Home Dating 1 op 5 Vlaamse singles ontvangt graag attentie tijdens eerste date

1 op 5 Vlaamse singles ontvangt graag attentie tijdens eerste date

1 minuten leestijd
0
Date Night

Een verlegen uitnodiging voor een date op de vrijdagavond. “Ik haal je op om 20.00 uur.” Het wordt gevolgd door een scène dat zich afspeelt aan de voordeur met een bloemenboeket. We kennen allemaal het klassieke scenario uit de romcoms wanneer twee mensen elkaar leuk vinden. De eerste date begint bij een vader die de deur opent en de dame in kwestie die de trap afloopt. Een bosje bloemen is traditioneel de attentie die wordt gekozen. Maar zitten de Vlaamse singles nog wel te wachten op een attentie tijdens de eerste date?

Datingapp Meetic deed samen met iVOX onderzoek naar het fenomeen en kwam tot de ontdekking dat 1 op de 5 Vlaamse singles graag een attentie ontvangt tijdens de eerste date. Het favoriete geschenk? Iets met chocolade. 80% van de singles die graag een cadeautje ontvangen tijdens de eerste date ontvangen het liefst chocolade. Het onderzoek werd begin juni uitgevoerd in opdracht van Meetic onder 1.000 Vlamingen.

Eerste date

Zoals alle singles is ook de Vlaming klaar om weer te gaan daten. Maar dat gaat niet op dezelfde manier als pre-corona. 6 op de 10 single Vlamingen hebben volgens het onderzoek vaker een afwachtende houding om iemand in het echt te ontmoeten. En dat niet alleen: er is ook een grotere onzekerheid over een eerste date. Zo geven 7 op de 10 singles aan dat ze eerder afwachten om zelf die eerste stap te zetten. 2 op de 5 Vlamingen geven aan iemand graag online beter te leren kennen voordat ze op date te gaan.

Klaar met swipen?

lexa "NIET swipen, MEER diepgang: Lexa is precies dat. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Relatietherapeute en psychologe Chloé De Bie zegt: “Dit alles is enorm herkenbaar. Corona heeft een enorme impact gehad op ons datingsgedrag. Voor velen, zoals het onderzoek ook aantoont, blijft het evenwel zo dat ze graag zo snel mogelijk met een online match afspreken. Ik raad steevast aan om binnen de twee weken na een online match een real-life ontmoeting te regelen.”

Eerste indruk en onderwerpen

First impressions matter voor de Vlaamse singles. Een duidelijke meerderheid van de singles vindt een verzorgd voorkomen (71%) en een positieve attitude (65%) belangrijk bij een eerste date. En iemand die vragen stelt/geïnteresseerd is (64%) wordt ook vaak genoemd.

Als het aankomt op de gespreksonderwerpen is bijna elk onderwerp bespreekbaar vindt 1 op 3 ondervraagden. Bijna, want sommige onderwerpen zijn minder populair dan andere onderwerpen. Waar je het beter niet over kunt hebben tijdens een eerste date? Trouwen (27%), seks (27%) en exen (26%) zijn de minst favoriete onderwerpen. Bij het seksonderwerp valt het op dat dit bij dubbel zoveel vrouwen als mannen liever niet meteen besproken wordt.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Vreemdgaan in droom? Dit is wat een slippertje in dromenland betekent

Als je ooit wakker bent geworden met een twijfelachtig gevoel over wat je zojuist hebt mee…