer waar net twee of drie mannen in kunnen maar andere locaties hebben een volledige verdieping ingericht als darkroom. Zo verschilt het per locatie hoe de darkroom eruit ziet en hebben sommige darkrooms een labyrint of ander stelsel van gangen waar je doorheen kunt lopen.

Warm en stil

Wat veel darkrooms in gemeen hebben is dat het er warm en stil is. Je hoort er alleen voetstappen, kleding en mannen die seks met elkaar hebben of zichzelf bevredigen. De mannen die er zijn praten bijna niet hardop met elkaar waardoor er mysterieuze sfeer is. Om toch met elkaar te communiceren wordt er gebruik gemaakt van gebaren, blikken, aanraking en lichaamstaal, en heeft soms wordt er zacht gepraat. In de meeste darkrooms is het echter verboden om te praten. Een hand op een lichaamsdeel plaatsen op met een blik iets aangeven is meestal genoeg om aan te geven wat je wil. Je merkt dan al snel wat de reactie van de ander is en of je verder kunt gaan. Als iemand geen interesse heeft dan merk je dit ook en wordt van je verwacht dat je doorloopt.

Niet in je eentje

Waar je in een hele kleine darkroom nog wat privacy hebt is dit bij de meeste darkrooms niet het geval. Wanneer je met iemand seks hebt dan kun je ervan uitgaan dan anderen toekijken. Je hebt hierdoor bijna nooit het rijk alleen voor jezelf en je sekspartner. Er is meestal snel iemand bij die wil toekijken of meedoen. Als je dit niet wil dan kun je het aangeven met een gebaar of je wegdraaien van de toeschouwers. In een darkroom is het echter redelijk normaal dat anderen toekijken, houdt daar rekening mee.

Veilige seks

Waar veel mannen samenkomen en seks met elkaar hebben is er altijd het risico op een soa of hiv. In darkrooms waar iedereen seks met elkaar heeft zonder condoom kan een besmetting zich eenvoudig verspreiden. De meeste darkrooms doen er veel aan om veilige seks te promoten maar in de praktijk komt dit nog niet veel voor en is bareback eerder regel dan uitzondering. Het is echter altijd verstandig om aan je eigen gezondheid te denken en een condoom en glijmiddel mee te nemen. Als je deze vergeten bent dan kun je het vaak ook ergens op de locatie krijgen, afhankelijk van waar je precies bent. Mocht je er toch voor kiezen om het zonder condoom te doen, laat je dan geregeld testen op hiv en andere soa’s.

Seksdaten voor gay mannen

Een darkroom is een spannende ervaring als je het nog nooit gedaan hebt. Het is een snelle manier om in je behoeften voorzien te worden. Je kunt hiervoor naar een darkroom gaan maar ook kun je natuurlijk via het internet een seksdate zoeken met een andere man. Voor veel mannen die een darkroom een wat vreemde belevenis vinden is dit een veelgebruikte optie om seks zonder verplichtingen te hebben. Eén van de bekendere seksdatingsites voor mannen is Gaybuddy, de plek waar gay mannen elkaar ontmoeten voor seks.

Bezoek Gaybuddy

Verliefd worden is meer...

... dan toeval. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij gayParship weten ze welke aspecten belangrijk zijn voor een langdurige relatie. Hun matchingsprincipe heeft één doel: het samenbrengen van mensen die bij elkaar passen en samen gelukkig zijn, en dat natuurlijk voor lange tijd. Ontdek zelf hoe 1 op de 3 leden er een partner vindt.

Bekijk het gayParship-Principe
Laad meer artikelen
Laad meer in LGBTQ

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Seksualiteit jonge vrouwen verandert: 4 grafieken tonen de laatste trends

Homo, hetero en lesbisch: de drie termen zijn niet meer genoeg om alle seksuele oriëntatie…