Home Dating apps Love Is In The Air: deze vliegveld dating apps maken je vlucht nét wat leuker

Love Is In The Air: deze vliegveld dating apps maken je vlucht nét wat leuker

3 minuten leestijd
0
vliegveld dating

Presentator Robert ten Brink herenigt dierbaren in het televisieprogramma ‘Love is in the Air’, terwijl Kraantje Pappie zingt over ‘Liefde In De Lucht’. Deze catchy titels omschrijven allemaal dezelfde vibe; een liefdevolle sfeer die door iedereen wordt waargenomen. Maar het blijft niet alleen bij de uitdrukking: mensen vinden daadwerkelijk liefde in de lucht.

Uit een onderzoek van HSBC bleek dat 1 op de 50 passagiers de ware heeft ontmoet tijdens een vlucht en dat ten minste de helft van alle reizigers een gesprek begint met hun stoelgenoten in het vliegtuig. En omdat er dagelijks zo’n 100.000+ vluchten staan gepland, zijn er heel wat kansen om je paden te laten kruisen met je soulmate.

On-the-go dating

Om het lot een handje te helpen, bieden verschillende apps de mogelijkheid om andere reizigers te ontmoeten. Dat kan voorafgaand aan de vlucht op het vliegveld, maar ook aan boord. Nu veel luchtvaartmaatschappijen Inflight Wi-Fi aan het testen zijn, zijn je mogelijkheden dus niet beperkt tot small talk met je directe buren.

Klaar met de vleeskeuringsapps?

relatieplanet"NIET swipen, MEER diepgang: Relatieplanet is precies dat. Voor mensen met inhoud die een vaste relatie zoeken."

Bekijk de leukste singles
  • ✅ Dating
  • ✅ Relatie
  • ✅ Liefde

1. Inflighto

De oprichter van Inflighto dankt zijn creatie vanuit zijn eigen ervaring als frequente reiziger. Daarbij merkte hij op dat aardig vaak romantiek ontstond tussen reizigers. En hoewel de app zich op meer richt dan het samenbrengen van reizigers, is dit wel waar het veel voor wordt gebruikt. Inflighto is ontworpen voor gebruik in vliegtuigen en met de Inflight Chat stuur je andere passagiers een bericht, in een exclusieve chatroom voor iedereen van dezelfde vlucht.

App StoreGoogle Play

2. Happn

Dating app Happn is volledig locatiegericht en verbindt gebruikers op basis van hun real-time locatie. Met Happn word je dus gematcht met de mensen die je pad kruisen. Door deze functie is de app populair geworden onder luchtreizigers die Happn gebruiken om andere gebruikers te ‘spotten’. Terwijl je wacht op je vlucht of koffers kun je singles spotten en matchen.

De ontwikkelaars van Happn hebben zelfs al ontdekt welke luchthavens de meeste passie opwekken. Volgens de gebruikersgegevens van Happn vinden de meest romantische reizigers liefde op Amsterdam Schiphol, Istanbul Ataruk, London Heathrow en de Changi luchthaven van Singapore.

App StoreGoogle Play

3. App in the Air

Geïnspireerd door de film ‘Up in the Air’, dat een intrigerend kijkje geeft in het leven van een beroepsreiziger, is deze app ontworpen om het gedoe met vliegreizen weg te nemen. App in the Air is dus een zegen voor degenen die uit hun koffer leven. Met meer dan vijf miljoen actieve gebruikers is de reisbeheer-app geëvolueerd tot een alles-in-1 reis app.

De meest populaire functie van de app? Het zal je niet verrassen: het is de chatfunctie. Talloze reizigers melden dat ze de ‘in de buurt’-functie gebruiken om voor of na de vlucht te lunchen met andere gebruikers en vervolgens een taxi te delen naar het centrum van de stad. En dan zijn er ook nog veel gebruikers die de ‘in de buurt’-functie gebruiken voor hun liefdesleven. Dankzij de eenvoudige gespreksstarters zoals “laten we koffie gaan drinken?” is het ijs snel gebroken.

App StoreGoogle Play

4. BuckleUp

De makers van BuckleUp realiseerden zich dat luchthavens en vliegtuigen ongelooflijk drukke scènes vol vreemden zijn. En omdat je al deze mensen nog nooit hebt ontmoet, kun je je afvragen wie al deze mensen zijn. Vooral natuurlijk de knapperd die net dat in plastic verpakte broodje afrekent. Wie is dat? Hoewel BuckleUp vooral is bedoeld voor de digital nomads, kan iedereen zich aanmelden en de app gebruiken om mensen te ontmoet die op dezelfde vlucht aanwezig zullen zijn, of op dezelfde vertrek- of aankomstluchthavens als jou.

App StoreGoogle Play

5. btrfly

Als je de voorbereiding wilt nailen, dan kun je ook vooraf al wat werk op de grond doen. Met de app btrfly maak je een einde aan de verveling op het vliegveld. Dat is tenminste het doel van de app. Want net zoals veel anderen waren de makers het zat om hun tijd te verdoen in de levenloze terminals. Door je vluchtinformatie in te vullen op de app kun je echt van je reistijd genieten en in contact komen met andere reizigers. Met de chat kun je vervolgens nieuwe connecties maken met mensen die vanaf hetzelfde vliegveld vertrekken.

App StoreGoogle Play

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep voor Relatieplanet kiest. Ontdek zelf waarom deze datingsite al 10 jaar op rij is verkozen tot de 'beste datingwebsite van Nederland'.

Bezoek Relatieplanet
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating apps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Qemistry: Gen Z datingapp die chemie zoekt tussen liefde en crowdfunding

Stel je eens voor dat TikTok, Snapchat en Instagram-verhalen samengevoegd zouden worden to…