Home Dating Waarheen op de eerste date? + 10 eerste date locaties

Waarheen op de eerste date? + 10 eerste date locaties

2 minuten leestijd
0
locatie app

Je date heeft “ja” gezegd op de vraag om elkaar te ontmoeten. Wat nu? Alles staat of valt met locatie. Wat vindt je date leuk om te doen en waar heeft je date een hekel aan? Houdt rekening met de voorkeuren van je date en kies een geschikte locatie. In de gesprekken die je gevoerd hebt met je date voorafgaande aan de date heb je al de nodige informatie ontvangen. Waar je met je date heen wilt gaan kun je op deze gesprekken baseren. Is hij een liefhebber van lekker eten? Ga naar een foodtruck festival bij je in de buurt. Houdt ze van muziek? Bezoek een café met een live band. Zo kun je waarschijnlijk zelf nog veel meer locaties verzinnen op basis van de informatie die je hebt. Hier volgen een aantal richtlijnen die je kunnen helpen om een locatie te vinden.

Spreek af op een openbare plek

Als je voor het eerst afspreekt met een date spreek dan af op een neutrale en openbare locatie. Het liefst op een centrale locatie tussen beiden in zodat jullie beiden apart kunnen komen en vertrekken. Dit kan een restaurant zijn, een café of een terras. De neutrale locatie maakt het makkelijker om af te spreken en vermindert de druk aangezien beiden kunnen vertrekken wanneer men dat wil. Voor vrouwen is het hiernaast “veiliger” om af te spreken op een openbare locatie. Je weet immers maar nooit met wie je te maken hebt.

Kies een rustige locatie

Hoewel er nog zijn steeds mensen zijn die naar de bioscoop gaan op eerste date is dit niet verstandig. Hoe kun je met elkaar praten als medebezoekers het niet waarderen als je praat? De bios klinkt leuk maar in de praktijk is het geen goede date locatie. Een concert of andere locatie met harde muziek is ook geen goed date idee. Het kan leuk zijn maar voor de eerste date. De bedoeling van een eerste date is om elkaar te leren kennen. Teveel afleiding voorkomt dat je met elkaar kunt praten. Kies een locatie waar je rustig met elkaar kunt praten.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Eten en drinken

Als je van plan bent om een gezellig gesprek te hebben met je date dan is het belangrijk dat er eten en drinken voorhanden is. Niemand is immers op z’n best met een hongergevoel. Als er een hapje en drankje genuttigd kan worden is het gesprek meestal veel leuker. Zorg er wel voor dat je niet naar de date gaat om je helemaal vol te eten. Zorg dat je van tevoren al wat gegeten hebt zodat je niet twee borden leeg hoeft te eten. Wat je vaak merkt tijdens een date is dat je meer praat dan eet. Het eten is maar bijzaak.

Waarheen?

Er zijn veel verschillende locaties die geschikt zijn voor een eerste date. De beste locatie voldoet aan alle voorwaarden en wordt door beiden leuk gevonden. Het is rustig, je hebt er de tijd en ruimte om met elkaar te praten en je wordt niet continu gestoord door de omgeving. Een tiental voorbeelden voor een eerste date:

  • Maak een boswandeling
  • Ga er vroeg uit om samen te ontbijten
  • Bezoek een toeristische locatie in de eigen stad
  • Ga uit eten bij een restaurant
  • Doe een drankje in een café
  • Doe mee aan een wijnproeverij
  • Ga naar een food festival
  • Ga samen bowlen
  • Bezoek een biljartcafé
  • Ga picknicken in een park

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Hoe je de vonk laat overslaan tijdens je dates

Een klein beetje passie van beide kanten kan het verschil maken tussen een leuke en een le…