Home Flirten Vrouwen benaderen: stappenplan om een vrouw aan te spreken

Vrouwen benaderen: stappenplan om een vrouw aan te spreken

3 minuten leestijd
1
man vrouw praten

Een man is van oudsher degene die de eerste stap moet zetten. Natuurlijk zijn er ook vrouwen die het heft in eigen handen nemen, maar in de meeste gevallen is het de man. Veel mannen durven het echter niet aan om een vrouw aan te spreken.

Vrouwen vragen zich vervolgens af waarom de man niet op haar afstapt. Doet ze iets verkeerd of is hij niet geïnteresseerd? Laat de vrouw van je dromen niet zonder slag of stoot voorbij lopen omdat je niet weet wat je moet doen of zeggen. Volg dit stappenplan om succes te hebben met het aanspreken van vrouwen.

1. Oogcontact

De eerste stap in het benaderen van een vrouw is oogcontact. Dit betekent dat je oogcontact moet zoeken met de vrouw. Kijk naar de vrouw maar doe dit op een geïnteresseerde manier en speels zodat je niet als een creep overkomt die continu naar haar staart. Blijf dit geregeld doen totdat je oogcontact met haar hebt. In het begin kan dit lastig zijn maar naarmate je er comfortabel mee om kunt gaan wordt het makkelijker.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Probeer op verschillende manieren oogcontact te maken. Je kunt bijvoorbeeld op een manier gaan zitten zodat oogcontact makkelijker is, maar je kunt ook langs haar heen lopen zodat je meer opvalt. Wees er zeker van dat je een aantal seconden oogcontact hebt met de vrouw totdat ze wegkijkt. Hier blijft het niet bij. Kijk vervolgens nog verschillende keren naar de vrouw om te zien of ze ook naar jou kijkt. Als ze iets in je ziet, dan vraagt ze zich af wie die man is die steeds naar haar kijkt.

2. Lichaamstaal

De lichaamstaal is een belangrijk onderdeel als je iemand wilt benaderen. Terwijl je haar bekijkt, let er dan op wat ze aan het doen is. Gaat ze op een andere manier zitten zodat ze beter in je zicht zit? Speelt ze met haar haar? Praat ze opeens meer nadat je oogcontact hebt gehad? Heeft ze een open houding of draait ze zich van je weg? Bekijk hoe ze zich gedraagt voor je oogcontact hebt gehad en erna.

Als je meerdere keren oogcontact hebt gehad dan merk je aan de lichaamstaal of ze geïnteresseerd is of niet. Het is belangrijk dat je stopt met het oogcontact als je denkt dat ze niet geïnteresseerd is. Bekijk of er andere oorzaken zijn in de omgeving als ze niet positief reageert en laat haar anders lopen. Als ze echter begint te giechelen met een vriendin, rode wangen krijgt, zenuwachtig met de handen beweegt of vergelijkbare signalen afgeeft dan is het tijd om de vrouw aan te spreken.

3. Aanspreken

Als het oogcontact is gelegd en je merkt dat ze dit als positief ervaren heeft, dan is het tijd om de vrouw aan te spreken. Dit is voor veel mannen het moment dat ze aan zichzelf gaan twijfelen. Heb ik de signalen wel goed beoordeeld en zit ze wel te wachten op een gesprek met mij? Wees zeker van jezelf en ga door met waar je aan begonnen bent.

Het eerste contact is al gelegd met de ogen waardoor er een bestaande connectie is. Wat volgt is de openingszin. Een moeilijk moment voor velen die niet weten wat ze moeten zeggen. Er zijn complete boeken geschreven over wat je moet zeggen als je een vrouw wilt aanspreken. Houdt het simpel, gebruik iets dat bij de situatie past en breng het met humor.

Het maakt niet veel uit wat je tegen haar zegt. Een vrouw weet binnen drie seconden na de ontmoeting al of het wat wordt of niet. Een openingszin is alleen maar nodig om het ijs te breken zodat je een goed begin van het gesprek hebt. Een aantal voorbeelden:

“Ik zag je al verschillende keren voorbij lopen en dacht dat het maar eens tijd werd om je aan te spreken. Ik ben..”

“Hey, je ziet er leuk uit. Ben je ook aardig?”

“Hoi, ik zag dat we oogcontact hadden en wilde je graag ontmoeten voordat ik er later spijt van krijg dat ik het niet gedaan heb. Ik ben..”

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Flirten

Eén reactie

  1. leon

    20 augustus 2016 at 10:17

    Pepper is leuk opgezet, maar ook teleurstellend. Weinig reacties terug door weinig leden in de Noordelijke provincies. Bijna geen keuze….in een kroeg zie je meer vrouwen. Dus advies is neem een andere dating site.

    Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Dit is de beste ‘pick-up line’ die vrouwen kunnen gebruiken

Zodra je het woord ‘pick-up line’ hoort, denk je waarschijnlijk meteen aan een afgezaagde …