vgl
VGL Twinks & Jocks, zoals de app voluit heet, is een dating app voor gay jongens. Het is een app die je gratis kunt downloaden in de app store voor iPhone en in Google Play voor een Android smartphone. Met deze app kun je online in contact komen met andere gay mannen en als je wilt een date regelen. Het is een app waar je terecht kunt als je een serieuze partner zoekt, maar ook zeker als het je alleen om een date gaat. De app kun je gratis gebruiken, voor sommige diensten moet wel worden betaald.

Het nadeel van een app zoals VGL is het internationale karakter. Hoewel dit een garantie is op grote aantallen leden, betekent het vaak ook dat het nog maar de vraag is of er veel Nederlandse leden zijn. En als je zelf in Nederland of België woont, dan wil je natuurlijk iemand uit de buurt leren kennen. In het geval van VGL valt dit nogal tegen. Daarom raden we op dit moment deze datingsites aan, met meer Nederlandse leden.

Hoe werkt VGL?

VGL is een zogenaamde swipe app. Je kunt gays bij jou in de buurt bekijken en door te swipen blader je als het ware door de heren die aan jouw zoekcriteria voldoen. Je eigen profiel is natuurlijk ook heel belangrijk, want als je jezelf niet goed presenteert dan is de kans op een leuke date natuurlijk gelijk een stuk minder. Je kunt onbeperkt foto’s bij je profiel plaatsen en je bepaalt zelf wie deze kan bekijken. VGL is oorspronkelijk opgezet als dating app voor iedereen, maar werd gaandeweg een dating app voor gays en dan vooral twintigers en dertigers.

App Store

Voor wie is VGL Twinks & Jocks vooral bedoeld?

Deze app is volgens de makers vooral bedoeld voor jonge gay mannen die vol in het leven staan en die klaar zijn met andere dating apps die vanwege hun regeltjes belemmerend zijn. Als je in alle vrijheid wilt daten binnen de gay scene dan is VGL een interessante optie qua dating app. Het grote voordeel is dat je er vandaag de dag eigenlijk alleen maar jonge gays tegenkomt. Als je als gay een dating app gebruikt die ook voor hetero’s is bedoeld, dan loop je immers het risico een man te treffen die op vrouwen valt. De leeftijden liggen tussen de 18 en 35 jaar.

Veilig chatten met VGL

VGL maakt gebruik van encryptie bij het chatten. Dat betekent dat anderen niet kunnen meelezen met de chatgesprekken die je voert. Behalve jij en je chatpartner kan niemand anders lezen welke berichten jullie elkaar sturen. Ook medewerkers van VGL kunnen de gesprekken niet volgen. Je privacy is dus gewaarborgd. Ook als je nog niet ‘uit de kast’ bent gekomen kun je hier veilig chatten en daten.