Home Waplog

Waplog

waplog
Waplog is een leuke manier om mensen uit jouw eigen buurt te ontmoeten. Je kunt Waplog gebruiken om nieuwe mensen leren kennen om mee te flirten of om nieuwe vrienden te ontmoeten waarmee je samen leuke dingen kunt doen. Waplog is een snel groeiende dating app, het platform telt nu al meer dan 6o miljoen leden in meer dan 50 landen. Nederland heeft nu al meer dan 16.000 leden, maar dat aantal lijkt af te nemen. Dus hoewel Waplog nog steeds drukbezocht is, voor een relatie of date ben je beter af bij een gespecialiseerde dating- en chatsite, zoals:

Bekijk het beste alternatief

Hoe werkt het?

Waplog is eigenlijk een kruising tussen een social media platform en een dating app. In de makkelijk te gebruiken interface kun je net als op andere social media platformen een bericht of een foto een like geven, comments posten en chatten. Je kunt bijvoorbeeld stories maken van 15 seconden die je kunt delen via je profielpagina. De filmpjes blijven 24 uur zichtbaar nadat je ze hebt geüpload, daarna verdwijnen ze weer. Daarom kun je er zoveel als je wilt uploaden. Op deze manier kun je delen wat jij allemaal op een dag beleeft.

Je kunt via een profielpagina iemand toevoegen als vriend, berichten sturen of het profiel een like geven, en je kunt zien wie er jouw pagina heeft bezocht. Wat er wordt gezegd in een live-video chat functie wordt real-time vertaald als je chat met mensen uit een ander land, dus er is geen sprake meer van een taalbarrière. Natuurlijk is er een match functie die suggesties doet voor een match, en je kunt ook filters gebruiken om je zoekopdracht verder te specificeren.

Inloggen met Facebook

Je kunt jezelf registreren via je Facebook account. Dat gaat heel snel, binnen 1 tot 2 minuten is het al gedaan. Het voordeel is dat Waplog je Facebook gegevens gebruikt om een perfecte match voor je te zoeken, en foto’s van je Facebook pagina importeert zodat je die niet nog een keer hoeft te uploaden. Je hoeft niet bang te zijn dat er andersom ook data van jouw Waplog account op je Facebook pagina terecht komt. Dat gebeurt niet. Als je niet via Facebook wil of kan registreren, dan kun je het ook via een email adres doen.

waplog app

Gratis of betaald?

Het downloaden en registreren van de Waplog app is gratis. De meeste functies zoals live video chatten, berichten sturen, de match functies en de filters kun je zonder kosten gebruiken. Een leuke feature van Waplog is de Boost. Hier zijn wel kosten aan verbonden. Met een Boost zorg je er niet alleen voor dat jouw profiel 30 minuten lang actief onder aandacht wordt gebracht door de app, maar de app stuurt ook VIP ‘cadeautjes’ naar anderen om interactie met jou te stimuleren. Zo duurt de boost eigenlijk langer dan 30 minuten!

Voor wie is Waplog bedoeld?

Waplog is bedoeld voor mannen en vrouwen van alle leeftijden die op zoek zijn naar iemand die dezelfde interesses heeft om mee te flirten of plezier mee te hebben. Het overgrote deel van de gebruikers van de app zijn jonge mensen. Waplog was in 2010 door co-founder Volkan Yazicioglu gestart als een platonische omgeving om nieuwe vriendschappen te sluiten. Later is het uitgegroeid tot wat ze zelf een ‘soft dating app’ noemen.

Het leuke van Waplog is dat je niet alleen leuke mensen bij jou in de buurt kunt leren kennen, maar wereldwijd contacten kunt leggen via de live-chat omgeving. Je kunt op deze manier nieuwe culturen ontdekken en chatten met iemand aan de andere kant van de wereld. En wie weet, misschien heb je via Waplog al je vakantieliefde ontmoet voordat je bent vertrokken naar je vakantiebestemming.

Als je een VIP-abonnement afsluit, verschijnen er geen advertenties meer als je op een navigatiebutton klikt. Hier zijn wel kosten aan verbonden, maar dan word je tenminste niet meer gestoord door reclames.

App

Waplog is bij de meeste mensen bekend als een website, voor vriendschappelijke contacten en dating, maar het is ook al een tijdje beschikbaar als app. En dat is uiteraard handig om Waplog op je smartphone of tablet te gebruiken. Waplog is te downloaden in de Apple App Store en de Google Play Store.

App StoreGoogle Play

Over Waplog

Waplog noemt zichzelf ‘een van de snelst groeiende mobiele sociale netwerken’ met 30 miljoen geregistreerde gebruikers. Met dit aantal gebruikers is het een social mediagigant van jewelste, maar de populariteit lijkt af te nemen. De 4 miljoen maandelijkse actieve gebruikers waar Waplog mee pronkt lijkt verleden tijd, hoewel er dus nog steeds wel voldoende leden zijn.